Şimdi Ara

İstanbul Aydın Üniversitesi Haksızlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Türkiyede sabancı mezunları zor iş buluyor bundan bahsettim .

    sen haklisin da buradaki asagilik kompleksine sahip kisiler seni anlamaz linc etmeye kalkisir aksine. hakikatten yana olacaksan yalniz kalmayi goze alacaksin. gercekleri duymaya tahammulu yok bizim insanimizin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt
    Malesef dediğiniz gibi doğruyu duymak kimsenin işine gelmiyor , üniversite sınavında 80-90-95/100 net yapıp itü yıldız boun sabancı gibi üniversitelere girenlerle 20-30-40/100 net yapıp diğer ünilere girenler kendilerini bir tutmamalı bundan bahsediyorum . Ortaokul lise zamanınızdaki eksiklerinizi 4 sene üniversitede tamamlayamazsınız. Bunu işverenlerde biliyor , öğretmenlerde , rektörlerde . O yüzden size daha basit sorular daha az konular veriliyor , onlardan bile %100 başarılı olsanız bir itü odtü lü kadar bilginiz olmaz olamaz çünkü üniversiteden önceki hayatınız diğerlerine göre boş geçmiş boş geçtiği içinde üniversite sınavında başarılı olamamışsınız , başarılı olamadığınız içinde en iyi üniversitelerde okuyamamışsınız , okuyamadığınız içinde en iyi işlerde çalışmanız çok zor . Hatta türkiyede okuduğunuz çoğu bölümde iş bulmanız bile çok zor . Burada rektörün tavrını tabiki haklı bulmuyorum , bir çok başarılı insan var hem çalışıp hem okuyan hatta bu insanların çoğunluğuda bu saydığım iyi üniversitelerde okuyor . Ama türkiyedeki bazı gerçekleride göz ardı edemeyiz .




  • Aydın bildiğin para tuzağı bir yee girmek ayrı dert çıkmak ayrı dert okumak ayrı dert. Çok fena söğüş dönüyor o okulda. Bizim okulda özel bir üniversite ama aydından gelen yatay geçişliler dünya varmış diyor valla. Devamsızlık konusunda esnek sistem konusundada aynı şekilde. Üstelik daha uygun bir fiyata eğitim alabiliyorlar ve taksit ödenmediğinde en fazla öğrenci bilgi sistemine giremiyorsun. Ders sistemi hep aktif.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dibe gidiyoruz, üzerine gidilmesi lazım yaşanan problemlerin, okullarla ilgili sıkıntılar bitmiyor. Milletçe garipleşiyoruz adım adım. Umarım yol bulup meseleleri çözebilirsiniz.
  • Okulda istediğin kadar devamsızlık ve kaldığın ders olsun , tanıdık ile geçen arkadaşlar var. Tabi bunlar 2 yıl okuyan bölümler.

    Eğer sağlık gibi ciddi bölüm okumuyorsan isterseler sizi her türlü geçirirler biraz dilinize kalmış.İlk bölüm hocanız ile görüşün.Sonra kademe kademe gidin.

    Eğitim falan boşver de kızlar iyi.Okulun bahçesin de starbuck'tan alıp güneşte oturmak.Ha bide çıkışta tantuni tombik dönerci :).... anılarım debretşi.

  • Oralar ticarethane yahu. Ne bekliyordunuz ki?


    Malesef böyle abidik gubidik üniversitelerle bir nesil fena halde "oyalandı".


    Paranızı ve yıllarınızı daha fazla heba etmeyi bırakıp bir meslek edinmeye bakın.


    Kombi tamircisi falan olun mesela. Herifler para basıyor resmen.

  • Birinden rica edip ekşi sözlüğe açtır konuyu, ama faydası olmaz bence, o üniversitenin nasıl bir üniversite olduğunu herkes biliyor, az yorum okumamıştım onun hakkında üniversite değilde ticaret hane diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Bana rektör öyle bişe dese senin okulunun da senin de... diyip gidip işçi olurdum. Öğrencisini aşağılayan, madur eden sözde öğretmenlerin olduğu yerde okumak zaman kaybı. Gerçi ünilerin hepsi böyle de neyse.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Mesela sen bu kafayla Stanforddan mezun olsan da bi iş bulamazsın. En başında kolay pes etme, çabalamama, hırs eksikliği, kendini küçük görme var. Altın semer misali. Aydındaki öğrenci gelir seni geçer kişisel özellikleriyle dikkat et.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    İş bulamadığımı nerden çıkardınız acaba ? Kolay pes etme vs bunlar nerden çıktı ? Kendimi küçük görme yapacağım en son iştir :) kendimi sadece proflarlar bir masada rakı içerken küçük görürüm oda küçük görmek sayılırsa , onların bilgisi tecrübesi hep ilgimi çeker .
  • Zaten üniversitede yoklama almak saçmalıktır.
    Adam reşit olmuş zaten.

    Mühendislikte Calculus 1-2-3 falan gösteriyorlar. Bizim zamanımızda lisede görmüştük zaten aynı dersleri, aynısına saatler mi harcayacam, girmiyorduk, devamsızlıktan bırakan olmadı.

    Düzgün hocalar zaten sınav kağıdına bakıyor.
    Elinde not olmadan ders anlatamayan tipler yoklama ile uğraşır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  


    Acımıyorum. Ailesi okuyor bilsin ve iki kız görürüz belki diye gidip böyle esnaflara para bayılanlara hak ettiği muameleyi çekmiş rektör. Bir de dönem boyu derslere girmeyip devamsızlıktan kalınca da ağlamak iyiymiş.


    Biz salak mıyız lan Boğaziçinde kıçımızı yırttık her haftasonu?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.