Şimdi Ara

İşsizlik maaşı ve İş sözleşmesi devri hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ;

    2 yıl 10 aydır bir firmada çalışıyorum. Firma küçülmeye gidiyor ve geçen hafta bir anda genel müdürün iş yaptığı diğer firmanın genel müdürü beni çağırdı artık birlikteyiz dedi. Ne olduğunu anlayamadım daha sonra bizim operasyon yöneticilerinden biri geldi ve senin bu firmaya devrini gerçekleştiriyoruz dediler. Ben o firma ile ilgili bazı endişelerim olduğunu aslında çalışmak istemediğimi söyledim. Bana ya dert ettiğin şeye bak dediler. Ben çıkartın beni kıdem, ihbar, 40 gün yıllık izin ve işsizlik maaşı alırım dedim. hallederiz onları devrin olsun sen baktın yapamıyorsun gel sonra biz senin tazminatını veririz dediler. Ben böyle birşeyi istemiyorum pazartesi günü tekrar konuşmaya çalışacağız.

    1: devrim yapılırsa tazminatımı ödemek zorunda mı? yoksa bütün haklarım diğer firmayamı geçiyor?

    2 : devir yerine işten çıkartılma talep edip bütün haklarımı almam mı lazım?

    3: işten çıkarttılar diyelim, işsizlik maaşımı almadan yeni siortalı bir işe başladım 2-3 ay sonra istifa edersem işsizlik maaşı alabiliyormuyum. Eğer işsizlik maaşım bakiyse yeni firmadan istifa etsem bile işsizlik maaşı alma hakkım varsa bu süreç nasıl olamı?

    Yardımcı olabilri misiniz?








  • Aynı şirkete ait başka bir firmaysa hakları var geçiş yaptırabiliyorlar. Aynı şekilde işine devam ediyorsun, sözleşmen aynı olduğu için iş değişikliği söz konusu olursa haklı fesih yapabilirsin. Kendin istifa edersen ihbar tazminatı alamazsın.
    İşsizlik maaşı belirli kodlara göre verilir Haklı sebeple çıkış yaparsan tabiki de alırsın. İstifa seçerek çıkarsan alamazsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.