Şimdi Ara

İşlemci fanı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alt linkte ki soğutucuyu kullanıyorum. Bir süredir işlemci fanıyla ilgili şöyle bir sorun yaşıyorum; Bilgisayar ilk açıldığında fan tam devrini yakalayamıyor, hatta ara ara duruyor, bir hızlanıyor bir yavaşlıyor ve bu arada çok fazla ses yapıyor. Tam hıza geçene kadar 10 dakika kadar ses yapıyor desem yeridir. Sanırım fanın mekanik kısmıyla alakalı bir sorun var değil mi? Bilenlerden yardım bekliyorum. İşlemci fanı garanti kapsamına girer mi? İşlemci soğutucusuz sadece fanı garantiye göndersem yenisi ile değişim yaparlar mı? Ayrıca fanı garantiye göndersem de göndermesem de yeni bir slim fan'a ihtiyacım olacak, alt linkten bakarak bana işlemciye uyacak bir fan önerebilir misiniz?



    Bu arada konuyu okuyup bana da garanti ile ilgili geri dönüş yapar mısınız? @Gelbura.com


    gelbura.com
    ID-COOLING IS-50X Low Profile 55mm 4Pin PWM İşlemci Soğutucu Fiyat
    https://www.gelbura.com/urun/id-cooling-is-50x-low-profile-55mm-4pin-pwm-islemci-sogutucu







  • Merhaba ürünü Türkiye'den satın aldıysanız www.gelbura.com üzerinden destek talebi açabilirsiniz. direkt gelbura.com üzerinden değil (hepsiburada, trendyol vb) firmalardan alışverişinizi yaptıysanız destek talebi kısmında kategorilerde ''diğer'' seçeneğini seçmelisiniz. Ürünün arızasını açıklama kısmında belirtin. Anlaşmalı kargo numarası tarafınıza iletildiğinde ürünü tek parça (fan vs sökmeden) gönderin. Arıza tespiti yapılması durumunda ürününüz 1 e bir değişim olarak size ulaştırılacaktır. İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gelbura.com -- 11 Ekim 2022; 16:0:53 >




  • Hocam selamlar, benim de ilgimi çeken bir soğutucu is-50 v2. Bu soğutucuyu hangi işlemci ile kullanıyorsunuz ve kasanız nedir. Sizden bilgi isteyeyim.


    Sorununuz için de ekstra bir fanınız varsa işlemci fanı olarak deneyebilirsiniz. Eğer onda da aynı tepkiyi veriyorsa id cooling'in fanı sağlamdır. O zaman şüpheliyi anakart üzerinde arayabiliriz.

  • Bu fan ile aynı tasarımında akasa marka fan var. Yine ince fan ve birebir kopya gibi, o fanda leş ötesi bir motor sesi vardı kullandığımda.

    Benim aldığım arızalı falan mıydı bilmiyorum ama işlemci ile gelen fanların sesi daha iyidir o dereceydi.

    Sizin soğutucudaki fan labu anlattığım fan aynı fabrikadan çıkmışsa ki yüksek ihtimal öyledir fanınız arızalı değildir kendi hali öyledir.


    Ama o ses ile kullanılmayacağından (kiminin umrunda olmaz ama bence kullanılmaz ) firma sadece fanı göndermenize müsade ederse garantiye gönderin derim. Yok bütün göndermeniz lazım derlerse ki hakları diye biliyorum bu fanı direk unutun bence garantidir kargodur uğraşmaya değmez 1 fan için. (elinizdeki aynı model farklı bir fan olduğunu düşünün, soğutucunun fanıymış gibi gönderip firma yanıltılabilir o sebeple bütün isteyebilirler)


    Keşke v2 modelini alsaymışsınız onda farklı ve düzgün fan var @VgrooveR Konu sahibindeki soğutucu v1 model. Vidoeyu gördünüzmü bilmiyorum ama id cooling'in 2 modeli tepeye oynamış



    Hardware Canucksyoutube
    These are are the best low profile coolers available for ITX gaming PCs right now but which is the best low profile cooler of them all? We take a look at ID Cooling, Thermalright, Cooler Master, Scythe, Noctua and other low profile coolers. Buy these Low Profile Coolers from Amazon ID Cooling IS-50X - https://geni.us/IS50X ID Cooling IS-60 EVO - https://geni.us/IS60EVO Cooler Master a71C - https://geni.us/a71C Cooler Master i71C - https://geni.us/i70C Thermalright AXP-100 - https://geni.us/AXP100 Scythe Shuriken 2 - https://geni.us/SHURIKEN2 Noctua L9a-x65 - https://geni.us/L9x65 Noctua NH-12 Ghost - https://geni.us/NH12G Arctic Cooling Alpine 23 CO - https://geni.us/A23CO Black Ridge - https://geni.us/BLACKRIDGE Thermalright AXP 90R - https://geni.us/AXP90 Check out the K5 Keyboards Here: Customize the K5 Compact Keyboard - https://bit.ly/customcompact2022 K5 Compact Keyboard (Prebuilt) - https://geni.us/K5COMPACT TIMESTAMPS 0:00 - The Best Low Profile Coolers 0:54 - Silverstone KR-01 1:16 - ID Cooling IS-50X 2:16 - Scythe Shuriken 2 2:43 - Thermalright AXP-100 Copper 3:47 - Cooler Master a71C ARGB 4:46 - ID Cooling IS-60 EVO 5:10 - Noctua L9x65 5:45 - Arctic Cooling Alpine 23 CO 6:15 - Noctua NH-L12 Ghost 7:00 - Low Profile Cooler Heights & Prices 7:19 - Installation 8:45 - Methodologies 9:10 - 65W Performance Testing 10:55 - 65W @ 38dB Noise Normalized 12:00 - 95W Performance Testing 13:25 - 95W @ 38dB Noise Normalized 13:52 - Gaming Performance Testing 15:33 - Gaming @ 38dB Noise Normalized 16:04 - RECOMMENDATIONS!! GET MERCH ►https://hwcstore.com SUBSCRIBE ►https://bit.ly/SubHWC Review unit provided free of charge by the companies listed OR purchased by Hardware Canucks. This video is sponsored by XTRFY. As per Hardware Canucks guidelines, no review direction was received from manufacturer. As an Amazon Associate we earn from qualifying purchases. Gear list (Available on Amazon): Main Camera (Dmitry) - https://geni.us/SONYA7III Main Lens (Dmitry) - https://geni.us/Tamron2875 Main Camera (Eber) - https://geni.us/CanonEOS-R Main Lens (Eber) - https://geni.us/dLL Main 2nd Lens (Eber) - https://geni.us/Canon24-70MKII Main Camera Mic (D & E) - https://geni.us/RODEMIC Cheap 4K Camera (Panasonic G7) - https://geni.us/24nm Awesome Slider - https://geni.us/1Hwt Our Shotgun Mic - https://geni.us/Sennheiser-MKE600 ----------------------------------------­-------------------- Our full site: https://bit.ly/HardwareCanucks Join Our Forums: https://bit.ly/HWC_Forums Follow us for more updates! Twitter https://bit.ly/HWC_Twitter FaceBook https://bit.ly/HWC_Facebook Instagram https://bit.ly/HWC_Instagram ----------------------------------------­--------------- #bestlowprofilecoolers #hardwarecanucks
    https://www.youtube.com/watch?v=KGnJc5HuRC4




  • Slim fan önerisi olarak bir video daha vardı bulursam bu mesajı editlerim


    buldum

    https://www.youtube.com/watch?v=aCFFIuaHlhA




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 12 Ekim 2022; 1:45:54 >
  • VgrooveR kullanıcısına yanıt

    Ryzen 2600 ile kullanıyorum. Kasam Sharkoon Rev100 tarzı olan Lunatic Orkinos olduğundan anakart yana yatık şekilde takılıyor, kule tipi soğutucu alsam yukarı yönlü üfleyecek ve anakartın çıkış portlarına doğru sıcak hava üflemiş olacaktı, üst bölümde tahliye fanı yok kasanın tasarımdan dolayı, bu yüzden low profile olan bu işlemci soğutucuyu tercih ettim. Siz söyleyince işlemci fanının kablosunu anakartın farkı pinlerinde denemeye karar verdim. Aynı şekilde devam ederse sanırım sorun fan üzerinde olacaktır. Eğer devam etmezse bilgisayar açılışınca cpu fan error hatasını görerek kullanmaya devam ederim artık.  

  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, bu videoyu izledim ama iki adet id cooling tepeye oynayınca acaba yanlı bir video mu diye de düşünmeye başladım. O yüzden kullanıcı yorumunu merak ettim.


    Normalde Sg-13 mini itx kasam var. Silverstone Pf120 sıvı soğutma ile kullanıyorum. İşlemcim R5 1600.


    Sıvı soğutmadan havaya geçsem mi diye düşünüyorum. Sıvı soğutmanın boruları, ARGB kabloları ortadan kalkarsa zaten sıkışık kasa bir miktar daha hava alır mı düşüncesindeyim.

  • damn2u kullanıcısına yanıt

    Hocam anlattığınıza göre kasa hava akışınız pek iyi değil. Bu halde işlemci sıcaklıklarınız nasıl? Mini itx kasa için düşünüyorum v2 modelini. Hatta niyetim eğer alırsam fan olarak id cooling değil de noctua ya da be quiet ile değiştirip sessizlik ve güç kazanmayı planlıyordum.


    Eğer sorununuz fan ise siz de noctua ya da be quiet tipi güç ve sessizlik birleştiren fanlardan kullanabilirsiniz. Ayrıca Arctic P12'de güç konusunda iyidir. Hatta şuan amazonda 130-140 TL bandına Amazon Germany satıcısı olarak satılıyor. İnceleyebilirsiniz.

  • VgrooveR kullanıcısına yanıt

    Masaüstü gezintisinde 44-46 seviye civarında. Daha fan olayını test etme şansım olmadı, en kısa sürede deneyeceğim. Teşekkürler tavsiyeler için.

  • VgrooveR kullanıcısına yanıt

    Değişiklik olsun diye belki deneyebilirsiniz ama bence noctua mini soğutucu da olsa 120 lik sıvıdan daha iyi performans almazsınız. İtx ana konusunda kasanızın fotoları vs. var mıydı başka fan yerleştirmiş miydiniz kasanıza?

  • İşlemci fanını başka bir pinde denedim, önceleri hızlı çalışırken ara ara yavaşlama yapıyor. Hatta bir ara dışarıya çıkmıştım evde bilgisayarı açık bırakıp, geldiğimde fan yavaş yavaş sesli şekilde dönmeye devam ediyordu. Bir de durup sistemi tehlikeye soksa? Aman aman.. Ben en iyisi stock soğutucu bulup onu takayım da işlemci soğutucu garantiye göndereyim. Çokta meşakatli geliyor bu işler ama neyse.

  • damn2u kullanıcısına yanıt

    Hocam selam, senin kasadan sipariş geçtim az önce. 3070ti ekran kartım ile birlikte AMD Ryzen 5600 kullanıyorumç Acaba işkemci ve PSU sıcaklıkları çok artıyor mu bu kasada? Ona göre siparişimi iptal etsem mi etmesem mi kararsızım.

  • SezZzaR S kullanıcısına yanıt

    Ekran kartı yüzünden ön panelden hava akışını geçirmek mümkün değil, o yüzden anakart ve işlemci sıcaklıkları bir miktar yüksek o yüzden tavsiye etmiyorum, bence iptal edip başka bir kasa bakın. Bütçenizi söylerseniz ona göre bende önerebilirim.

  • Aslında kasamı bilgisayarda mecburiyetten sağ tarafta tutuyorum ve kasanın sağından kasayı açıyor olmak benim açımdan iyi olacakti. Ek olarak ekran kartını suanki sistemime yeni ekledim ve oyunlarda ısı sirkülasyonu iyi olmadığı için kendini kapatıyor. 3 gün önce arctic markalı 3 tane fan aldım ama onların gelmesini beklerken bu kasayı gördüm ve ilgimi çekti. Bu arada kartım 2 fanlı olduğu için belki arkaya aşağıdan hava geçer diye düşünüyorum ama yeter mi yetmez mi Emin olamıyorum. Kule tipi bir soğutucu da var işlemci için ama işte bilen birine sorayım dedim. Bütçe olarak 1200 TL civarları beni çok yormayan tutarlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SezZzaR -- 8 Ocak 2023; 10:24:50 >
  • Hangar gibi kasa, üst panele 240, ön panele 360mm radyatör takılabiliyor ve ekran kartı desteği 370mm. @SezZzaR


    https://pckolik.com/urun/deepcool-cc560-siyah-mid-tower-tempered-glass-usb-3-0-atx-kasa/

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.