Şimdi Ara

İşlemci ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pentium D 3GHz işlemci, Gigabyte GA-965P-S3 (rev. 1.0) anakart sahibiyim. Benim sorunum başlıkta belirttiğim gibi ısınma ile alakalı.

    Stok fanıyla uzun bir süredir herhangi bir işlem yapmazken 80-90 dereceleri görüyordum. Sonra Thermaltake'in işlemci fanını aldım. Fakat 5-10 derece düşüş gösterdi.

    Ne yapacağımı ya da neden bu ısınmanın kaynaklandığını bulmak için web'de gezinirken Everest adlı görüntüleme programını buldum. İndirdim ve kurdum.

    Benden raporlama yapmamı istedi ve evet dedim. Sonra ise en garip şey oldu ve raporlama esnasında fanın dönüşü yavaşladı ve duyulmayacak duruma geldi. Birden işlemci ısısı kendi tarihinde ilk kez 37 dereceye düştü. Sonra sevinirken düzelip düzelmediğini anlamak için bilgisayarı resetledim ve ısı sorunu aynı şekilde devam etti.

    Bu ısınmanın nedenini tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum.

    Not: Güç kaynağım 500W, yeni soğutucu aldığım için macun da yeni. Ayrıca sistem boşta iken arkada çalışan bir şey de yok. Bu yüzden bu noktaları eleyerek cevaplarınızı bekliyorum.







  • TERMAL MACUN...
    Kaliteli bir termal macun alıp macunlamalısınız işlemciyi..

    ben bu macunu kullandım aşırı derece memnunum..

    http://www.hepsiburada.com/akasa-455-5g-silikon-tabanli-termal-macun-5gr-ak-455-5g-/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd98901
  • Zaten yeni aldım thermaltake i içinden macunu çıktı ve usulü ile sürdüm. Ayrıca macun 40 derece düşürmez sanırım. Bir de stok fan bağlı iken de aynı ısı değerlerindeydi. Yani macunsal bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum.

    Ayrıca termal macun birden programı çalıştırınca düzgün mü çalışmaya başladı ki 35 dereceyi gördüm birkaç saat öyle kullandım :)
  • pervanelerin nasıl :)) fanlar tozlu olmasın? sana bi de güzelinden fan alalım ne dersin?
  • sayın değerli ilkayci :D İki mesajımda da yeni aldığımı söyledim Thermaltake i 3 gün olmadı. İlk mesajda yazdığım gibi yeni ile stok fan arasında sadece 5-6 derecelik oynama oldu.

    http://www.hepsiburada.com/thermaltake-silent-775d-intel-lga775-ile-uyumlu-cpu-sogutucusu-cl-p0378/productDetails.aspx?CategoryId=1125&productId=bd99355



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykenanergun -- 13 Haziran 2009; 19:48:55 >




  • yok canım sen daha değerlisin :))) ya takamamışsın işte niye kabul etmiyorsun :)))) sök baştan yap şu işi temizle iyice öyle sür şu macunuu :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkayci -- 13 Haziran 2009; 20:08:28 >
  • Peki ondan önce niye öyleydi? Onu ben takmadım bilgisayarcı taktı hani ben beceremedim diyelim :D

    Neden yazılımsal bir müdahale ile düzelmeye yeltendi? Hepsi tesadüf mü? :D
  • ya everest ile ne ilgisi var o sadece analiz ediyor. ayrıca sen güveniyorsan düzgün macunlandığına evereste aldırma. lisans yoksa everest yazılımında sallıyor. everest professional full indir son sürümünü :)) tam lisanslı olsun gerçek bilgiyi versin sana. ben yıllardır everest kullanıyorum..everest home ise zaten kesin yanlıştır gösterge :))
  • Everest gibi programlar anakartının üstündeki ölçerlerden aldıkları bilgiyi size yansıtırlar. Ki çoğu zamanda yanlış gelir bu bilgiler. Kimilerinde 20 derece, kimilerinde 1-2 derece yanılma olur. En iyisi biosdan bakın ısıya.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TryAgain

    Everest gibi programlar anakartının üstündeki ölçerlerden aldıkları bilgiyi size yansıtırlar. Ki çoğu zamanda yanlış gelir bu bilgiler. Kimilerinde 20 derece, kimilerinde 1-2 derece yanılma olur. En iyisi biosdan bakın ısıya.



    kesinlikle katılıyorum..hele bi de programlar demo ise hiç yansıtmaz..
  • everest ile bir alakası olmadıgını biliyorum ama o anda ısı düşüşü oldu düğmeye basılmış gibi. ayrıca ultimate edition idi.

    Pek gerek de kalmadı zaten gece işlemci sizlere ömür. Problemin kaynağı anakart olabileceğinden 300-400 lira sıkıştı köşesine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.