Şimdi Ara

İşlemcim İçin Max Ekran Kartı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar, geçenlerde satın alıp kurduğum forza serisinde özellikle fh4 de araç konrol ve dinamiklerinde yaşadığım zorluklar sebebiyle sisteme son kez bir iki parça upgrade etsem mi diye düşünüyorum. Sizden istediğim fayda sağlayacağı yönünde olursa bir ekran kartı tavsiyesi. Onun haricinde de 'bu sisteme herhangi bir şey alma' derseniz de okeylerim.
    Şu sıra fh3 den başladım ve zaten fh4 de kontrol zorluğu çektiğim için onu bıraktım. İşin garip tarafı 4 deki oyun grafik optimizasyonu 3 e göre daha iyi. Mesela 3 de düşük-orta ayarlarda anca akılık sağlarken 4 de grafik ayarlarının neredeyse hepsi yüksek.

    Şimdi şöyle ki en elzem ihtiyaç mutlak ve mutlak bir ssd; onu da 1tb almak istediğim için bütçe denkleştirmeyi bekliyorum. Şu anki sistemi kısaca özetleyecek olursam:
    AMD Phenom2 955 işlemci
    16gb ddr3 bellek
    Asus gtx 950 ekran kartı
    1tb seagate 7200rpm hdd
    Philips 21.5 monitör

    Bu işlemci için ekran kartını yükseltmeme gerek var mı, varsa örneğin amd ya da nvidia tarafında hangi ekran kartları iş yapar. Ya da şu anlık ssd ile genel anlamda bir hızlanma olacağı için oyun içi vs bahsettiğim sıkıntı ssd ile giderilebilir mi?







  • o sistemin pek gidecek bir yeri yok.anakart ram değiştirmeden x6 1090t arayabilirsin anakartı yazmamışsın gerçi ama destekliyor olabilir.bu 1090 arkadaşa da bi rx 570 takabilirsin değişim olur.ssd forza'da neyi düzeltecek ben anlamadım ssd oyunu rahatlatmaz sürekli yükleme yapan bir oyun değil.oyun yükleme sürelerini kısaltır ssd.nadiren bazı oyunlar sürekli yükleme yaptığı için ssd küçük takılmaları önleyebilir ama araç kontrol dinamik dediğin başka bir şey işlemci ekran kartı ile alakalı.gerek yok bence 1tb ssd'ye 256gb windowsu kuracağın kadar olsa yeter.oyun kurma işine girersen 1tb de yetmez ve oyun yükleme süresi hariç ben bir faydasını görmedim.
  • Teşekkür ederim, evet ben de öyle düşünüyorum-sistemin artık değişmesi gerektiğini-anakark msi 970 gaming diye geçiyor idare eder bi anakart lakin soket eskidi, çok iyi de olsa bir işe yaramıyacak artık :)
    Ssd konusunda üstünkörü bir düşüncem oldu oyun rahatlatma anlamında, yükleme süreleri kısalırsa dedim acaba akılıkta da bir etkisi olur mu, olmayacağını söylüyorsunuz. Genel anlamda işlemci+ekran kartına takıldığı için bu tip durumlar değiştirmeden pek de birşey olmayacak anlaşılan.
    Bir araştırmasına gireyim bakalım ama tabi komple sistem değişimi en iyi olacak gibi. Tekrar teşekkür ediyorum
  • sinanozk kullanıcısına yanıt
    rica ederim.sıfır diye gözünüz korkmasın 1200 liraya ryzen 3600 satmışlar dün 6/12 gayet güzel herkese hitap eden bir işlemci.bunun iyi anakartı da 900 lira.ramleri keza 700 liraya bulabilirsiniz biraz da eski sistemden parça kullanın sonra ekran kartı da alın yine 1300 liraya 1650 super vardı en son.sistem tavsiyeleri bölümüne konu açın konuları inceleyin gereksiz pahalı bir şey aldırmazlar.
  • Sağolun tekrardan; psu, kasa gibi eskileri kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum. Peki mesela en büyük değişiklik olarak işlemci+anakart ve ramlar mecbur değişecek diyelim. Ekran kartı anlamında örneğin 3600 gibi bir işlemci ile elimdeki 950strix ne kadar iş yapar, ya da yapar mı sizce?
  • sinanozk kullanıcısına yanıt
    ekran kartı daha sonra da alınabilir ilk etapta anakart ram işlemci olsa sistem kendine gelir o takılma yavaşlık hissi olmaz ayar kısar 950 ile de oynayabilirsiniz sonra bütçeye göre istediğiniz kart uyar sisteme hani günü kurtaracak işlemci tavsiye etmiyorum uzun süre gider ama hesaplı olsun bir gömlek düşüğü derseniz bu da kötü değil ryzen 2600

    https://www.webdenal.com/amd-ryzen-5-2600-3-4-3-9ghz-am4-mpk_1019344.html


    giga b450

    https://www.hepsiburada.com/gigabyte-b450m-s2h-amd-b450-2133mhz-ddr4-soket-am4-matx-anakart-p-HBV00000H3C7W?magaza=Tekramarket


    ve bu ramleri alabilirsiniz hatta uzmanlarpc'de 668 liraymış ben link gösterebilmek için bu siteyi atıyorum

    https://www.hepsiburada.com/mushkin-redline-16gb-2x8gb-ddr4-3600-mhz-ram-bellek-mra4u360jnnm8gx2-p-HBV00000PX6QB?magaza=ZetuStore




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.