Şimdi Ara

İşlemci sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10 15 gündür bilgisayarım fifa 14 ve yüksek kalitede film yada video izlerken donmalar gerçekleşiyor. Bilgisayara format attım, içini tertemiz yaptım fakat hala sonuc değişmedi. Hatta harddskim biraz eskimişti 8mb ve 80 gb kapasiteli bir harddisk onu değiştireyim dedim ama birazda işlemciye bakayım dedim ve şöyle bir resim yakaladım. Normal mi sizce? Ayrıca boştayken bu şekilde.

     İşlemci sıcaklığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1234 -- 6 Şubat 2014; 17:47:43 >







  • İşlemci sıcaklığı çok yüksek.
    Bunun için öncelikle Soğutucu blok üzerini toz kaplamışsa onu ve fanı güzelce temizleyin tekrar test edin. Değerler yine yüksekse o zaman fan düzgün çalışıyor mu bir gözlemleyin takılma var mı? Yüksek devirlere çıkıyor mu? Normal görünüyorsa, termal macun alın ve işlemci üzerindeki soğutucuyu söküp (önce bu işlemi daha önce yapmadıysanız yapılış videosu izleyin) macun kalıntılarını temizleyip, kapatıldığında taşmayacak şekilde yanlara çok yakın olmayacak şekilde macun sürüp tekrar monte edip test ediniz.
  • SeYYaH-1 S kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim hocam. Fanı içindeki tozları tamamen temizledim fakat sonuç aynı, temizlemeden öncede aynıydı. Fanda bir sorun yok gibi geldi bana düzgün çalışıyor gibi, yarın bir adet termal macun alacağım, dediğiniz gibi daha önce macun kullanmadım ama video izleyip deneme yapacağım. Sonucu tekrar yazarım burayaç
  • kardes kesinlikle macunu yenile. sicaklik cok yuksek islemcinin omru azalir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macun yoksa idaretenlik bir internet kafeye götür işlemciyi,macun sürdürt üstüne.sonra gel eve tak bak hala yüksek mi sıcaklıklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mysa -- 6 Şubat 2014; 18:19:40 >
  • Hocam buralarda internet kafe yok maalesef ama çıkıp termal macunu alabileceğim yer var mı bakayım. Nerelerde olur bu termal macun?

    Edit: vatan'a gidiyorum alıp geliyorum :) markası falan var mıdır bunun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1234 -- 6 Şubat 2014; 18:23:20 >
  • murat1234 M kullanıcısına yanıt
    var tabii de öyle çok extrem o.c yapmayacaksan ya da 5-6 derece senin için fark etmeyecekse fazladan para vermeye gerek yok kanımca.
    Edit : cm,xigmatek,zalman al birinin macununu yeterli hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mysa -- 6 Şubat 2014; 18:27:21 >
  • macunu aldım geldim, son kez bakayım dedim suanda 55 56 seviyelerinde.. ilginc.. :( fakat sürekli yükseliyor, 66 dereceye geldi bile :/ Pc kapatıp gitmiştim. Sürekli artıyor.

    Edit: Yine arttı 1 dakika içinde 75 80 lere geldi..


    Edit2: Fifa 14 te sıcaklık.. Daha önce olmuyordu bu şekilde, CM macun aldım.. Eğer macunla derseniz macunlucam :D:

     İşlemci sıcaklığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1234 -- 6 Şubat 2014; 19:23:20 >




  • murat1234 M kullanıcısına yanıt
    zor bir işlem değil hocam zaten.youtube'da tonlarca video var bakabilirsin onlara.fanı söküp,güzelce temizle eski macunu,sonra fazla abartmayacak şekilde yenisini sür.
  • Tamam hocam sağolasın..
  • Maalesef sorun devam etmekte, macun sürdüm fakat durum hala aynı. Başka nasıl cözebilirim bu sorunu?
  • işlemci üzerindeki termal macunu sildinizmi kurumuş olanı eski macunu yani.fanın üzerindeki macunuda silmeniz gerek fanı tam oturttuğunuza emin olun fan kesinlikle yerinden oynamaması gerek salladıgınızda elinizle taş gibi oturması lazım hiç yerinden oynamaması gerekiyor.
  • murat1234 M kullanıcısına yanıt
    sen termalmacunda bir yanlışlık yapmışsındır hocam bir pc tamircisine götür onlar halletsin
  • murat1234 M kullanıcısına yanıt
    Macun sürmenizi arkadaşlar söylediğine göre anladığım kadarıyla bu konuda fazla fikir ve tecrübe sahibi değilsiniz termal macun gelişi güzel sürülmez az yada fazla sürseniz de yine ısınma sebebidir,işlemci çipinin pürüssüz yerine ince tabaka halinde her yerine yayılacak şekilde uygulamalısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 6 Şubat 2014; 21:36:27 >
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Şuanda sorun devam ediyor, dediğiniz gibi fanı oturtamıyorum 2. denememde vidaları tam oturmuyor bozuldu sağ üst taraftaki. Hic bir şekilde net oturmuyor.. Yarın pc tamircisine götüreceğim ilginiz için sağolun. İnsallah sadece vidalarından dolayı bütün fanı çöpe attırmazlar. :)
  • omeeeer54 kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi termal macunu sanırım beceremedim ama mantığını anladım, fanın vidalarında problem var oturmuyor. Size de cok teşekkürler. ;)
  • Fan tam oturmadığında da düzgün soğutma yapmayabilir bu ısınma nedeni termal macunuda sürdürdüğünüzde sorun kalacağınız sanmam.
  • Güzel bir şekilde temizleyip daha sonra termal macun kullandıysanız ve sorun çözülmediyse kesinlikle fanınız yetersiz kalıyordur. Bende de aynı sıkıntı oluyordu. Bilgisayar bir zaman sonra ısınmaktan kapanıyordu.. Bende işlemcinin çevresinde düzenli hava akımı oluşturacak şekilde güçlü bir fan taktım ve sorunum çözüldü.
  • zkcncvk kullanıcısına yanıt
    Sorun çözüldü, dediğim gibi fanın tırnaklarından dolayı tam oturuyordu o yüzdenmiş sıkıntı. Bilgisayar tamircisine götürdüm ve fanı değiştirdi 20 TL karşılığında bir fan taktı suanda 30 derece işlemci sıcaklığı. Benim eski fanım yan sanayi ürün olduğunu söyledi ve intel orjinal bir fan taktı cup oturdu. Eski fanı vermek istedim kabul etmedi :) 11 TL macuna vermiş oldum + 20 TL de fan değişti 30 TL patladı :) Macun elimde eğer yine bir sıkıntı olursa kullanabilirim. Hadi iyi günler
  • murat1234 M kullanıcısına yanıt
    Ucuza kapatmışsın ne var ne yok hepsini yakmakta var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.