Şimdi Ara

İşlemci Çok Çabuk Isınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pc'deki diğer parçalar fazla ısınmıyor ama işlemci bi oyuna girdiğim an sadece oyun menüsünde bile 60-65 derecelere çıkıyor.Amd Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ işlemcim var işlemcide stok fan var ve 5 sene kadar kullanıldı ve termal macun da yenilenmeyeli 2 sene oluyodur heralde acaba sorun fanda mı yoksa işlemcide mi ? Daha önce böyle bi sorun yoktu ta ki havalar ısınmaya başlayıncaya kadar.Forumda XIGMATEK HDT-SD964 şu fanı gördüm işlemcime de uyuyor sizce almalımıyım ?



  • aslında sorduğun sorulara kendiniz cevapları vermişsiniz.. evet havalar ısındığı için sistem ısıları bu aralar tavan herkesde benzer sorunlar .. fan eğer çalışıyorsa sorun yoktur .. ama termal macun yenilemesi 6-7 derece aşağı çekecekdir değerleri ..yeni almayı düşünüdğünüz fan butceniz müsaitse alın ..faydası elbette olacakdır ..özellikle yaz aylarında ..
  • oyunu menüde açtıysan windows yük altında olmuş olur ve bu gayet normal 60-65 derece
  • 65 soğuk bile sayılır benimki normal kullanımda 70 derecede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pcoyuncy

    65 soğuk bile sayılır benimki normal kullanımda 70 derecede

    Benimk, 75 dereceyi açtı
  • termal macun sür kasa temizle klimanın yanına taşı masayı ama amd işlemcilerde nm (nanometre) fazla oldu için çabık ısınabilir çok güç tüketebilir bu işlemciler en azından nap et 60 ı geçmesin 80 üstü sıcaklık zarardır kırmızı alrmdır
  • al elektrik süpürgesini fanın olduğu yere daya içindeki tozları çeker. pcnin ısısı normale döner...
  • Bende de bu sorun var yeni konu açmadan sorayım burada: Macunu yeniledim pc tertemiz durumda, normal durumda yani işlem yapmazken CPU scaıklığı 42-45 civarında geziyor. Daha sonra bir oyuna giriyorum sıcaklık direk yükselmeye başlıyor. Macun sürüp temizlemeden önce daha çabuk oluyordu ısınma, macun sürüp temizledikten sonra ısınması yavaşladı ama sorun yinede devam ediyor. Oyundayken arada sıcaklığa bakıyorum, sıcaklık 65 civarına kadar fırlamış. Daha sonrasını ölçemeden pc resetliyor kendini zaten. Ama daha tam açılmadan yine kapanıyor, sonra yeniden kendi kendine açılıyor, bu bir kaç defa tekrar ediyor. Bunun olma sebebini şöyle düşündüm; sıcaklık yeterince düşmediği için düşene kadar kendi kendine kapanması devam edeck. Bu konulardan pek anlamam zaten ilk defa bir kaç gün önce açtım kasayı o da bu orun çıktığı için temizleyip macunu yenilemek için. Virüsten olabilir diye bilgisayarı formatlayacağım bugün.

    Sistem özelliklerim şöyle:
    İntel core i5 2,67 GHz
    Ati Radeon HD 5700 Series 2GB ekran kartı
    4 gb DDR3 ram (Samsung markaymış kasayı açınca gördüm :) )
    MSI marka anakart, anakartın özelliklerini bilmiyorum.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Köfte -- 14 Haziran 2012; 13:51:04 >




  • Cevap verebilecek var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.