Şimdi Ara

İşsizlik minimalize edilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkeoloji mezunundan özel güvenlik, bilgisayar mühendisinden satış görevlisi, tarih öğretmeninden garson olduğu sürece sektör hiçbir türlü ilerleyemez. Bu konuda hemfikiriz. Lâkin daha da önemlisi, bu problemin farkındalığından çok nasıl düzeltileceği. Hoş, kimler farkında bu soru apayrı bir pencere açar ama gelin konuşalım; işsizlik minimalize edilebilir mi?



  • İşsizlik üniversite sayısı ve üretim paralel hale gelmediği sürece veya paralel artmadığı sürece minimalize olamaz.İnsanlar kalifiye olduktan sonra iş beğenmiyor,burda onları suçlamıyorum haklılar çünkü üniversite okumasa da o işi yapardı ve 4 senesi boşa gitmezdi.

    Üniversite sayısı azaltılmalı yüksekokul sayısı artmalı ki işçi gücü artmalı.Ülkede yönetici veya kendini yönetici sanan çok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanların birşeyler üretmeye niyeti yok. herkes maaşlı bi işe gireyim yada devlete kapak atıp emekli olayım kafasında. yetmezmiş gibi devlet işverene destek olmuyor yük oluyor vergiler yüksek, asgari ücrete kuru zam yapılıyor. bu ülkede işsizlik bitmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %5in üzerinde ki her işsizlik oranı istenmeyen işsizliktir.

    Maalesef ülkemizde işsizliğin azalacağı kanaati bende oluşmuyor. En azından bu yönde politika izlenmiyot.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu cumhurbaşkanına sormak lazım. Kaç senedir ülke yonetiyorlar, çıkıp bide uretmedik diyor ya..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silenforce kullanıcısına yanıt
    "Bütün gençlerimize yüksek eğitimi verelim, yeterliliği tartışılsa da her bölgeye bir üniversite konduralım." düşüncesi hem yanlış hem de tehlikelidir. Bu yüzden herkesin üniversiteli olmasına gerek yok. Asıl mesele üniversiteyi kazananların ciddi bir eğitim almalarından geçiyor.
  • Atılgan oo kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa ilköğretimin son safhasında ilgi alanlarına göre meslek seçiminin hazırlığı yapılmalı, lise veya dengi okullarda ise kesin olarak belirlenmelidir. Akabinde, buna bağlı bir eğitim-öğretim düzenlemesiyle devam edilmelidir. Şu anda birçok işsiz meslek konusunda ya ait olduğu yerde değil ya da nereye ait olduğunu gerçekten bilmiyor.
  • Eee 10 sene öncesine kadar da üniversitr eksik kontenjan sıkıntı diye eulrm yapılıyordu?

    Demekki üniversitenşn varlığı sorunu çözmeye yetmiyormuş.

    Memlekete çöpçü de lazım kontenjam sıkıntımız da olmadığına göre 2 sene de olsa aileden kaçıp sözde okul okumuş çöp arabası yöneticisi yetiştirmeye vatmısın türkiyem?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • javayı brezilyalı sağ kanat zanneden bilgisayar mühendisleri ne üretecek acaba?
    en baştaki 3-5 üniversite hariç üniversite mezunu adamı çırak diye almam ben yanıma.
    eğitim piyasa şartlarından, gerçekçilikten ve bilimsellikten uzak.
    piyasaya girince sudan çıkmış balığa dönüyor yeni mezunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 11 Şubat 2017; 1:6:33 >
  • Şeriat Sucuğu kullanıcısına yanıt
    Geçen gün şöyle trajikomik bir şey görmüştüm:
    "Tahsile ihtiyacınız yok. Üniversiteye kendinizi değil, dayınızı hazırlayın. Neticede işi bulacak o, çalışacak sizsiniz."
  • Sen iş beğenmezsen tabi işsizlik % 11-12 çıkar. Her şeyi devletten beklemek bizim millete özgü herhalde. Herkes elini taşın altına koyacak. Biraz sıkıntı çekmeden kalkınmayı beklemeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adını vermiyim bir avmde hamburgeci de çalışacak eleman arıyorlardı, vasıfsız yani ve maaşı gayet iyiydi 2 ay o ilan orada kaldı. Bilmem anlatabildim mi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maggese

    Adını vermiyim bir avmde hamburgeci de çalışacak eleman arıyorlardı, vasıfsız yani ve maaşı gayet iyiydi 2 ay o ilan orada kaldı. Bilmem anlatabildim mi

    Mesajın alınmıştır umarım.



    Anlamayan üstteki yorumumla beraber okusun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayı sadece maaştan ibaretmiş gibi değerlendirmemek gerekiyor. Çalışma saatleri, çalışma koşulları, sosyal haklar da bu konun önemli bir kısmını oluşturmakta.
  • 'İş beğenmeme' kavramı anlam itibariyle fazla açık uçlu. Nitekim öyle meslekler var ki, çalışanlara hem bedenen hem de ruhen zarar veriyor. Bu durumda beğenilmeyişini yadırgamamak gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maggese

    Adını vermiyim bir avmde hamburgeci de çalışacak eleman arıyorlardı, vasıfsız yani ve maaşı gayet iyiydi 2 ay o ilan orada kaldı. Bilmem anlatabildim mi

    Bir hamburgercinin 2 ay eleman aradigina inanmıyorum. Hadi sanayi filan desen neyse de hamburgerci imkansız yani.



    Yani bu kadar bariz yalan atmakla elinize ne geçiyor anlamıyorum. Siz böyle yaptıkça millet sizinle dalga geçmeye başlıyor sizi küçük düşürüyor insan yerine koymuyor vs. Sonra da sitem ediyorsunuz niye bizi asagiliyorsunuz diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimisbrunn

    Sen iş beğenmezsen tabi işsizlik % 11-12 çıkar. Her şeyi devletten beklemek bizim millete özgü herhalde. Herkes elini taşın altına koyacak. Biraz sıkıntı çekmeden kalkınmayı beklemeyin.

    avm deki hamburgerci de çalışarak ülkeyi kurtarıyoruz.

    ben varım sizde var mısınız kardeşlerim?





    bu kadar trolluk yeter.

    ülke de bilim ve teknoloji üretilemiyor.üniversiteler de bilim ve teknoloji için doğru düzgün bütçe yok, verdikleri para da orta da.dün bir haber gördüm kadın fizik mühendisi Türkiye de çalışırken M.I.T den teklif alıyor ve amerikaya gidiyor.Amerika da ise kalp pilini pilsiz çalıştıran birşeyler yapıyor.O kadın Türkiye de olsa bunu başarabilirmiydi?Bence hayır, çünkü çalışacakları ortam yok Türkiye de

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu eğitim sistemiyle hayır. Sanayileşme olmadan hayır.
  • acaba o avm köle mi arıyordu maaş mı vermiyordu sigortasız mı çalıştırmak istiyordu ? iş beğenmezsen diye olay yok beğenmeyebilirsinde mutlu olduğun işi yapmalısın hakkını vermeyen işverenin işini yapmamalısın.
  • Bu hükümetle işsizliğin azaltılması hayal. Eğitim politikaları berbat. Proje okullar bir örnek. Yılların seçkin okullarının içi sırf yandaşları oralara yerleştirmek için boşaltıldı. Yüksek öğretim zaten malum. Her yere tabela üniversiteleri açıldı, gençler 4-5 yıl boşa zaman geçirip işsizler ordusuna katılıyor.

    İhraç edilecek üretimimiz yok, hala inşaatı körüklemeye çalışıyorlar. İnşaatı ihraç edemezsin, en fazla katarlılara birkaç daire satarsın.

    Tarıma yatırım yetersiz, yatırımı bırak AB ile tarımda gümrük birliğine girerek çiftçiyi toptan bitirecekler kimse farkında değil.

    Önlerindeki 3-5 yılı kurtarsınlar, çark dönsün yeter diye düşünüyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.