Şimdi Ara

işlemci fazla ısınıyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar aşağıdaki görüntü masaüstünde sadece everest açıkken bir dearkaplanda antivirüs çalışıyorken aldım.
    normalde boş beklerken sıcaklık yaklaşık 40 - 45 civarında, herhangi bir şey yapınca sıcaklık 50 derecenin üzerine çıkıyor, her hangi bir oyun açmaya çalışınca da hemen 70in üzerine çıkıyor. 70 derecede otomatik kapansın diye ayarladım o yuzden 70 diyebiliyorum. garip olan yaklaşık 1 hafta öncesine kadar hiçbir sorun yoktu. cod modern warfare 2 gibi bir oyunu rahatlıkla oynuyordum şimdi açamıyorum bile. kasayı açıp psu hariç tüm parçaları tamamen temizledim, termal macunu yeniledim ama değişen bir şey yok. sistem özellikleri ve sıcaklık bilgileri tamamı everest ultimate 5.30 ile aldım. orda yazmıyor ama biosta işlemci soğutucu fanı yaklaşık 3200 - 3500 rpm görünüyor. kasanın üst tarafında bir fan daha var ama onun özellikleri yazmıyor.

    bu bilgisayar özellikleri:
    CPU Türü DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
    Anakart Adı MSI K9N Ultra (MS-7250 v2) (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
    Anakart Çipseti nVIDIA nForce 570 Ultra, AMD Hammer
    Sistem Belleği 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

    bunlar da sıcaklıklar:

    Algılayıcı Özellikleri:
    Algılayıcı Türü Winbond W83627EHF/EHG, Fintek F75383S/384S (ISA A10h, SMBus 4Ch)
    Anakart Adı MSI MS-7250 / MS-7260

    Sıcaklıklar:
    Anakart 37 °C (99 °F)
    CPU 40 °C (104 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 46 °C (115 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 47 °C (117 °F)
    Aux 40 °C (104 °F)
    MAXTOR STM3160215AS 45 °C (113 °F)
    Seagate ST3320620AS 44 °C (111 °F)
    Seagate ST380215AS 41 °C (106 °F)


    lütfen yardım edin ne yapabilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfdemirhan -- 30 Mart 2010; 14:51:28 >







  • Alacağın küçük önlemlerle düzeltebilirsin bu sorunu.

    Kasanın içindeki tozu temizle bu hava akımının artmasına fayda sağlar.Özellikle arkadaki egsoz fanının etrafındaki tozlar. Extra fanlar takarak veya mevcut fanları büyükleriyle değiştirerek hava akımını artırabiliirsin.
    İşlemci soğutucusunun alüminyum kanatarı arasında biriken tozları temizle.
    Stok termal macunu kullanıyorsan ömrü dolmuş olabilir ondan kurtulup daha iyi birşey dene. OCZ Freeze, Thermalright Chill Factor, AC MX-2 vs. vs.
    Kasanı küçük,kapalı ortamlara koyma ve arkasını duvara dayama, 30-40cm boşluk kalsın arkada.

    Stok işlemci soğutucusu yerine çok ucuza daha iyi bir soğutucu alabilirsin. OCZ Vendetta, AC Freezer 64 gibi.
  • tesekkurler..
  • Arkadaşlar, 70 derecede otomatik kapansın diye ayarlamıştım ama bilgisayarı hiç kullanamyınca onu da iptal ettim ve oradaki değerler 125 derecyi gördü ve MSI'ın kendi kendini kapatma özelliğiyle bilgisayar yine kapandı. Ne yapacağımı şaşırdım, neredeyse 2 yıldır kullandığım halde bilgisayarımda şimdiye kadar hiç böyle bir aşırı ısınma ve yavaşlama problemi yaşamamıştım. Lütfen yardım edin, tekrar teşekkürler.
  • fanı takamamışsındır intelin push pin olayına bende sinir oluyorum fanı oturtana kadar canı çıkıyor insanın
  • arkadasım aynı sorun bendede vardı ama ben bosta iken suan 46 dereceyı calısırkende en fazla 70 dereceyı görüyor şükrediyorum cunku 120 dereceyı görüp sistem otamatk kapatıyordu.zaten pc 5 yıllık p 4 3.0 ghz.bende tozu falan temızleyım macunu yenıledım duzelmedı.sonra banada bırısı tam oturtamamıssındır dedı dedıgı gıbıde cıktı.şimdi tekrar fanı sökünce işlemcinin metalinden tam oturup oturmadıgını macunun ne kadar temas ettiğinden anlıyabilirsin.ben pcyi açamıyordum.Allahtan işlemeciyi yakmadım :)
    ayrıca benımde sıze bır sorum oalcaktı.70 dereceye gelınce otomatık kapanmayı nasıl ayarladınız bende bari 90 dereceyi ayarlıyayımda işlemci bugune kadar yanmadı bari yakmayayım :)
  • fani birkac kere cikarip taktim bu yuzden birinde iyi oturmasa digerinde oturmustur diye dusunuyorum. iyice kontrol ederek takiyorum zaten. ve islemci amd yani intel de oldugu gibi biri girmese de tutar diye bisey yok hepsinin saglam oturmasi lazim amd nin sisteminde.

    elmekoz bilgisayar acilirken bios ayarlarina girmeniz lazim ordan ayarlaniyor.. yanlis hatirlamiyorsam pc health menusunden
  • Arkadaşlar aşağıdaki resimde everestten aldığım ekran görüntüsü var. Burdaki sıcaklık değerleri tam olarak neyi ifade ediyor, yardımcı olabilecek biri var mı acaba? Şimdi ben bu değerlerin ifade ettiklerinden anladığımı sırasıyla anlatayım:
    Anakart 35 C / 95 F Üzerinde veriyollari, genişleme yuvaları, RAM ve ROM slotları, IDE ve ATA denetleyicilerin falan filanın oldugu anakartın sıcaklığını,
    CPU 43 C / 109 F Chipsetin (yonga setinin) sıcaklığını
    CPU #1 / Çekirdek #1 60 C / 140 F işlemcinin 1. çekirdeğinin sıcaklığı
    CPU #1 / Çekirdek #2 60 C / 140 F işlemcinin 2. çekirdeğinin sıcaklığı
    Aux ses karti ??
    Diğerleri de malum sabit disk sürücülerin sıcaklıkları



    Konuyu aydınlatacak arkadaşların fikirlerini bekliyorum.




  • Yani benim parçaları değiştirmek ya da yenisini eklemek, üzerine yeni bir şeyler takmak gibi bir niyetim yok. Derdim sadece böyle itibarlı bir forumda sorunun kaynağını teknik olarak açıklayacak bu işlerden anlayan uzman birisinin çıkması. Eminim forumda böyle birileri var. Amlıma şu da gelmiyo değil hani. Bu forumu tüm dünyanın hizmetine sundunuz. Sonra da bir kenara çekilip kendi çayınızı yudumlarken buraları çoluk çocuğun eline mi bıraktınız. Buna da cevap veremiyorsanız en iyisi sınırsız uzaklaştırın da ben de sizden medet ummayım artık.
  • PSU nedir, PSU arızalı olabilir, başka bir PSU ile denemekte fayda var. (Ekran kartının modeline göre yeterli bir gerçek PSU ile denemek gerek.
    Ayrıce burası herkesin girip üyeolabileceği ve istediği konuya cevap yazıp istediği konuya cevap yazmayabileceği bir forum; tüm forumlar böyle. Hiç kimse size yardımcı olmak zorunda değil. (Ben böyle düşünüyorum ve ayrıca bunu belirtmek de benim görevim değil.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytekin45 -- 9 Nisan 2010; 0:29:47 >
  • benden sana tavsiye everest programını boşver kur bi speedfan oradan bak sıcaklıklara everest bi işe yaramıyo. Sıcaklıkları adam gibi 100 üzerinden değerlendirmiyo ki. 45dereceye/125 F diye bi değer veriyo bunun gerçek değerlendirmesini hesabını kitabını yaptığın zaman sıcaklık aslında 39 derece filan çıkıyo buda uzun iş. Buda anlaşılmıyo tabii. Dediğim gibi en zahmetsizi speedfan. Veya en doğru olanını istiyosan, güncelleyecen biosu girip bi zahmet oradan bakacaksın.. Güncelle diyorum çinkü çoğu bios sıcaklık değerini doğru vermez ama güncellendiğinde on numara çalışır.




  • quote:


    PSU nedir, PSU arızalı olabilir, başka bir PSU ile denemekte fayda var. (Ekran kartının modeline göre yeterli bir gerçek PSU ile denemek gerek.
    Ayrıce burası herkesin girip üyeolabileceği ve istediği konuya cevap yazıp istediği konuya cevap yazmayabileceği bir forum; tüm forumlar böyle. Hiç kimse size yardımcı olmak zorunda değil. (Ben böyle düşünüyorum ve ayrıca bunu belirtmek de benim görevim değil.)


    sayın baytekin45 tabii ki herkes konulara girip cevap yazabilir. ama ben o yukarıdakileri yazarken forum yöneticilerine kısa bir serzenişte bulundum. yanlış anlaşılmasın burası çok büyük ve çok güçlü bir forum olduğu için ve bu konumunu devam ettirebilmesi için bir eleştiri olarak kabul edilmesini bekliyordum..
    psu thermaltake 400w gayet iyi bir psu aşağıda özelliklerini görebilirsiniz
    psu

    quote:


    benden sana tavsiye everest programını boşver kur bi speedfan oradan bak sıcaklıklara everest bi işe yaramıyo. Sıcaklıkları adam gibi 100 üzerinden değerlendirmiyo ki. 45dereceye/125 F diye bi değer veriyo bunun gerçek değerlendirmesini hesabını kitabını yaptığın zaman sıcaklık aslında 39 derece filan çıkıyo buda uzun iş. Buda anlaşılmıyo tabii. Dediğim gibi en zahmetsizi speedfan. Veya en doğru olanını istiyosan, güncelleyecen biosu girip bi zahmet oradan bakacaksın.. Güncelle diyorum çinkü çoğu bios sıcaklık değerini doğru vermez ama güncellendiğinde on numara çalışır.


    sayın .brian. sıcaklıkları sürekli kontrol ettiğim 3 program var: everest, core temp ve speedfan..
    sorun bunların bana doğru ya da yanlış bilgiler vermesi değil. ister doğru olsun ister yanlış benim makine fazla ısınıyor ve bunun sonucunda da kapanıyor.
    bios u güncelledim değişen pek bişey olmadı.

    galiba benim işlemcide sorun var. başka hiçbir açıklama ne ben bulabiliyorum ne de forumda dolaşan bu kadar insan. teşekkür ederim ilginiz için




  • bence soğutma sistemin güzel deyil
  • benimki ortalama 55 derecede çalışıyor . sizce yüksekmi ?
  • ekrankartın nedir bu arada. İmkan varsa başka bir PSU ile dene.
  • asus ati radeon x1650
    başka psu ile denedim fark eden bişey yok
  • Hatta denediğim başka PSU da arızalı çıkmasına rağmen yılmadım ve kendim tamir edip yeniden denedim, ama nafile.. acaba diyorum MSI'nın nvidia yongaları am2 lerde sorun çıkartabiliyor mu?
  • aynı anakartı X2 4000+ ve X2 4200+ işlemcilerle 2900MHz e o/c li bir şekilde 2 yıldan fazla kullandım ve hala arkadaşım kullanıyor (1 yıldır) Sorunu anakartta ve işlemcide aramaka yanlış olur. İşlemcinin iyi soğutulamadığı aşikar. Bunun sebeplerini senin bulman lazım. Bir de bozuk PSU yu tamir ettim diyorsun, o PSU nun düzeldiğinden emin olamazsın. Soğutucuyu işlemcinin üzerine iyi takamamış olabilirsin. Başka bir soğutucu deneyebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.