Şimdi Ara

İstanbul'a 200 katlı gökdelen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye, Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum'u konuşuyor. Her biri 650 metrelik üç kuleden oluşacak dev yapılar, İstanbul'un silüetini değiştirecek.
    İstanbul sekizinci tepeye kavuşuyor

    Dubai Veliaht Prensi El Maktum'un İstanbul'da gerçekleştireceği dev projelerin başında, Levent'e inşa edilecek olan 650 metrelik Boğaziçi Kuleleri geliyor.

    Önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan ile anlaşma imzalamak üzere 50 kişilik bir heyetle İstanbul'a gelen Dubai Velihat Prensi Muhammed Bin Raşid el Maktum'un İstanbul'da gerçekleştirmeyi düşündüğü projeler, şehrin silüetini değiştirecek türden. Toplam 5 milyar dolar harcanacak olan dev projelerin başında ise, tamamlandığında, 2008'de bitirilmesi planlanan Dubai'deki 800 metrelik Burj Dubai binasından sonra dünyanın ikinci en yüksek binası olması beklenen Boğaziçi Kuleleri geliyor.

    Yapının 650 metre yüksekliğinde üç gökdelenden oluşacağı bildiriliyor. Dubai Şeyhi El Maktum'un başında olduğu Dubai Holding'e bağlı Dubai International Properties'in yetkilileri, 11 Ekim günü Çırağan Sarayı'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul'daki yatırımların ilk halkasını açıklayacak. İşte İstanbul'un çehresini değiştirecek dört dev proje:

    DEV PROJELERİN DETAYLARI

    Zincirlikuyu'ya 650 metrelik 3 gökdelen: Zincirlikuyu'daki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait 80 dönümlük arsada yapılması planlanan üç gökdelenin 200 katlı ve 650 metre yükseklikte olması düşünülüyor. Boğaziçi Kuleleri ismiyle yapılması düşünülen projenin yatırımbedeli yaklaşık 2 milyar dolar olacak. Projede, alışveriş merkezi, otel, eğlence merkezi ve residence daireler bulunacak.

    Tuzla'da yeni bir şehir: Sabiha Gökçen Havaalalanı'nın bulunduğu bölgede yaklaşık üç milyon metrekarelik alanda kurulacak dev yaşam alanında alışveriş ve eğlence merkezi, ofis ile konuttan oluşan bir kompleksin yapımı planlanıyor.

    Kartal'a alışveriş merkezi: Kartal Çimento Fabrikası'nın bulunduğu arsada, otel, alışveriş merkezi, ofis ve residencelardan oluşan projenin alanı yaklaşık 400 dönüm. Projenin içinde suni bir göl yapılması da planlanıyor.

    Zeytinburnu Projesi: Zeytinburnu sahilinin serbest bölgeye dönüştürülerek dev bir ticari alan oluşturulmasının planlandığı projede, ikisi 55 katlı ofis, diğeri 35 katlı otel olmak üzere toplam 3 gökdelen yapılması düşünülüyor. Veliaht Prensi el Maktum'u ülkesine uğurlayan istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gayrimenkul yatırım ortaklığının önemli bir sektör olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Bunun arkası gelecek. Halen görüşmekte olduğumuz önemli yatırım grupları var. Temaslarımız sadece gayrimenkul konularında değil, başkakonularda da devam ediyor. Bizim özellikle dış seyahatlerimizin temelinde hep bu temaslar vardı."

    ANAVATAN'DAN ÖNERGE

    Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Emin Şirin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Hazine'nin, hangi şartlarda Dubai International Properties'e arazi tahsis edeceğini sordu. Şirin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Erdoğan'ın tahsis edilecek arazileri, "Levent'teki eski İETT Garajı, belediyenin Yedikule'deki arazisi, Kartal Çimento Fabrikası, Formula- 1 Pisti ve Zincirlikuyu'daki karayolları arazisi'' olarak sıraladığını ifade etti.

    Erdoğan'ın, bu arazilerin tahsisi için yetkisi olup olmadığını soran Şirin, ''Bu araziler hangi şartlarla tahsis edilecektir? Yapılacak tahsisler için, belirli bir proje üzerinden ihaleye çıkılması neden düşünülmemektedir? Bu araziler, Dubai International Properties'e ne şartlarla tahsis edilecektir?'' dedi. Şirin, kamu mallarının değerlendirilmesinin neden Özelleştirme Kurumu gibi tek bir kurum tarafından yapılmadığının açıklanmasını isteyerek, "Neden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, Karayolları'na, Demiryolları'na ayrı ayrı, kontrol edilemeyen, prensipleri belli olmayan münferit yetkiler verilmektedir" sorularını yöneltti.

    Dubai Prensi'nin Türkiye'ye yatırım yapmaya ikna eden kişinin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül olduğu belirtiliyor. Gül'ün geçen şubat ayında Dubai'ye yaptığı gezisi sırasında söz konusu yatırımın şekillendiği, Erdoğan'ın Dubai gezisi sırasında da detaylarda anlaşıldığı öğrenildi. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan ile Dubai Prensi'nin Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında tanıştığı ve yakın arkadaş olduğu da öne sürüldü.

    DIAMOND OF İSTANBUL'A TALİP

    17-19 Eylül tarihlerinde Dubai'de gerçekleştirilen inşaat ve gayrimenkul fuarına katılan Türk iş adamı Mehmet Hattat'ın; Velihat Prensi el Maktum'a ait olan şirketin genel müdürü ile gerçekletirdiği temaslarda, şirket yetkilisi Maslak'taki Diamond of İstanbul'un işletmesi ile ilgilendiğini belirtmişti. Burj Dubai'nin yetkililerinden Mohamed Alabbar geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelerek Hema'ya ait Maslak'ta yapımı süren, Diamond of İstanbul projesini gezdi. 250 milyon dolarlık projeye ortak olmayı düşünen Alabbar, önümüzdeki hafta yeniden İstanbul'a gelerek Hema Endüstri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ile iftar yemeği yiyecek.
     İstanbul'a 200 katlı gökdelen







  • vayyyy güzel olacak galiba hadi hayırlısı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: akıllı12

    vayyyy güzel olacak galiba hadi hayırlısı

  • Çok güzel olacağına eminim ve büyük bi reklamımız olacak ama allah korusun,terörist faaliyetlere uğramasa bari.İkiz kulelere olanlar bunlarada olursa işimiz var demektir.Allah herşeyin hayırlısını versin inşallah.
  • eee arap arap die *ok atanlar nerde şimdi,arap sermayesi bilmem ne die kıyamet koparanlar nerde.görsünler işte adamlar sadece istanbula 5 milyar $ la geldiler.siz hala arkadan vurdu ,ordan sattı bilmem ne deyin,




  • UZMANLAR UYARDI: İSTANBUL'DA ALTYAPI ÇÖKER, SİLUET BİTER...

    Prens gökdeleni tartışma yarattı
    Mimar ve şehir planlamacıları, Dubai Prensi Maktum'un İstanbul'a 200 katlı, 650 metre yüksekliğinde 'dünyanın en yüksek gökdelenini' yapma projesine karşı çıktılar...

     İstanbul'a 200 katlı gökdelen
  • quote:

    Orjinalden alıntı: NetStrom



    UZMANLAR UYARDI: İSTANBUL'DA ALTYAPI ÇÖKER, SİLUET BİTER...

    Prens gökdeleni tartışma yarattı
    Mimar ve şehir planlamacıları, Dubai Prensi Maktum'un İstanbul'a 200 katlı, 650 metre yüksekliğinde 'dünyanın en yüksek gökdelenini' yapma projesine karşı çıktılar...

     İstanbul'a 200 katlı gökdelen






    Kedi uzanamadığı ciğer mundar dermiş.Onlara ekmek düşmeyecekye hemen bok atarlar.Ulan nasıl bi insan bunlar ya.




  • tipik habertürk haberleri,bi yukarıdaki....çamur atıyorlar işte....
  • yaa naapsan yaranamıyosun ya yuuuuuuh arkadasım ya nedir bu pislik ya hayret biişşi.
    bu kadar olur yaa oraya kendileri olsa 200 katlı hbtrk binası dikerler ,baskası olunca özellikler araplar,hükümet veya hemen taşla laf et.istedigi kadar uyarsın o bina yapılcak *öt olup kalacaklar hepsi
  • Turning Torso gibi birşey olsa orjinal birşey yani
  • benim anlamadığım dubai deki the burj el arab (adı yanlış yazmış olabilirim) 200 katın yanından bile geçmiyor yarısı anca var ama dünyanın en yüksek 2. gökdeleni olacak yazmışlar birde zamanının en yüksek binaları ikiz kuleler 100 küsür katlı değilmiydi şimdi en yüksek binalar malezya daki ikiz kuleler değilmi
  • iyi olacak inşallah Türkiye için...ekonomi ve tanıtıma iyi bir katkısı olur...yarım kalmaz inşallah...uzman dedikleri de herhalde haber sitesini hazırlayan webmasterlar
  • Yapılmasın kardeşim 650 metre

    bir yanda galataport,bir yanda bu gökdelen

    istanbul bumudur yaaa

    yatırım gelsin ama böyle binalarla gelmesin.Zaten sallama bir haber olduğu belli.İstanbulda 650 metrelik bina inşa edilemez
  • Walla manyak üstü olucak bence araplar bizim üstümüzden AB ye girmeye çalışıyor

    Artık müslüman jet sosyetesi istanbulda toplanırsa war ya kuyumculşarın kazandıkları ile ufff

    Düşünemiyorum bile ya




  • proje güzel fakat yeri çok yanlış. 650 metrelik 3 tane gökdelen nasıl bir görüntü o tepede bilmem hayal edebiliyormusunuz?

    zincirlikuyudaki 10 yıldır kullanılmayan tatlıcı towers hatta garanti binası ve residanslar bile boğazdan rahatlıkla görünürken onların 5-6 katı binalar afedersiniz istanbulun kalbinde y.... gibi duracak.

    levent ve zincirlikuyudaki hatta maslaktaki gökdelenler kapasitelerinin 10 da biri ile çalışırken bu binaların oraya yapılmasının mantığı nedir.

    o bölge limitlerine yaklaştı zaten.alt yapısı hazırlanmadan 3 tane devasa gökdeleni besleyecek karayolu metro vs gereksinimi hiç göze alınmamış.kaldı ki istanbul büyük depremini bekleyen bir kent.


    şimdi işin kolaycılığına kaçıp her itirazı arap antipatisine bağlamak insafsızlık olur. üstelik tam bir emrivaki ile oluyor bu işler.yabancı sermaye gelsin ama kardeşim böyle fütursuzca değil.

    galataport ihalesinde yahudi ofere kin kusanlar ile haydarpaşa projesindeki amerikan rüyasına itiraz edenleri iyi analiz etmek lazım.


    tam bir dam üstünde saksağan istanbula yakışmayacak bir görgüsüzlük gösterisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlahi Morluk -- 8 Ekim 2005, 12:11:27 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tyranid

    benim anlamadığım dubai deki the burj el arab (adı yanlış yazmış olabilirim) 200 katın yanından bile geçmiyor yarısı anca var ama dünyanın en yüksek 2. gökdeleni olacak yazmışlar birde zamanının en yüksek binaları ikiz kuleler 100 küsür katlı değilmiydi şimdi en yüksek binalar malezya daki ikiz kuleler değilmi



    al sana dunyanın en yuksek binası tayvanda bulunan taipei 101

     İstanbul'a 200 katlı gökdelen

     İstanbul'a 200 katlı gökdelen


     İstanbul'a 200 katlı gökdelen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 8 Ekim 2005, 12:21:27 >




  • Devlet ilk önce k.çına giyecek don bulsun...Sonra gökdelen inşa ederler...
  • ben istanbulda özellikle boğaz görünümünde çok katlı binalara karşıyım
    bence boğaz turizm amaçlı kullanılmalı
    siz hangi avrupa ülkesinde bu şekilde bir mimari gördünüz
    adamlarda şehircilik var
    biz de ise yıkım ve yağmacılık
    ben kim olursa olsun şiddetle karşıyım yüksek binalara
  • Beyler ben epey bir araştırdım şimdi sonuçlar

    2 milyar dolar yatırılırsa bu binalar oluyor 2 milyar dolar 1 tane 650 metre 2 adette yavru bina için olabilir bir para

    Taipei 1.6 petronas kuleleri ise 1.2 (köprü hariç) tutmuş yani

    2 milyar dolara herşey yapıla bilir AMA!!!

    Burda altyapı çalışmaları yapıldımı mesala taipei 650.000 ton çelik kullanılmış yani ççok falza yuk

    MAzallah boğaz bile göçe bilir tabi altyapı olmadan konuşmak saçma

    Ben yapılmaz diordum ama para warsa sadette war yatırlırsa neden olmasın ??!?!

    İnş yapılır ya walla çok istedim şimdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 8 Ekim 2005, 12:35:44 >




  • Valla müthiş proje ama dünyada ilk defa 650 metrelik gökdelen girişiminde bulunuyoruz farkındamısınız?Bu arada discovery channelde 1000 metre uzunluğunda bir bina tasarlıyorlarmış "tokyo's sky city" diye içinde 135.000 kişi yaşayabilecekmiş içinde otel ve hastane varmış...Yakında 1 km lik binalar görücez ama galiba bu teknolojiyle daha fazla gidilemeyecek yani maksimum 600 metre gibi bir haber okumuştum 1 km ye çıkınca bir çok sorun oluşuyormuş,mesela bina depremde 30 metre kayabilirmiş(1 km lık bir bina)ama bence abarttılar bu işi 500 metre bile fazla ama...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.