Şimdi Ara

İşlemci mi ? Ram mi ? Anakart mı yandı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler ateş olmadık yerden duman çıkmaz tabi ki overclock hastalığımdan oldu tüm bunlar önceleri bir çok kez oc yaptım işlemcime, ram ile birlikte ikisine oc yapmayı denedim pc bir daha açılmadı ama herhangi bir yanık kokusu kesinlikle gelmedi çok dikkat ettim. Board speaker 6 bip sesi çıkarıyor beyler bu da klavye istemcisi hatası oluyormuş ki klavye girişlerini kontrol edin diyorlar ama anakarta sadece görüntü kablosu bağlıda denesem aynı hatayı veriyor. Ağır yük altında bile 70 dereceyi geçmiyordu işlemcim yani soğutmada sıkıntı yok ve oc başarısız olduğunda cmos sıfırlayarak default hale getiriyordum ki kendisi çoğu zaman reset atarak hallediyordu sorun olmuyordu. Ekran kartını çıkarıp vga dan denedim yine olmadı. Statik elektriği boşalttım yine olmadı. Elimde alternatif olarak sadece başka anakart var ama onda da açılmadı pc. O anakartım P67 sabertooth speaker sesi vermiyor ama kart üzerinde 3 tane led var işlemci-ram-gpu ve denediğimde ramin ordaki led kırmızı yanıyor, yani bu anakartta ram arızalı gibi birşey diyor. Bu arada bütün fanlar çalışıyor sadece görüntü yok, yani testi geçemiyor birşey. Bileşenlerin hepsinin garanti süresi bitti sözde bilgisayar tamircilerine götürsem denemeden en pahalı neyse o gitmiş beyni yanmış diyecekler biliyorum. 1155 Sokete sahip arkadaşımda yok deneyemiyorum. Elimde bozuk bir ram vardı onu Z 77-A' ya taktığımda 3 kısa bip sesi alıyorum yani ram hatası diyor direk ama diğer türlü klavye istemci hatası ne demek hala çözemedim yani uzay kasa şuan hiçbir klavye bağlantısı yok soketler yamuldu desem diğer anakartta da çalışmıyor. İşlemci alıcam benimki sağlamsa boşuna 600 lira gidecek ki dolar aldı başını gidiyor. Çok uzun yazdım ve karışık oldu çünkü berbat bir durum yardımcı olabilecek arkadaşları konuya bekliyorum.. (Babalarımızın tanıdığı o bilgisayarcı abilerden bizde de var bi umut yolladım adamlar işlemci gitmiş dedi ama bunu diyene kadar önce ram sonra anakart demişlerdi en son kesin işlemci dediler anakart geldiğinde direk işlemci yuvasına baktım bir pin yamulmuşdu iğneyle düzelttim ki şansıma kırılmadı tam açılı oldu o yüzden bu adamlara da güvenemedim o yüzden kaldım böyle)

    Sistem

    İntel i5 2500K
    Asus Z77-A (Kullandığım) - Asus Sabertooth P67
    Corsair 8Gb 1600 Mhz
    Msı Gtx 560
    High Power 750W







  • Durum şu .parcalardan hangisi bozuk hangisi saglam bilmiyorsun.bunu ogrenmenin yolu.saglam 1155 soket sistem uzerinde parcalari denemek.baska türlü çözmezsin.bnde benzer sistem kullaniyorum.islemciyi bozmak zor bir ihtimal yani rem anakart cpu arasinda en saglami cpu.dedigim gibi tek tek denemen lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    O zaman mecbur kasayı vericez bilgisayarcılara desene... Sağol hocam yorumun için.
  • Sorun işlemcideymiş hanımlar beyler, 6 bip sesi klavye veya anakart arızası olarak yorumlanıyor ama işlemcide olabiliyormuş aynı sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.