Şimdi Ara

İSS'den İSS'ye ping değerinin değişmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkdaşlar merhaba. Türk Telekom kullanırken lolde 35 ms alırken Millenicoma geçince 50 ms almaya başladım. Bu sorun neyden kaynaklanır. Türk Telekomda 24 mbps idi hızım şimdi 35 mbps ama ping değerim daha yüksek bunu nasıl düşürebilirim. Ankastreden cat 6 kablo çektim ve modemim TD-W 9970 v2. Üst komşum Türk Telekom 5mbps kullanıyor ama ping değeri 35. Bu nasıl olabilir? Mesela NetSpeed'e geçsem bu değerim düşer mi?



  • İlk önce internet hızı arttıkça ping azalır düşüncesini kafanızdan atın. Eğer hat stabilse 1 mbit download 1 mbit uploadı olan basit adsl bağlantıyla bile lokasyonunuza göre alabileceğiniz en düşük pingi alabilirsiniz. Sizin de hat değerlerinizin düzgün olduğunu varsayarsak sorun Millenicom'un çıkışlarından kaynaklı. Forumda daha önce de Millenicom ve Netspeed'in pinglerinin diğer sağlayıcılara göre biraz daha fazla olduğu konuşulmuştu.
  • Yurtdışı pingleri olarak Türk Telekom'dan daha iyi değerler almanız yüksek ihtimal. Ancak konu yurt içi olunca, LoL sunucuları Türk Telekom üzerinden bağlantı kuruyorlar. Millenicom ile Türk Telekom arasında ise doğrudan bağlantı mevcut değil. Bu yüzden yurt dışına çıkıp oradan TT ile bağlantı kurup yurt içine gelip LoL sunucularına bağlanıyorsunuz. Bu da pingleri ister istemez yükseltiyor. Ancak 35-50ms arasında hissedilir bir performans kaybı yaşamazsınız. Dert etmenize gerek yok. Şu anki durum ise biraz ekstrem bir durum. Uzun süre böyle devam edemez. Yakın zamanda arabağlantı kuracaklardır ve ping düşecektir. Ancak siz de Millenicom desteğe sürekli bildirim yaparsanız LoL oyununda pinglerin yüksek olduğuna dair, sırf o oyun özelinde çalışma da yapılabilir. Türk Telekom ile arabağlantı yapmak yerine doğrudan oyun sunucularına bağlantı kurabilirler. Tabii ki önce talep gelmesi, sizin bildirmeniz lazım.




  • Mileni ve d smart superonline omurgasına bağlı Turkcell’in yurt dışı çıkışları nasıl bir fikriniz var mı hocam ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.