Şimdi Ara

İşletme hakkında bilgisi olan veya okuyan ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
37.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bende bu sene ktü işletme'yi kazandım.

    1)Ktü işletme yi bitirdikten sonra iş bulma şansım nedir?

    2)İşletme hangi üniversiteler daha öncelikli?Yatay geçişle bu üniversitelere geçebilirmiyim?

    3)Uluslararasına geçmek istesem ktü de geçebilirmiyim?

    4)Ktü den başka bir üniversitenin uluslararası bölümüne geçebilrimiyim?

    Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın :) bu bilgiler benim için çok önemli yardım ederseniz sevinirim.Kaç gündür uğraşıyorum bi cevap bulamadım
  • Hadi ama gençler bunu cevaplamalısınız lütfen!
  • İşletme,en çok iş imkanı olan 500 liradan 5-10 bin liraya kadar maaş alabileceğiniz bir bölüm.En kötü yanı okuyana herhangi bir meslek vermez.Okul bitmeden nerede çalışacağınıza karar vermeniz gerekir.Finans,pazarlama,muhasebe işletmenin temel alanları.Meslek seçiminde okul bitmeden karar vermezsen okul bitince sağa sola başvuru yapar durursun.İşletmede okul adı ve yabancı dil çok önemlidir tabi ilk birkaç yıl için yoksa odtüden diplomayı alıp 5 yıl çalışmazsan kimse işe almaz.İngilizce ve mesleki kurslar okul bitmeden tamamlanmış olmalı.Hatta okul bitene kadar iş tecrübesi olmalı ki iş bulmak kolay olsun.Ben lisans eğitimini zamanında yaptığım hata yüzünden örgün olarak okuyamadım seneye aöf'ü bitirene kadar yabancı dili halledip birkaç sertifika alacağım sonra alesle tezsiz yüksek lisans istiyorum.Mesleki iş tecrübem olduğundan piyasada iyi bir işte çalışmak için çok donanımlı olmak gerektiğini gördüm.Okul bitmeden mutlaka işte çalışmayı herkese tavsiye ederim.




  • konu benimdi bu arada bende i.ü iktisat fak. işletme yi kazandım
  • İşletme okumayın diyenlere katılmıyorum.Şimdi ki Sabancı A.ş-Koç Holding-İş Bankası A.ş Müdürleri Hepsi İşletme Mezunu İsterseniz Sitelerinden Bakabilirsiniz.Tamam İşsiz Olmak Var Yalnız İşletme Okuyanların Hepsi Mi?Bence Saçmalık İşletme Güzel Bir Bölüm Gibi Düşünüyorum.İşletme Bölümü (Ofis Yönetimi) :)
  • Beyler devlette en iyi isletme fakultesi Bogazicinin deniyor ama buraya girmek biliyorsunuz ki Guven Ozveri Tecrube istiyor. Peki ODTU isletme de Bogazici gibi bir gecerlilige sahip midir? Yani iki kisi olsak ayni meziyette ve ayni isi istesek, sen Bogazicilisin seni aliyom denir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rammstein

    Beyler devlette en iyi isletme fakultesi Bogazicinin deniyor ama buraya girmek biliyorsunuz ki Guven Ozveri Tecrube istiyor. Peki ODTU isletme de Bogazici gibi bir gecerlilige sahip midir? Yani iki kisi olsak ayni meziyette ve ayni isi istesek, sen Bogazicilisin seni aliyom denir mi?


    İki üniversite de ülkemizin önde gelen üniversitelerinden, fakat ikisinin de uzman oldukları alanlar birbirinden farklı. ODTÜ teknik bir üniversite olmasından dolayı mühendislik alanında verdiği eğitimle ön plana çıkar. Boğaziçi ise daha çok sosyal bilimler konusunda iyi eğitim veren bir kurumdur. Bölüm ve üniversite seçerken bunları da dikkate almakta fayda var.

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona Grata -- 4 Mayıs 2011; 4:14:26 >
  • Arkadaşlar Öncelikle İyi Bir Üniversitede Okursak Sabancı,Koç Gibi Büyük Şirketlerde Çalışabiliyoruz Diye Biliyorum.

    Yanlış Biliyorsam Söyleyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Müşkilpesend

    İİBF' nin en çok tercih edilen bölümü.Fazla matematik istemez , iktisatta okuduğum için işletmedekilere yoğun espri konusu oluyoruz yani adamlar: sonuçta aynı şeyi yapacağız bir sürü grafikle falan uğraşıyorsunuz diyorlarAma bence işletme yazacağına iktisat yaz zaten fakülteye adını veren bölümdür , ana bölümdür.İş bulma konusuna gelincede tamamen sana kalmış birşey yani senin iyi bir 2.dilin olsa , birazda girişken olsan , aktif olsan iş konusunda bir problem olmaz.Şimdiden gideceğin bölüm hayırlı olsun

    Kesinlikle. İşletme yerine keşke iktisat yazsaymısım diyorum her seferinde. Bankalar, Kpss falan çoğu sınavda iktisat soruyorlar. İktisatı kitaplardan ögrenmek zor ama işletme derslerini kitaplardan ögrenebilirsiniz hepsi de çok kolay ve sözel. Bana göre sıramala ;

    İktisat-İşletme

    Maliye, Çeko falan en gereksizi. İşletme ve İktisat hepsini kapsıyor zaten.




  • ben işlet okumak mistiyorum daha 8 gidiyorum bunun için neyapmalıyım
  • marmara işletmeye giden biri konuya açıklık getirebılır mı tercih edilebılecek bır bolum mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.