Şimdi Ara

İşlemci arızası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakart: Gigabyte GA-G31M-ES2L Intel G31/
    Sabit Disk: Samsung 320GB 7200RPM 16MB Cahce SATA2
    Ekran Kartı: HIS Ati HD6850 1GB 256Bit GDDR5
    İşlemci: Intel Pentium 4 520J, 2800 MHz
    Ram: Kingston 2gb ddr2 800mghz
    Psu: Aerocool 700+80

    Sistemimdeki işlemci oldukça eskiydi. 2. el core 2 duo e8400 işlemci satın aldım.

    İşlemciyi bilgisayarıma takınca bir süre sorun çıkarmadı, Normal çalıştı. Ancak vakit geçtikçe sistem mavi ekran verip resetlemeye başladı.
    Tüm donanımı kontrol ettim, sürücüleri güncelledim, bios güncellemesi yaptım. Sorun değişmedi. Windosu yeniden kurduğumda bir gün sorunsuz çalıştı ancak vakit geçtikçe sorun tekrar başgösterdi.
    İşin ilginci oyun gibi windowsu arka plana iten programları çalıştırınca hiç hata almıyorum. Saatlerce sorunsuz oyun oynayabiliyorum. Ancak windosta bazen 1 dakikada bazen saat başı mavi ekran verip sistem resetleniyor. Hatta bios ekranında bile kitlendiği oldu. Şu anda eski işlemcimi taktım ve hiç bir problem yok. Sistem ilk gün sadece 3 kez hata verdi. Sonraki gün aralıklarla bilgisayar resetlenmeye devam etti. Bu gün ise dakika başı resetleniyor.
    Bu sorun 3 günü alan bir süreçte gerçekleşti.
    Problem dahilinde satış sitesindeki ödememi geri çektim. Ürünü geri göndereceğim.

    Sorum şu: Bu sorun donanım uyuşmazlığı yada benim bilmediğim başka bir durumdan oluşabilirmi? Benim düşüncem işlemcinin arızalı olduğu ancak emin olmak istedim ki satıcıyı suçsuz yere mağdur etmeyeyim. Daha önce gördüğüm arızalı işlemciler ya sistemi hiç açmazdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twinblade2 -- 21 Ağustos 2012; 0:42:33 >







  • nm jenerasyon farkından dolayı sorun çıkarıyor sanırım, anakartına uyumlu mu değil mi çözemedim, anakartın ek güç girişi falan varsa bağlamayı dene olmadı core2 işlemci ailesine bulaşma o anakartla
  • Anakartın desteklediği modeller arasında c2d e8400 geçiyor. Ayrıca 45 nm uyumunuda kontrol ettim. Özellikle belirtilmiş.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-g31m-es2l_2x/advantage/
    Halen uyumsuzluk göstermesi mümkünmü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twinblade2 -- 21 Ağustos 2012; 4:58:23 >
  • Düzgün okumadım ama işlemciyi değiştirdikten sonra format attınız mı ?
  • Evet formatladım. Bütün sistemi yeniden kurdum.
  • farklı bi win cd si kullan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım problem anakartta. Bu sistemi baya ucuza toplanmıştım. Anakartta her zaman aşırı ısınırdı ancak p4 hiç bir zaman problem çıkarmadı. Sanırım c2d anakarta daha fazla yük getirdiği için ısınmayı arttırdı.
    İşlemcinin ısı sensörü çıldırdı şu an. -88 derece gösteriyor. :D
  • işlemciyi kendinmi taktın belki tam oturmamış olabilir , işlemci aşırı ısındığından dolayı mavi ekran alıyorsun büyük ihtimalle,bir tane işlemci soğutucusu al ,iyi bir termal macun al tak bir sorun kalmıcaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasidokostas

    işlemciyi kendinmi taktın belki tam oturmamış olabilir , işlemci aşırı ısındığından dolayı mavi ekran alıyorsun büyük ihtimalle,bir tane işlemci soğutucusu al ,iyi bir termal macun al tak bir sorun kalmıcaktır

    üstat bilgisayarımda hiçbir problem yoktu.full grafik oynadığım oyunu şimdi en düşük grafiklerde oynayamıyorum.pc de son 1 haftadır aşırı kasma var oyun içleri en düşük grafiklerde bile hafif donuk donuk.full grafik+müzik+face açardım gram kasmazdı.şimdi sadece oyunu bile oynayamıyorum.işlemci ısısı 26 derece yeni fan aldım sorun hayla devam ediyo.önceden oyun yüklerdin sadece 1 iişlemci kullanırdı pc.şimdi oyuna girdiğimde %50 cpu kullanımı oluyo ve 2 işlemcide kullanıyo oyun point blank am şam bi oyun değil yani sorun işlemcide olabilirmi?




  • Anakartına en güncel biosu yükleyeceksin sitesinden ...
  • sen fanı iyice oturttunmu bacakları yani ?
  • Eski işlemcinde hata vermeyip yeni işlemcinde kilitleniyorsa sorun işlemci veya anakart kaynaklıdır. Anakart aynaklı olsa eski işlemcinde de hata yapar, o zaman burada tek seçenek kalıyor o da işlemci hatasından. Dğer nokta bazen saatlerce oynadığın zaman hatayo vermiyor, işletim sisteminde veriyorsa yeniden format at, mümkünse orjina Windows yükle ve tüm güncelleştirmerleri yap.
  • bios güncellemen gerekiyodu galiba.Çünkü her işlemci için ayrı bir bios var.Mesela benim anakartta öyle.Ama seniniknde öyle olmayabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.