Şimdi Ara

İşlemci Isınıyor Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Benim İntel P4 3.2 Pres. soket 478işlemcim var normal seviyelerde işlemci ısısı 50-60 arası oynuyor oyun oynarken 65 -75 arası değişiyor bu anormal değilmi ısıya neden olan nedir kullandığım fan ise orginal fanı yaklaşık 2500-300 devir arası dönüyor ayrıca güç kaynağım Aopen 350 watt lık sorun nedir işlemciden mi kaynaklanıyor garantiye yollasam sorun çözülürmü? birde olmazsa yeni bir tane bakır fan almayı düşünüyorum sizce nasıl bir fan almalıyım soket 478 için ben bir kaç baktım linkleri bunlar en fazla verebilecegim para max 40 ytl

    1-http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=A4012

    2-http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=FAN-CPU-01

    3-http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=FAN-CPU-07 bunu düşünüyorum

    Yorumlarınızı ve Önerceğiniz Fanları Bekliyorum Saygılar [sm=







  • işlemcin prescott olduğuna göre(en çok ısınan işlemci) bu değerler normal hatta güzel bile ben 80 dereceyi aşan prescott'lar biliyorum kafana takma değerelerin normal ama iyi bir soğutma istiyosan ve iyi bi bütçen varsa su soğutma bloklarına bak derim.....




  • Bana sorarsan öncelikle işlemci ile metal soğutucu arasına termik macun sürmeyi dene. arada kalan görünmeyen hava boşlukları fazla ise fazla ısınır. bu boşlukları kapatıyor. ince bir tabaka sürcen.

    Oda olmazsa; işlemci, macun, bakır plaka, macun, peltier, macun, daha büyük soğutucu ve fan şeklinde bir sıra izleyerek yapacağın montaj işlemcini epey soğutabilir. peltier en az 100w falan olmalı. tabi onu besleyecek PSU lazım. yinede maliyet daha düşük olur.

    tabi bunun için el becerinin biraz iyi olması gerek. peltier ve işlemcinin etrafını naylon köpük ile hava almayacak şekilde yalıtmak gerekebilir.

    bu işte deneyimli arkadaşlar varsa belki bizi aydınlatırlar...

    http://arstechnica.com/reviews/4q99/mc1000/insert.jpg




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.