Şimdi Ara

İstanbul Bilişm garantili note 3 cihazım 16 gündür serviste...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstanbul bilişimden aldığım note telefonum arızalandı ayın 11 de sevise verdim ses seda yok internetten biraz araştırma yaptım servisten aylarca cihazını alamayanlar var. Aşırı derecede şikayet söz konusu... Anlamadığım neden 20 iş gününü geçen tamir sürelerinde tüketici hakem heyetine başvurup ücretlerinin iadesini veya yenisini talep etmiyorlar. Şikayetvar sitesinde onlarca kişi şikayet yazmış 30 gün 40 gün 3 ay oldu diye... Acaba benim bilmediğim birşeymi var...İyice karamsarlığa düştüm 16 gündür telefonum yok 20 günü geçerse ne yaparım... başına gelen var mı?



  • Hakem heyetinde 6 ay sürüyor karar çıkması. Uzun iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben teleservisle aynı sorunu yaşadım. verdim dilekçemi hakem heyetine yasal faiziyle birlikte aldım. sabırlı olmak lazım. sırf uzun sürücek diye hakkınızı aramayı bırakmayın.
  • c.ozan C kullanıcısına yanıt
    Forumda araştırdım ama bir türlü nasıl bir prosedür takip edildiğine dair birinci ağızdan paylaşım bulamadım. Genelde herkes olasılıklardan bahsetmiş. Anladığım kadarıyla bayağı bir mağdur ve nasıl bir yol takip edeceğimizi bilmiyoruz bilgin ve tecrüben doğrultusunda bizi aydınlatırsan memnun olurum.
    1. tamirat 20 iş günü dolunca firmayla görüştünmü yoksa direk heyete mi başvurdun.
    2.Velev ki 20 iş günü sonra heyete başvuruda bulundum 3-5 gün sonrada firma aradı ve cihazınız hazır gelip alabilirsiniz dedi... ne yapmalı teslim almalı mı alma malımı?
    3. Süreç ortalama ne kaç gün veya ay tuttu sonuçta para ödemesimi oluyor yeni cihaz mı? eğer para iadesi oluyorsa şimdiden kendime bir cihaz alayım telefonsuz kaldım...
  • yesevili Y kullanıcısına yanıt
    1-firmayla defalarca görüştüm ama parça bekleniyor bekleyeceksiniz demekten başka bir şey demediler. daha sonra arayıp ben yasal hakkımı kullanıcam dediğimde tabi ki bu sizin doğal hakkınız dediler yani firmayla görüşsen de birşey değişmiyor. direk başvuruda bulunabilirsin.
    2-ben başvurduktan 3 ay sonra felan servisten aradılar. belki bir sorun olur diye ben almadım ama yanlış yapmışım çünkü tüm hakem heyeti işlemleri bitip tebliğ ellerine ulaşınca beni istanbul merkezden arayıp cihazı kargoya verin,cihaz elimize ulaştığı anda ödemenizi yapıcaz dediler. yani alıp kullansam da olurmuş. ben de telefonu hiç teslim almadığımı söyledim onlar servisle görüşüp teyid aldıktan sonra parayı gönderdiler.
    3-süreç yaklaşık 1,5 sene sürdü malesef. ama avukat arkadaşımın dediğine göre ankara çankaya en yoğun çalışan yermiş farklı bir ilçe olsa çok daha kısa sürerdi dedi ama bi 6 ayı gözden çıkarmak lazım. bende yasal faiziyle birlikte paza iadesi kararı çıktı. tabi bunu dilekçede belirtmek gerekiyor. ben dilekçeyi avukat arkadaşıma yazdırdım ancak basit bir dilekçe şu tarihte servise verdiğim cihazımı şu kadar gün olmasına rağmen alamadım cihaz bedelini ve yasal faizinin tarafıma iadesini taleb ediyorum diye bir dilekçe yazdık. internette birçok örneği var yada tanıdık avukat varsa yarım saatte kralını yazar. ekinde cihaz faturasını ve servis kayıt formununun fotokopilerini veriyorsun. sonra beklemeye başlıyorsun.
    benim tavsiyem bu yola giriyorsan yeni bir cihaz alman olur çünki ne kadar süreceğinin hiç bir garantisi yok.




  • bugün itibariyle tüketici hakem heyetine ücret iadesi için başvuruda bulundum. Görevli memur bu arada cihazınız tamir oldu teslim alın derler ise sakın almayın diye tavsiyede bulundu. 3-4 ay sürebileceğini söyledi sonunda ücret iadesi alabileceğimi belirtti dilekçeye 10 iş günü sonrası kullanmam içingeçici eşdeğer telefonda verilmediğini belirttim.
  • Bugün itibariyle tüketici hakem heyetinden tebligat elime ulaştı. Cihazın ücretini ve sanirim kullanmam için vermeleri gereken muadil cihaz vermedikleri için 1400 e aldigim cihaza 1628 tl geri odemesine hukmetmisler. Herkes hakkini arasın tavsiyemdir.2- 2,5ay surdu ama değdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.