Şimdi Ara

İşsizlik maaşı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tms54 kullanıcısına yanıt

    merhaba, ben işsizlik maaşını hak ediyorum 30 gün üre içinde başvuru gerekiyor muş, işkur sayfasından başvuru yapmayı düşünüyorum fakat başvuru yaptıktan sonra işkur bana iş bulur ve ben kabul etmezssem işssizlik maaşını kesip o zamana kadar işssizlik ücretlerini faizi ile geri mi alıyor ?

  • Merhaba,


    işten çıkış tarihinden itibaren 30 gün içinde başvurabilirsiniz evet ama 30 gün geçtikten sonra da başvuru hakkınız var.

    örneğin, 01/01/2022 de işten ayrıldınız. normalde 30 gün içinde başvuru yapıp 6 ay işsizlik maaşı alacaktınız ama 01/03/2022 de başvuru yapıtınız bu durumda 6 ay değilde 4 ay maaş alırsınız.


    işkurun size bulduğu işi haklı bir nedeniniz varsa reddedebilirsiniz. tabi ki bu haklı nedeni kanıtlamak sizin sorumluluğunuz.


    işkurun size bulduğu işi haklı bir nedene dayandırmadan reddederseniz, tavsiyem red tarihinde işsizlik maaşınızın kesilmesi için başvuru yapmanız. çünkü siz bu iş teklifini reddettiniz diye maaşınız hemen kesilmez. ama belki 6 ay sonra belki 1 -2 sene sonra geriye dönük, reddettiğiniz tarihten sonra adınıza yatırılan işsizlik maaşları faiziyle geri talep edilir. çünkü işsizlik maaşı alma şartlarını ihlal etmiş olursunuz.

  • tms54 kullanıcısına yanıt

    merhaba, evet anladım, bilgilendirme için teşekkür ederim.

  • tms54 kullanıcısına yanıt

    merhaba, evet anladım, bilgilendirme için teşekkür ederim.


    tekrar merhaba, söylediğiniz gibi bir durum olursa ben haksız yere reddedersem işsizlik maaşınızın kesilmesi için başvuruyu internet yada telefon ile yapılabiliyor mu ? yoksa şahsen işkura başvuru mu gerekir ? teşekkürler .

  • Merhaba, dilekçeyle başvuru yapmak sizi korur. Şifaen yapılan başvuru işleme alınmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.