Şimdi Ara

İşlemci 100C görüyor, sorularım var. Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün ilk kez kendi bilgisayarımı build ettim. Şimdi ise benchmarklar içinde kayboldum ve nasıl kıyaslama yapacağımı bilmiyorum. Bunlar benim pc parçalarım:

    https://pcpartpicker.com/list/HyydLs (psu rm1000x shift, partpicker'da bulamadım)


    Bu linkte görebileceğiniz gibi userbenchmark kullandım. İşlemcinin beklendiği gibi performans gösterdiğini söylüyor ama r23 kullandığımda bu linkte görebileceğiniz gibi 100 C gördüm ve benchmate, afterburner gibi 10 tane daha şey indirdim ama gerçekten ne sonuç beklemem gerektiğini bilmiyorum.

    Userbenchmark'ta gpu'm için potansiyelin altında performans (53. yüzdelik dilim) diyor, potansiyel performans göstermesi için ne yapabilirim.

    Sizler bilgisayar kurduktan sonra ne kullanıyorsunuz. Sadece her şeyin iyi çalıştığından emin olmak istiyorum.


    VE 1 sorum daha var, fanlarımın nasıl iyi çalışmasını sağlayabilirim, 'iyi' derken yeterli gücü kastediyorum, radyatörde bulunan fanların yukarı yeterince hava vermediğini düşünüyorum. Çünkü arkadaki fan tek başına üsttekiler kadar hava itiyor. Fanlarım: Arkada kasa ile gelen 120mm nzxt fan var. Tepede radyatöre bağlı olarak gelen 3x 120mm fan var. Önde ise 3x 140mm p140 pwm pst var.

    Bilen varsa fan ayarları, bios ayarları vs. önerebilirse çok memnun olurum.

    Genel olarak da bunu kullan, şu ayarı yap vs. tarzı önerilerinize talibim, şimdiden teşekkür ederim








  • BIOS ayarlarından CPU fan kısmını kontrol et yani şöyle radyatöre üfleyen fanları anakart üzerindeki fan yuvalarından hangisine taktıysan onu BIOS üzerinden kontrol et fan ayarını otomatikte değilse otomatiğe getir. Ayrıca soğutucu kısmını işlemci üzerine doğru bir şekilde takıldığına emin misin?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.