Şimdi Ara

İsrail Sazanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Halk arasında İsrail Sazanı diye tabir edilen bu balıkla alakalı bilgisi olan varmı aranızda?Geçenlerde balık tutmaya giderken bu balıkla tanışma fırsatımız oldu.İşin ilginç tarafı oltanın hiç boş kalmaması ve atılan her türlü yeme cevap vermesi.Belki resim soranlar olur diye internetten bulduğum resimleri de buraya koyuyorum.

     İsrail Sazanı




     İsrail Sazanı




    benim anlayamadığım bu balığın her ay nasıl avlanmaya musait olduğu.normal sazanlar kışın dip kısımda yatıyorlar ama bu balık yem görünce sürü halinde saldırıyor.bu balıkla karşılaşan varmı aranızda?







  • Amerikanın oyunları
  • yahudi balığı yenir mi
  • Bildiğim kadarıyla israil sazanı yılın her ayı yumurta bırakabiliyor.Ayrıca her türlü yeme cevap veriyor fakat bol kılçıklı ve lezzetsiz bir balık.Hatta göllerdeki diğer balık türlerini tehdit ettiği için haberlere çıkmıştı.
  • İSRAİLLİLERİN İRANLA HARB YAPACAĞINA İNANAN HALKA DENİR.
  • sazan.avi
  • bir paylaşımda ben yapim,kendilerini köpek balığı sanan bir cins olmakla birlikte boyları 12cm'yi geçmemektedir,
    hazmı zor,yakalaması kolaydır...Sürü halinde dolaşır , kendilerinden küçük balıklarla beslenirler.Genelde sürü liderinden emir aldıkları için itaatkar hayvanlardır.
    unutmadan hafızaları genel kanının aksine 5 saniye değil 1-1.5 saniye kadardır,
  • Bandırma'nın Bereketli Köyünden Irak'a her gün 18 ton İsrail Sazanı ihraç ediliyor. Talep artışıyla birlikte geçen yıl kilosu 65 kuruştan satılan İsrail Sazanlarının kilosu 1 lira 25 kuruşa kadar çıktı. Balıklar köye gelen soğuk havalı tırlara yüklenerek karayoluyla Irak'a ihraç ediliyor. Bereketli Köyü Muhtarı Süleyman Sigo, Irak'tan gelen talepler doğrultusunda her gün köylerinden 18 ton İsrail Sazanının Irak'a ihraç edildiğini söyledi.

    Köylerinde bulunan 55 adet teknenin ancak günde 18 ila 20 ton İsrail Sazanı yakalayabildiğini dile getiren Sigo, “Talep fazla günde 30 ton balık yakalansa onu bile satacak durumdayız. Geçtiğimiz yıllarda yurt içinde 65 kuruşa zor satılan balıklar şimdi Irak pazarının açılmasıyla birlikte 1 lira 25 kuruşa kadar çıktı”dedi.

    Bir zamanlar göldeki balık popülasyonunu engellediği gerekçesiyle istenmeyen İsrail Sazanının şimdi balıkçılar ve ülkemiz için önemli gelir kaynakları arasında bulunduğunu dile getiren Sigo, göldeki İsrail Sazanının varlığının arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

    Bereketli Köyünde ikamet eden balıkçılardan Mehmet Canbaz, bu yıl Manyas Gölüne kıyısı bulunan köylerde ikamet eden balıkçıların yüzünün yapılan ihracatla güldüğünü söyledi.

    Gelen talepler doğrultusunda balık fiyatlarının arttığını dile getiren Canbaz, taleplerin böyle devam etmesi halinde balık fiyatlarının 1 lira 50 kuruşa kadar çıkabileceğinin altını çizdi. ( alıntı )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faivelley

    Bildiğim kadarıyla israil sazanı yılın her ayı yumurta bırakabiliyor.Ayrıca her türlü yeme cevap veriyor fakat bol kılçıklı ve lezzetsiz bir balık.Hatta göllerdeki diğer balık türlerini tehdit ettiği için haberlere çıkmıştı.

    40 cm ve üzeri olanlar normal sazanla aynı.anormal bir durum söz konusu değil.sadece küçük olanlarında kılçık var o da zaten butun sazan grubunda var.lezzetini tartışmayacağım ve tek bir resimle açıklayacağım;


     İsrail Sazanı



    yani ne yapacağınıza göre lezzet çok değişir.




  • Hocam bunun turnuvası falan var 24 saat mi bilmemkaç saat süren benim arkadaşlar gitmişti.

    Su Ürünleri okuyorum ama çok fazla bilgim yok tür hakkında.Tek bildiğim dediğiniz gibi bir çok yeme geliyor ancak belli yemlere daha fazla zaafı var
  • Daha geçen gün onun haricinde diğer tüm balıkların yavrularını yediğini okumuştum...
  • Yaşadığı göldeki diğer balıkların neslini tehdit etmesi, yem bulunca hemen sürü halinde saldırması, her sezon yumurta bırakması ve bol kılçıklı olup lezzetsiz olması gibi özellikleri ne hikmetse bana ismiyle alakası varmış imajını verdi.
  • Çok iğrenç bir balık bu.Hepsi aynı boy.Kılçığı kesinlikle tam olarak temizlenemiyor.Bir ara kütahyada barajda bunlar toplu olarak ölmüştü.Köylünün birisi biraz toplayıp köpeğine götürmüş,yememiş.Öyle iğrenç bir balık.Barajdaki tüm balık türlerini de yok ediyor.Ağla balık avlayanlar bilir.Onlarca bu balıklardan takılıyor.Ayırması saatler sürer.Pulları da ayrı bi dert.Bazı yerlerde çapak deniyor bunlara.Yine kütahya da bir baraja dsi 4 ton yavru sazan bırakmıştı.Aradan seneler geçti.Daha sazan görmedik.Ne var ne yok yeme potansiyelleri var.Bu balığa bir çözümde duymadım hiç.Girdiği yeri istila ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amphitritel

    Çok iğrenç bir balık bu.Hepsi aynı boy.Kılçığı kesinlikle tam olarak temizlenemiyor.Bir ara kütahyada barajda bunlar toplu olarak ölmüştü.Köylünün birisi biraz toplayıp köpeğine götürmüş,yememiş.Öyle iğrenç bir balık.Barajdaki tüm balık türlerini de yok ediyor.Ağla balık avlayanlar bilir.Onlarca bu balıklardan takılıyor.Ayırması saatler sürer.Pulları da ayrı bi dert.Bazı yerlerde çapak deniyor bunlara.Yine kütahya da bir baraja dsi 4 ton yavru sazan bırakmıştı.Aradan seneler geçti.Daha sazan görmedik.Ne var ne yok yeme potansiyelleri var.Bu balığa bir çözümde duymadım hiç.Girdiği yeri istila ediyor.


    Aynı sorun balon balıklarında var ne var ne yok hüpletiyorlar, eğer önlem alınmazsa bi 5-10 yıla akdeniz-ege balıksız kalabilir.




  • SADECE İSRAİLDE OLDUGU İÇİNMİ ADI İSRAİL
  • aslında bu balığın İsraille hiçbir alakası yok.halkımız abartmayı sevdiği için bu şekilde bir isim ortaya çıkmış.
  • Şu israil sazanı yüzünden olta balıkçılıgını bıraktım eskiden göllerimizde aynalı sazan yayın falan çıkardı bunların yüzünden artık çıkmıyor
  • Engin.K


    bu aylarda nereye gidelim av için?(balık avı).normal sazan veya israil sazanı farketmiyor benim için.yakalayıp geri bırakıyorum.
  • Hayvanın özellikleri ve ismi arasındaki benzerlik şaşırtıcı doğrusu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocaeli41trky

    Engin.K


    bu aylarda nereye gidelim av için?(balık avı).normal sazan veya israil sazanı farketmiyor benim için.yakalayıp geri bırakıyorum.

    Yakınınızda baraj varsa olabilir yoksa gölet,e gideceksiniz başka yolu yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.