Şimdi Ara

İskan olmayan eve internet bağlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İskan belgesi olmayan evde yaşıyorum bu yüzden 5 6 aydır kablosuz internet magnet kullanıyorum ama kötü olduğu için internet bağlamayı denedim iskan olmadan bağlanmadığı için olumsuz yanıt verdiler. İskansız internet bağlanabiliyor mu?




  • Adres kayıt sistemine bina işlenip iç kapı numaraları ile kayıt edildi ise ADSL ve VDSL için talep alıyorlar normalde fiber de zorluk çıkarıyorlar ama forumda olumlu örneklerini daha önce görmüştüm hem Superonline hem Türk Telekom fiber altyapı için projeye almıştı iskan olmayan binaları.
  • internet hizmetinin iskanla bir alakası yok. eviniz yeni yapılmışsa önce telekoma başvuru yapiyorsunuz internet hizmeti gelmesi için, hat kablo vs çekiliyor. ardından tekrar başvuru yapiyorsunuz yani sözleşme yapiyorsunuz internet için.


    elektrik olsa tamam iskan olmadan vermiyorlar şantiye elektriği kullanıyor, %100 tamamlanması gerekiyor elektrik için ama diğer hizmetler için dogalgaz,su,internet alınabiliyor.

  • https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-fiber-talepleri--140072962




    https://www.netspeed.com.tr/altyapi-sorgula



    Altyapı sorgulama sayfalarında adresinizi bulabiliyorsanız, BBK kodu üretilebiliyor demektir. Bu durumda sabit internet hizmeti alabilirsiniz.





  • McCarty kullanıcısına yanıt

    Yaşanan depremlerden dolayı evde değildim bu yüzden 2 gün sonra cevap veriyorum. Çoğu yere sordum türk telekom'a filan ama iskan olmadan internet alınamacağı söylendi iskanın bir önemi olmadığından emin misin?

    TTelekoma başvuru yapmak için gittiğimizde olumsuz cevap verip kablosuz internet magneti önermişlerdi. Nasıl bir şey yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertahx -- 7 Şubat 2023; 20:1:8 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Alt yapı sorgulamadan adresimi bulabiliyorum ama gerekli yerler ile konuştuğumda iskan olmadan internet bağlayamacaklarını söylediler. Ne yapmalıyım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertahx -- 7 Şubat 2023; 19:54:47 >
  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    2 3 defa sordum gidip başvurmayı denedim ama iskan olmadığı için olumlu bir yanıt alamadım. Ne yapacağımı bilmiyorum :(

  • mertahx M kullanıcısına yanıt

    başımdan geçen süreci anlatayım.


    kentsel dönüşüm ev yapım süresi devam ederken daha henüz oturma aşamasında değilken, komşumuz telekom müdürlüğüne dilekçe veriyor binaya internet gelmesi için 2021 eylül ayıydı yanlış olmasın, sonra evin yapım süresi uzuyor bu sırada telekom binaya fiberi çekiyor ancak henüz abonelik başvuruları aktif değildi. 2022 kasım ayında başvuru yapabilme imkanı oluştu ve interneti alabildik.


    ilk doğalgazı bireysel olarak aldık, doğalgaz faturanız varsa onunla da başvuru yapabilirsiniz bence. adresim bu diyebilirsiniz. telekom iskanı niye sorsun onu anlamadım onları ilgilendiren bir durum yok.


    sonra interneti aldık, belli işlemlerden sonra su'yu aldık daha 1 ay önce elektriği aldık, aldık derken kendi üstümüze aldık. bunların hepsi bina da mevcuttu zaten. ama henüz iskan'ı alamadık biraz mütahitin oyunlarına geldik süreç uzadı.


    Sizin tam olarak durumunuzu bilemediğim için bina da hiç telekom kablosu yoksa önce internet hizmetinin gelmesi için başvuru yapmalısınız.

    sizinde eviniz yeni mi yapılıyor nedir durumu bilmediğim için yok diyorlarsa mütahitte başvuru yapabilir onların genelde tanıdıkları oluyor her yerde.





  • ek olarak ben bir de şu adresten sürekli kontrol ettim adres bilgilerimi girerek. daha öncesinde tüm seçenekler "yok" ve gri tondaydı. ne zaman hizmet verilmeye başlandı gpon yeşile döndü.




    İskan olmayan eve internet bağlanır mı?




    https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/





  • quote:

    Orijinalden alıntı: McCarty

    ek olarak ben bir de şu adresten sürekli kontrol ettim adres bilgilerimi girerek. daha öncesinde tüm seçenekler "yok" ve gri tondaydı. ne zaman hizmet verilmeye başlandı gpon yeşile döndü.




    İskan olmayan eve internet bağlanır mı?




    https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/

    internet tahhüt biti diye iptal ettirdim sonuç



    İskan olmayan eve internet bağlanır mı?




  • İstanbul da o kadar fazla bina da iskan yok ki inanmasın :D bağlıyorlar merak etme ama fiber vs bağlar mı bilemiyorum.

  • Wolf0045 W kullanıcısına yanıt

    Bağlıyolar merak etme diyorsun bende izmirdeyim iskan yok diye 6 aydır kablosuz internet magnet denen rezalet şeyi kullanıyorum. Fiber benim için o kadar önemli değil internet bağlansın yeter fakat iskan diyip duruyorlar nasıl olacak bilmiyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertahx -- 7 Şubat 2023; 23:59:35 >
  • McCarty kullanıcısına yanıt

    Bizde mütehattinin oyunlarına geldik iskanı 6 7 ay oldu alamadık. Doğalgaz ve internette yok. Twitter'dan ttdesteğe mesaj attım aradım onlarda iskan gerektiğini belirttiler. Şuan ne yapacağımı bilmiyorum

    Mütehattite başvurmanın çözüm olacağını sanmıyorum acıkcası




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertahx -- 8 Şubat 2023; 0:2:28 >
  • McCarty kullanıcısına yanıt

    kontrol ettim şimdi hepsi yok ve gri tonda

  • müteahhit tanıdık superonline yetkilisi varsa iskan olmadan yapılabilir , örneklerini çok gördüm Adana'da , Tanıdık superonline yetkilisi birkaç belge imzalıyor müteahhit izin veriyor apartman bitim aşamasında kuruyorlardı .

  • mertahx M kullanıcısına yanıt

    ozaman sizin sıkıntınız mütahitten kaynaklanıyor. ilk doğalgaz hemen bağlanır demek ki gerekli belgeleri ve başvuruları yapmamış demek ki.


    sizin eviniz tahminen ev olarak gözükmedi için vermiyorlardır. (inşaat veya arsa olarak) onlar basitçe iskan yok diye veremiyoruz diyorlardır. siz çözümü mütahitte arayın.

  • ramowarr kullanıcısına yanıt

    Müteahhit ile konuşacağım inşallah dediğiniz gibi olur

  • mertahx M kullanıcısına yanıt

    Adınıza kayıtlı fatura var mı?

  • Biz geçen sene iskan yokken bağlatmıştık hocam. Doğalgaz yoksa iskanla alakalı bi durum değil bence çünkü bizde iskan yokken doğalgaz da kullanıyoduk.
  • smart0201 kullanıcısına yanıt

    Bundan çok korkuyorum sırf bu yüzden şuan kullandığım interneti iptal ettiremiyorum. Sonra sıfırdan üyelik açamam diye millenicom ile devam ediyorum.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.