Şimdi Ara

ISS'lerin Modem Dayatmasına Karşı Mücadele [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Herhangi bir sağlayıcıdan internet bağlatırken İSS'ler müşterinin internet hizmetlerini , wi-fi çekim gücü , maksimum istemci sayıları gibi sınırları kontrol altında tutmak ve kendilerince teknik desteği kolaylaştırmak adına 10 TL bile etmeyecek performansı çöp seviyede olan kablosuz kapasitesi düşük olan modemlerini dayatarak , üstelik bunlardan da aylık kira alarak ve wan şifresini paylaşmayarak kullanıcıları mağdur etmektedirler. WAN şifresinin alınması için birçok illegal yöntem olsa da veya mevcut router bridge moduna alınıp bağlantı yeni router'e aktarılsa da bunlar biraz zahmet gerektiren işler ve çoğu kullanıcının böyle şeylerle uğraşmak zorunda olmadığını düşünüyorum.

    Özellikle Wi-Fi 6 teknolojisinin yaygınlaştığı dönemlerde halen bu dayatma sürmektedir ve wi-fi 6 alıcı destekli ağ kartı olanlar (bende dahil) performansı tam manasıyla hissedemiyor. Çünkü iss lerin vermiş olduğu modemler Wi-Fi 5 destekli olduğundan gamerlar için büyük bir performans kaybı oluşmaktadır. Özellikle Wi-fi 6 da bulunan OFDMA desteği ; kablosuzda istemcilere aynı anda yanıt verebilme özelliğine sahip olması küçümsenemeyecek bir özelliktir. Fakat ISS'lerin dayatması ağ kartımızın gücünü tam manasıyla kullanılmasını engellemektedir.

    Artık ISS'lerin modem dayatmasına karşı cevap verme zamanı gelmiştir. Herkes istediği marka ve modelde modem kullanabilmelidir. WAN şifresi kullanıcılara zorluk çıkarılmadan verilmelidir. Bununla alakalı gerekli yerlere şikayetler yazılıp İSS'lerin modem dayatması son buldurulmalıdır.

    Herkes istediği modemi kullanırsa iss lerden bağımsız olarak görülecektir ki internetlerinde gözle görülür bir performans artışı yaşayacaklardır. Bunun için birlik olup konuyu öne çıkarmalıyız. CİMER ve BTK'ya bu konu hakkında herkes kendi düşüncesinden şikayetlerini dile getirmelidir , çünkü aynı makaleler atılırsa onlarda spam olarak görünüyor bu yüzden şikayet metnini herkes kendi oluşturmalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 21 Temmuz 2020; 17:55:20 >







  • Adamlar direk devletten güç alıyorlar, kurumlar denetleyici değil onay makamı gibi hareket ediyor.

    Geçenlerde SAYE şartnameleri forumda paylaşıldığında gördüm, adamlar TT'un bölgedeki internet kullanıcıları oranlandığında %50 altında abonesi var ise bölgelerde SAYE uygulanmayacak diye madde koymuşlar. Tamamen tröstleri destekleyen ve daha çok tröst yaratmak isteyen bir zihniyet ülkede kol geziyor çünkü devletin kendisi tröst.
  • Katılıyorum, dandik modemler için zorla kira ücret alıyorlar. En azından ya düzgün bir modem versinler veyahut satın alma seçeneği getirsinler.
  • verdikleri modemler leş
  • Kira bedeli değil o, haraç kesiyorlar.

    Başında denetleyen kimse olmayınca otopark mafyası gibi kendi kurallarını kendileri koyup vatandaşı düdükleme derdindeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela benim kartım şu an 6. nesil ax 2402 Mbps kablosuz bağlantıyı destekliyor , fakat gelin görün ki verilen modem 5. nesil ac destekli ve en düşük kapasite olan 866,7 mbps arada 4 kat bant genişliği farkı ve ofdma teknoloji farkı var ve ben bunu kullanamıyorum bu saçmalık yüzünden
  • 5 yıldır kendi modemi mi kullanıyorum kimse bana modem dayatmıyor
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    ADSL ve VDSL hatta kendi modeminizi kullanabilirsiniz ama Fiber hatlarda TurkTelekomun verdiği modemi kullanmak zorundasınız. Çünkü fiber hatlarda kullanıcı adı ve şifre sizinle paylaşışmaz, modem içine gizli olarak kaydedilir. Dışarıdan aldığınız modemi asla kendi hattınıza çalıştıramazsınız.
  • İnternet Servis Sağlayıcılar, Fiber ve VDSL kullananlardan modem kiralama ücreti alıyorlar kendi modeminizi kullansanız bile. Sadece ADSL'de kendi modeminizi kira ücreti vemeden kullanabiliyorsunuz.
  • coolsnowman C kullanıcısına yanıt
    öyle bir şey yok dosdum kiralarsan alıyorlar mesela ben kiralamadım benden almadılar
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Siz ADSL mi kullanıyorsunuz?
  • coolsnowman C kullanıcısına yanıt
    VDSL kullanıyorum
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    FTTx SoL altyapısında Miileni ve VDF kullanıcı adı şifreyi veriyor, kendi cihazını kullanabilirsin ama son 1 yıldır gördüğüm kadarıyla SoL'un haraç kesmesi nedeniyle bu firmalar da artık modem kira ücreti adı altında haraç kesiyor.
    SoL FTTx kullanıcı adı ve şifreyi vermiyor ama bazı network paket izleme programları sayesinde elde edebiliyorsun.TV+ ve VoIP'te sıkıntı olabiliyor.
    TT FTTx kullanıcı adı ve şifreyi veriyor mu vermiyor mu bilgim yok vermese bile aynı yöntemle elde edilebilir keza VDF FTTx'de aynı şekilde.
    Ben SoL FTTx üzerinden hem Milleni hem de VDF kullanıyorum.2 yıl evvel herşey içinde paket olarak bağlattım.Modem, ONT kirası, kurulum vs. herşey dahil fiyattı.Verdikleri modemleri hiç kullanmadım, kutularında 2 yıldır duruyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet bağlantısı için fiber modem arayışına girişmiştim ki Telekomun modemi kendisinin verdiğini ve modem için kira adı altında haraç kestiğini öğrendim.Kendi modemimi kullanmak istiyorum diye belirttiğimde kullanamazsınız, sadece bizim verdiğimiz 3.sınıf modemle interneti kullanabilirsiniz dediler.El mahkum bağlattım.

    Her ay ekstradan 6 lira modem kira(haraç) ücreti ödüyorum.Onun haricinde elimizin altında fiber gibi bir imkan olmasına rağmen hala 24mbit bağlantı için dünyanın parasını vermekteyim.Starlink uydularının tamamlanmasını 4 gözle bekliyorum.İmkan sağlanır sağlanmaz telekoma ait ne varsa kapatacağım.

    Engel bile çıkarırlarsa kaçak, göçek her ne olursa olsun starlink kullanacağım.İnternet konusunda enayi yerine konmaktan bıktım, usandım artık




  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    nakilerde modem kirası almıyorlar turk telekom abonesi iseniz
  • coolsnowman C kullanıcısına yanıt
    Fiber kullanıcısıyım. (Hem de daireye kadar fiber, evde gpon terminal de bulunuyor.) Ancak herhangi bir modem kirası ödemiyorum.
  • Bu olay ISS'ler ile BTK'nın anlaşıp dayatmasıdır. fiber internet'te modem kiralanmak zorunda diyorlar. İsteyen kendi donanımını kullansın. Neden basit modem kirasından para kazanmak zorundalar ki. Böyle bir şeyin zorunlu dayatma olması kadar saçma birşey yok.
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Hocam aldığınız hız da hız değilmiş, 24 mbit. Ben de Fiber filan deyince başta 100 mbit filan bekliyordum. 24 mbit almak için VDSL seçme şansınız yok mu? Veya 16 mbit ADSL tercih etme şansınız? Tabi internet ihtiyacınızı bilmiyorum. Ama 24 mbit için bir de göz göre göre TT denen leş kargası firmaya durduk yere haraç ödemek, inanılmaz bir şey. Ne zaman bu şekilde fibere geçtiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 22 Temmuz 2020; 13:35:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Hocam 24mbit sinirsiz kullaniyorum ve her ay 116 lira fatura oduyorum.Abone olali 2 yil olacak.Ne yazik ki yeni tasindigim yerde sadece fiber altyapi var ve Telekom burada tekel diyebiliriz.Onceki oturdugum yerde Netspeed VDSL 24mbit sinirsiz kullaniyordum ve cok memnundum.Netspeede nakil icin basvuru yaptigimda VDSL altyapiniz yok sadece fiber var dediler ve 5.gunun sonunda netspeedden "port yok" cevabini aldim.Mecburen netspeed aboneligimi iptal ettirdim.

    Ertesi gunu telekoma basvurdum akabinde hemen gelip interneti bagladilar.Gelenlere niye bos port yok diyorsunuz diye sordugumda "abi sadece telekomdan uyelik alirsan port var" diye cevap vermislerdi.BTKya sikayet ettim ama it iti isirmaz hesabi kopyala yapistir cevap tarzinda donus sagladilar.Bende lanet olsun diyerek isin pesini biraktim.

    Internet benim icin cok onemli.Butun islerim internet uzerinden.Bir kere telekomun kucagina dustuk iste.Taahhut bitimine yakin Netspeede basvuru yapacagim bakalim ne olacak.Portum oldugu halde port yok derlerse o zaman mahkemeye dogru yol alacagim.

    Uzun lafin kisasi, çare Starlink




  • quote:

    Orijinalden alıntı: miskindvd

    ADSL ve VDSL hatta kendi modeminizi kullanabilirsiniz ama Fiber hatlarda TurkTelekomun verdiği modemi kullanmak zorundasınız. Çünkü fiber hatlarda kullanıcı adı ve şifre sizinle paylaşışmaz, modem içine gizli olarak kaydedilir. Dışarıdan aldığınız modemi asla kendi hattınıza çalıştıramazsınız.
    Hocam dediğiniz tamamen yanlış. Fiberde Telekom verdiği router için kira bedeli alıyor ancak kullanıp kullanmamak size bağlı. Router arayüzüne girdiğiniz taktirde kullanıcı adı ve şifreyi kolayca bulabilirsiniz. Hemen yakınında da vlan id vardır, bunları farklı bir router'a girdiğiniz taktirde hemen bağlantı sağlayabilirsiniz. Telekomun aylık aldığı haraç tabiki can sıkıyor ama illaki onu kullanmak zorunda değilsiniz.
  • Düşük upload ve download hızları sorunu mevcutken modeme sıramı gelir ping,yavaşlatma ve kesilmeleri söylememe gerek yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.