Şimdi Ara

İşlemci 85 derece !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Öncelikle ben bilgisayarımı temizlemeye kalkıştım tüm tozları temizleyip fanları söküp kontak sprey sıkıp temizledim. fakat işlemcimin fanını söktüğümde onada kontak sprey sıktım ve sonradan öğrendiğim kadarıyla işlemci soğutucusuna kontak sprey yağlanmadan dolayı zarar veriyormuş ve soğutmasını engelliyormuş. bunu öğrenince bende işlemci fanını söküp soğutucuyu iyice kolanyayı peçeteye döküp temizledim ve oradaki kurumuş macunu da temizledim ayrıca işlemcinin üzerindeki koruyucu tırnak kapağın üzerinde bulunan az macunu da temizledim yağdan arındırayım diye. sonrasında bios tan cpu ısısına baktığımda shutdown termeration 85 derece 135 fahrenayt cpu ise 60 larda başlayıp 30-40 saniye sonra 85 dereceye çıkıyor. 60 derecede iken fan rpm 900 civarında iken 85 dereceye çıktığında 2100 civarında dönme hizina ulaşıyor.

    ilk başta fanı doğru takamadığımda olabileceğini düşündüm tırnaklar geçmemiş sandım tekrar söküp bu sefer iyice oturttup fanı elimle kontrol ettiğimde kaya gibi oturduğunu farkettim daha sonra tekrar baktıgımda fakat sorun geçmemişti.

    Sonrada aklıma termal macun geldi macunsuz taktığımdan olabileceğini düşündüm size bunu danışmak istedim sorun macun yüzünden mi ?

    Bilgisiyar'da cpu ölçer ile işlem yaparak hareket eder oldum mesela bilgisayar hiçbirşey yapmadığımda 2-3 saat masaüstünde bekleme durumda kapanmıyor 3 saat sonra kapanıyor bu da cpunun ısındığını gösteriyor sanırım. Teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Kolonya mı dedin ben mi yanlış okudum? Abi lütfen önce bir araştırın temizlik yapmadan önce, o bilgisayarın açıldığına şükretmelisin hocam, diyecek bir şeyim yok sadece kolonya-su falan bu tarzlar şeylerle temizlenmemesi gerektiğini bilmeniz gerekiyordu diye biliyorum. Mahvetmişsiniz.
  • Evet kolonya denedim elimde tiner,alkol olmadığı için o da kolonyanın içinde alkol olduğu için o tarz girişimde bulundum. ayrıca kolonyayı çok sulandırarak sürmedim peçeteye emdirip nemli bir şekilde temasda bulundum sorun çıkartacağını tahmin etmemiştim.
  • İşlemci termal macunu yenileyiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolonya iyice uçtuktan sonra takıp çalıştırdıysanız sorun olmaz termal macun çok önemli iyi bir termal macunu düzgünce sürerek deneyin.
  • texen1991 T kullanıcısına yanıt
    Hocam macunsuz taktım demişsiniz kesinlikle macun kullanınız termal macun ısıyı cpu üzerinden çeker soğutucuya aktarır ve çok daha hızlı verimli bir ısı transferi olur. Termal macun sürdüğünüzde ısı normale dönecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texen1991 T kullanıcısına yanıt
    Eğer tanıdığın pc ci varsa güvendiğin kalitesi bir termal macun al yok ise vatan bimeks gibi mağazalardan al çünki pc ci sana iyisi diye kötü macunu iyi bir paraya satar dahada sıcaklık çözülmez ise işlemci fanını değiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macun sürdüm sorunum çözüldü ilginiz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.