Şimdi Ara

İşlemci Değişimi Sonrası Oyun Oynarken Bilgisayar Yeniden Başlıyor (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 eski bir anakartım ve intel i3 2120 3.3 Ghz işlemcili bir bilgisayarım var. Ekran kartı Asus GeForce Nvidia GTX650 Ti Boost.


    DDR3 2 adet Kingston 1333 MHz 4 gb ram arızalanıp mavi ekran verince mecburen 2 adet yine Kingston DDR3 ama bu sefer 8 GB 1600 MHz ram aldım. Almışken işlemciyi de i5 yapayım dedim. Intel 3470 i5 3.2 Ghz yeni işlemci aldım. İşlemciyi termal macunu güzelce sürerek yeniledim, ram’lar de takıldı. Testler yapıldı, ram’ler sorunsuz. İşlemci çalıştı ama oyun oynarken bilgisayar birden kapandı. Donanım testleri yaptım. İşlemci 100 derecelerdeymiş, bilgisayarcıya gittim fan yetersiz dendi. İ3 orijinal intel fan yerine orijinal i5 fanı koyduk, ısı sorunu gitti ve testlerde hata vermedi.


    Eve geldim yine oyuna girdim bir müddet sonra yine bilgisayar kapanıp açıldı.


    Bir takım güç ayarları, bir takım işlemci performans min ve maks ayarları ne varsa denedim. İnternetteki tüm çözümleri yaptım. Sorun çözülmedi. Testlerde grafik testlerinde yine kapanıyor. İşlemci ve ram hata göstermiyor. Ekran kartını da açıp temizledim, termal macununu yeniledim. Değişmedi. Ekran kartı i3 ile sorunsuz çalışıyordu, bence ekran kartı tesadüfen aynı zamanda bozulmuş olamaz. Aklıma gelen tek bir sorun var, benim anakart 2. nesil işlemcilerle uyumlu ve yeni işlemci 3. nesil ve 1155 pim her ikisi de. Sorunsuz çalışıyor ve işlemci testleri problemsiz, sizce 2.nesil işlemci mi almalıydım? Sadece grafik testlerinde ve oyunlarda sorun yaşıyorum.


    Ne önerirsiniz, sorunu en hesaplı nasıl çözerim? Fanı da boşuna mı değiştirdim? Acaba eski i3 fanı iyi mi takılmadı? İ5 fanıyla arasında fark olur mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astro1976 -- 17 Temmuz 2023; 21:12:8 >







  • Tahmini konuşuyorum. Power supply'den kaynaklı bir durum gibi gözüküyor. Yeterlilik kısmına girmeyeceğim ama eski sisteminiz çok fazla güç çekmediği için sorunsuz kullanabiliyordunuz ama power supply'den ne zaman daha yüksek bir güç çekmeye başladınız işte o zaman sorun boy gösterdi. Farklı sorunlarda olabilir tabi ama oyun oynarken yada test sırasında sistemi zorlamaya başladığınızda bu sorun meydana geldiği için power supply baş şüpheli gibi geldi bana.


    Bunu da anlamanın tek yolu. Farklı bir tanesi ile deneme yapmanız olacaktır. Belki power supply'niz sallıyorum 500w falan ama arızalı ise 300w falan veriyordu ve eski sisteminizde sorun teşkil etmiyordu ama yeni sisteminizde 300w'ı aşmaya başladığında sorunlar meydana gelmeye başladı.


    Kolay gelsin.

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle dönüşünüze teşekkür ederim. İ5 işlemci power supply'i de yoruyorsa dediğiniz olabilir. Gigabyte kasa için 420 watt gigabyte marka power supply kullanıyorum.

    İşlemci İ5 3470 ve ekran kartı Nvidia Geforce GTX 650 Tİ Boost

    Denemek lazım sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başka dönüş yapacak var mı acaba? 600-700 watt'lık power supply alacağım ama 2.000 TL'ye boşuna alışveriş yapmak istemiyorum.

  • astro1976 kullanıcısına yanıt

    Hemen 2000 tl vereceğinize bir bilgisarcıda dediğimi test ettirin. Eş akraba arkadaşlarınızın varsa bir tanıdığı bilgisayarcı orada test ettirin. Psu'yu satın almadan önce bir teknik servise durumu anlatıp teknik servis parası ile emin olun. Teknik servise sadece bir psu ile test etmek istiyorum yanınızda diyin. Tabiki de bende boşuna para vermenizi istemem psu'ya


    Kolay gelsin.

  • astro1976 kullanıcısına yanıt

    biosu resetleyip deneyin ya da tekrar son sürüm biosu yükleyin ayrıca 3470 i5 3.2 Ghz anakartın sitesinde destekleniyor. psu değiştirip dene . ekran kartı min. 400w psu istiyor ayrıca yeni işlemci : 77w yani rahat çalışması için 600w aşağıya olmamalı

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Güzel ve düşünceli dönüşünüz için teşekkür ederim. Bilgisayarcıya gitmiştim. Ekran kartı ısınıyor demişti. Zorlayınca cayır cayır oluyor ama bu normal. İçini temizleyip termal macun sürdüm. İ3 zamanında sorunsuz çalışan bir makineydi. Zaten bilgisayar özelliklerinden güç kaynağı olarak minimum 600-650 Watt güce ihtiyacım olduğunu öğrendim. Her durumda bu cihazı alıp iade edebilirim ya da buna zaten ihtiyacım var diyebilirim. Kampanya ve kupon ile 1.500 TL civarına 7ü0 watt Cooler Master aldım. Bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astro1976 -- 11 Temmuz 2023; 21:21:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • potti34 P kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizle aynı kanaatteyim. Bios güncelleme ve dediklerinizi yapmıştım. Ekran kartını kaldırıp son sürümü de yeniden yüklemiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astro1976 -- 11 Temmuz 2023; 21:24:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maxpayne53, tedbirli ve bilinçli desteğiniz için çok teşekkür ederim. Sayenizden doğru bir çözüm buldum. Güç kaynağını 700 watt ile değiştirdim ve hiçbir sorunum kalmadı. Sağ olun, var olun.


    potti34 siz de destek olup, doğru teşhis koydunuz. Size de çok teşekkür ederim.


    Sevgiler, saygılar...

  • astro1976 kullanıcısına yanıt

    Sorununun çözüldüğüne sevindim.


    Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 13 Temmuz 2023; 20:59:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.