Şimdi Ara

ISP ve bir kaç pic sorusu....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    birkaç isteğim: in circuit programmerlar hakkında bilgi verebilir misiniz? (internnette işime yarayan pek kaynak bulamadım). birde kolay uygulanır bir icp gösterirseniz çok güzel olur. (PIc tarzı işlemciler için)

    bunun dışında arkadaşlar ufak bir devre tasarlamayı düşünüyorum ve üzerinde üstte belirtğim gibi icp olsun istiyorum. devrede boyut olarak minik olan direnç ve devre elemanlarından kullanacağım. işte bu noktada tecrübelerinize itiyacım var. nasıl leyim vs yapılacağını biliyorum fakat acaba o ufak parçaları birleştirebilirmiyim diye bir korkum var. çok zor bir işmidir. tabiki el beceriine dayanır ama ne bileyim belki "yapamazsın" diyebilirsiniz. tasarladığım devre epey yoğun... ne dersiniz

    saygılar.



  • Yapamazsın


    Youtube'de smd lehimleme ile ilgili bir sürü video var. "smd soldering" diye arat
  • peki bunu istanbulda bir yerde yapabilen biri var mı? yada bir makina vs... yapan varsa bu bana ne kadara mal olur acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trash_ -- 8 Ağustos 2007; 19:25:14 >
  • http://www.olimex.com/dev/index.html

    burada birkaç icsp programlaycı var..
  • verdiğin kaynak için teşekkür ederim.

    youtube'da bir sürü eğitim videosu izledim. bu "lehim fitili" diye birşey var. bunun sayesinde çok rahat smt yöntemi ile lehim yapılıyor gibi görünüyor. deneyen var mı acaba, gerçekten kolay mıdır? çünkü adamlar önce tüm bacakları bütül olarak lehimliyolar, sonra "lehim fitilini" bastırıp ısıtıyorlar. bu esnada fazla olan lehim fitile geçiyor fakat pcb ile elektronik parça arasındaki lehim sabit kalıyor. deneyen var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.