Şimdi Ara

İsim bilim nedir???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • isim bilim nedir?Hangi alanlarda kullanılır?
    Bilim sadece fizik kimya değil bu konudada yardım beklıyorum sızden...
    Tesekur ederim Haydiii bakiiiim







  • Ciddi bilgim yok sanırım "onomastique" olarak geçiyor.
    Aslında önemli bir alan, antrolopolojide falan yaygın olmalı kullanımı. Yani ırkları, kimin nerden nasıl türediğini falan analiz ederken bu konuya derinlemesine eğilmek gerekiyor.
    Türkiye'de değil gelişmek, sanırım adı sanı bile yok.
    Bir tek Yalçın Küçük'ün bazı kitaplarında bahsediyordu bu konudan. Mesela ben Tekelistan'ı okudum ve yüzlerce sayfa onomastique analiz var. Açıkçası çok sıkıldım konu ilgimi çekmediği için ama sen deneyebilirsin. (İthaki yayınları)
    Bu arada Yalçın Küçük bunu, Sebataycıları orataya çıkarmakta kullanmış. Mesela diyor ki; şu adam Sebataycı. Bakın adamın ismi şu. O isim şu kökten türemiştir. Bu kök İbranicede şu anlama gelir. Şununla birleşirse şu olur. Sonra adam dönmüş, dönmeler genelde şu ismi alırlar. Bakıyorsun hakkaten o...Bana bir kısmı uzak geldi. Yani bunlar "uçuk iddialar" diyebilirsin. Ama Küçük bunları onomastique ile temellendirmiş. Bunun yanında Türkiye'de bilimde olmayan bir yolu açtığı muhakkak, bu yüzden hataları da olacak. Çok ilginç konulara gidilebilir burdan. Mesela demiş ki Osmanlı'nın adının "Osmanlı" olduğuna dahir bir kanıt yok. Bilirsiniz batılılar "Ottoman" der. Yalçın Küçük, bir yerde bu ismin aslınının Otman/Odman olduğu sonucuna varıyor ve soruyor: Peki niçin Osman denmiştir? Yoksa bu bilinçli bir isim seçimi midir? Böyle bir seçim yapıldıysa niye "Osman"? Falan filan, işte ilginç iddialar aslında. Şimdi beni konu olarak pek sarmadı ama antropologları tarihçileri falan bayağı bir ilgilendirebilir.




  • tesekuur ederım aydınlattıgın ıcın bıraz arastırayım bari ehehe sag ol ama biraz ılgınc bı sey bu olay
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.