Şimdi Ara

İşlemci sorununa uzman desteği lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımda 6 ay önce olan bir sorun:
    ATX kasayı düğmeden kapatıyorsun, XP normal shutdown moduna geçiyor ve kapanıyor. sonra da bir daha açılmıyor. sorun için servise gittik, cpu, board, ram ne varsa test ettiler. işlemcide problem var diye aldılar. distribütöre, üreticiye derken bizim işlemci 6 ay dünya turu attı. sonra aynı işlemciyi "düzelttik" diye geri verdiler. gerçekten de aynı kasa, ram vs ile çalışıyordu. 1 ay kadar mutlu mesut yaşadık. sorunun elektrik hattımızdan olduğunu düşündük. (topraklamada problem var gibi. evde odalardan birinin ışığını kapayınca bizim hoparlörlerden ses geliyordu.) neyse, bunu da çözelim diye gittik voltaj regülatörlü kasa aldık. prizi de değiştirdik (toprak hattı sanırım biraz daha nötr'e yakın bu prizde). ama ne şans ki, kasayı değiştirdikten sonra açılan bilgisayarı, tekrar düğmeden kapattım. kasanın yan kapağını kapattım ve bum. bir daha açılmadı. sorunun neden olduğundan artık emin değilim. kısmetsiz olarak şansıma mı lanet okuyacağım yoksa bunun bir çözümü var mıdır? fikri olan birşeyler söylesin.







  • yani bukadar soruna pes diyorum,başka nedenirki yaaa,ilk başta power supplya bak sonra anakartına kesin çözüm bulursun
  • Toprak hattının Nötr e yakın olması hıc bır seyı değiştirmez bazen topraklaması olmayan evlerde notr den topraklamaya bır kopru kurulur buna sıfırlama denıyor sanırım ama senın pc ne bu sebebden bır problem yasatmaz
  • Power supply kasayla birlikte değişti zaten. Yani sorunun power supply olması düşük bir ihtimal gibi. peki ama problem board'daysa neden aynı işlemci geldi ve bu sefer çalıştı. işlemciyi intel'de iyice motive edip mi gönderdiler nedir :)

    Sorunun işlemciye düşük miktarda elektrik uygulanmasıyla çözüldüğüne dair bir duyum aldım. ne kadar doğru bilmiyorum ama ram ve cpu'larda böyle işlemler yapılabiliyormuş. bu bir çözüm müdür? bunu ille de intel lab'da mı yapmaları lazım? nasıl olur da ben bu bilgisayarı bunca sıkıntıya katlanmadan kullanırım? önerisi "sat" olacak arkadaşlar bu bilgisayara kaç para verirsiniz ki :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.