Şimdi Ara

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaNeTLi_tr

    94 157

    kardesim bende bu sene sınava girdim ve iyi bir derece aldım. özel üniversitede okumayı düsünüyorum senin sıralamanı bilmiyorum ama benim özel üniversitelerde baktıgım ilk şey burssuz öğrenciyi kaç binden aldıgı ve kaç kişiyi burssuz aldıgı. sadece buna bakarak bile pek çok üniversiteyi eleyebilrsin ve üniversitenin amacını anlayabilirsin. bilgi üniversitesi tanıtımına katılmadıgım halde benim gözümde çöp olan üniversitelerden biri :) tam burslu ilk 2000 den 18 kişi salan bi üni burssuzu 94binden 157 kişi alıyosa o 2000 kişiyide harcarsın orda. ve bu üni benim gözümde zengin çocukları okusun diye kurulmuş bir üniversitedir. kesinlikle tavsiye etmem kardeşim. tabiki parası olan karaktersiz olacak diye bi kaide yok ama parası ortalama düzeyde olan bi ailenin cocugunun azıtması daha zordur. arpanın fazla gelmesi muhabbeti :D ve sen 160 kişi alıyosan oraya bu adamların kaçı iyi niyetli sağduyulu olur ki sence :) ve ben böyle ünilerde derslerin ne kadar etkili olacağından da şüpheliyim

    Öncelikle öss vb bir kişinin kültürel seviyesini, bilgi birikimi ölçen bir sınav değil. Yani bu sınavda ilk bin iki bin üç bin vs giren kişi çok iyi 200 bin çok kötü demek hatalı. Belli bir genelleme yapılabilir yani sonuçta liseyi bitiriyorsun konular liseye yakın çoktan seçmeli zor bir sınav değil düşük sıralaman varsa çalışmamışsındır, net. Ama çalışmama sebepleri insanların farklı olabilir. İşi gücü gezip tozup, boş boş tüketmek olduğundan çalışmamış olabilir kişi ki evet böyle bir çoğunluk var ama zamanını daha farklı ilgi alanlarına ayırıp onlara yoğunlaşmış insanlar da bu sıralamaları alabilir. Aynı şekilde test sınavına iyi şekilde hazırlanıp hiçbir kültür birikimi olmayan insanlar da var. Yani tam bir ölçüt değil. Arada öss bazında uçurum var çoğu özel üniversitede ama üniversite tercihi yaparken ana ölçüt bu olmamalı.

    Akademik kadro, dersler, imkanlar, yerleşke, erasmus programları, enstitüler bakılması gerekenler. Sonuçta Bilgi'yi zaten Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ vs ile kıyaslayamazsın ama kendi sınıflandırmasında çöp olduğunu da düşünmüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xkdix

    Bilgi üniversitesi sinema tv mi ? kadir has radyo sinema tv mi ? Bu bölümler hakkında ve üni. hakkında bilgisi olan bi yardımcı olabilir mi ?Yarın tercihlerimi vericem

    ben kadir hasın sinema tv hocasıyla gorustum cok iyi biriydi bence.ama bilgiyle gorusmedim senin kararın gerci ama ben kadir has derim.
  • Yardımcı olacaklar var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.