Şimdi Ara

İşlemci değişimi sonrası anakarttaki son 2 RAM kanalı çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bugün işlemcimi değiştirdim. Eskiden RAM'lerimi 1-3 veya 2-4 olarak kanallara takardım fakat şu an soğutucunun yanındaki ilk 2 kanal hariç diğer kanallara RAM'leri takınca görüntü gelmiyor. Bu sabaha kadar hiçbir sorun yoktu. İşlemciyi değiştirdikten sonra olmaya başladı.


    İşlemci değişimi sonrası anakarttaki son 2 RAM kanalı çalışmıyor




    Görüntüde işaretlediğim kanallarda sorun var. Şu an RAM'leri yan yana takıp çalıştırdım fakat Dual channel olarak 1-3 veya 2-4 şekline takmak istiyorum. Bu durumu nasıl çözebilirim?


    NOT: Anakartım Asus Prime B350m-a , işlemcim R5 5600








  • Bios güncellemesi işe yarayabilir.

  • Bunun sebebi işlemci pinleri veya yuva delikleridir.
    Eğelence kirlenince böyle olabilir işlemci pinlerini ve yuva deliklerini tiner ile temizle.. Eğilmiş varsa düzelk
    T.
  • her şey iyi durumda ise özellikle yeni aldığın cpu'nun pimlerinde bir sorun yok ise (eğilme ve sonradan düzeltme işlemi) bios'u resetle. pc'yi çalıştır ve bios'a gir. elektrik fişini çek, psu ve board üzerindeki elektrik yükünü boşalt. bios pilini çıkar. 30dk. telefonunda oyun oyna.   sonra ramlerini (ramler birbiriyle uyumlu ve aynı marka modeldir umarım. her ikisi de tek sıralı veya çift sıralı modüllere sahiptir umarım. aynı zamanda boardın da total ram miktarını destekliyordur umarım. neyse bu detaylar sana ait) topla anakartını çalıştır. çalışmaz ise cpu-board ikilisi için uyumlu olmayan dual ram kitine sahipsin diyebiliriz.

  • showstopper41 S kullanıcısına yanıt

    Biosum güncel.

  • mikail13 kullanıcısına yanıt

    Şöyle anlatayım. İşlemci montajını ilk yaptığımda çalışmadı. Söktüm ve 2pin eğilmişti. Bu pinleri kendim düzelttim. (Şu an hepsi nizami duruyor ve sokete oturuyor). Bugün yeni işlemciyi söküp eskisini taktım. Yine CPU ya uzak olan 2 RAM slotu çalışmadı. Tinerle temizlemeyi denemedim. İşe yarar diyorsanız tekrar söküp denerim. Tam olarak nasıl temizlemem gerekiyor ?

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Hocam yukarda yazdığım gibi 2 tane pin sökerken eğildi ama şu an eskisi gibi hepsi nizami. Bilgisayar çalışıyor bir problem yok. Eski işlemcimi taktım onda da 2 ram slotu çalışmadı. RAM uyumuyla alakalı olamaz problem çünkü ramleri tek başına o soketlerden herhangi birine taktığımda da çalışmıyor. Yani sorun işlemci pini eğildi diye sanıyordum ama eski işlemcim de çalışmadı. Ramlerde de herhangi bir problem yok. Sorun o soketlere takınca oluyor. Şu an yan yana takılı vaziyette çalışıyor mesela.

  • Furkan573 F kullanıcısına yanıt

    çalışıyor ama nasıl çalışıyor? cpu testi yapmanı öneririm. bu test sonucunda anormallik var mı yok mu, mevcut sonuçları ile karşılaştırma yaparak bir sonuca varabilirsin. cpu'nun pimlerinin sokete oturuyor olması, sorun yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. her pimin farklı görevleri var. toprak ve güç gibi. şimdi dedin ki eskisini taktım çalışmadı, bu durumda cpu sokete de zarar vermiş demem gerekiyor. benim gözlemim bu şekilde.


    yani bir pimin tam temas etmesi var bir de parçalı temas etmesi var. sonuçta hassas donanımlar ki o/c yaparken nelerle uğraşıldığını biliyorsundur.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 24 Mart 2024; 16:14:55 >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Cpu testini nasıl yapacağım peki ?

  • Furkan573 F kullanıcısına yanıt

    müracaat google. herhani bir program, herhangi bir oyun, normal window kullanırken yapacağın gözlemler. hiç bir fikrim yok. ısınma testi, bu konuda daha iyi olan üyeler vardır. senin sorununun aynısı bende var.   tek ram ile kulanıyorum masa üstü bilgisayar. eski zaten uğraşmıyorum.

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Yani şu an kullanımda bir problem yok. Isınma olarak boşta 50-60 derece oyunda 70-80 derece ( stok fanla) . Performans olarakta etkisi hissedildi ama dediğim gibi bu ram konusu kafamı karıştırdı.

  • asusun ismine güvenip (belki sistemin hazırdı bilemem) düşük ve orta seviye anakartlarını almayın aldırmayın

  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Hocam 6 yıldır kullandığım kart. Daha düne kadar sorun yoktu. Şu an 2 işlemcide de çalışmıyor b1-b2 slotları. Sorun galiba işlemci soketinde fakat oraya nasıl müdahale edeceğim hiçbir fikrim yok.

  • Furkan573 F kullanıcısına yanıt

    Bence anakartta arza olabilir. Sahibinden guzel bir b650 + 7500 hayirli olsun kardesime 😄

  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Abi naptın daha 2 gün oldu 5600 aldım. Anakart değiştirmek isteseydim zaten hiç işlemci almazdım :(

  • Vidaları çok sıkmışsındır gevşet çalışır.

  • İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt

    Yok hocam. Soğutucuyu hiç takmadan test ediyorum yine görüntü yok.

  • biosu sıfırlayın. jumper ile yapın pil ile yapmayın.

  • Yeni işlemci taktıktan sonra sorun olduysa belki yeni işlemci sorunludur.Eski işlemcinizi takıp denediniz mi?Eğer eski işlemcide PC açılıyor ancak yenisinde açılmıyorsa sorun büyük ihtimalle işlemciden kaynaklanıyor olabilir.

  • Guncelledigin bios bugli olabilir. Bunlar olan seyler. Genelde firmada tek bir bios yazilim muhendisi oluyor. Dusun onlarca anakart laptop cikariyorlar tek kisi yapiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.