Şimdi Ara

İstanbul bir, iki günlük tur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şubat sonu gibi bir misafirim gelecek ve İstanbulda bir iki gün geçirmek istiyor. Yabancı birisi için kültürel bir gezi yaptırmayı düşünüyorum. Topkapı,Ayasofya,Yerebatan Sarnıcı,Dolmabahçe,Kapalıçarşı,Kız Kulesi ve Miniatürk e götürmeyi düşünüyorum. Sorun şu ki İzmirde yaşadığım ve İstanbul hakkında hiç birşey bilmediğim için bütün bunları bir yada iki günde bitirmem lazım. Atatürk havaalanı tarafında bir otelde konaklayıp buralara taksi ile gitmeyi düşünüyorum. Sizce rotam nasıl olmalı ? Yani nereden başlayıp nerede bitirmeliyim ? Belki adalardan birinede gidebiliriz hangisini tavsiye edersiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tarlabaşı,esenler,hacıhüsrev buraları gezmeden gitmeyin hocam kesinlikle istanbulun en nezih ve tarih kokan semtleri vaktiniz olursa esenlere uğrayın derim.
  • Rota şu şekilde olmalı bence sırasıyla:

    Kapalıçarşlı - Sultanahmet - Ayasofya - Yerebatan - Topkapı (Buraları yürüyerek gezebilirsiniz yakın)

    Miniatürk

    Dolmabahçe

    Adalar veya Üsküdar'a geçip Kız Kulesi


    Yalnız bunlar için 1 gün yetmez en az 2 gün lazım.

    Tarihi yarımadadaki gezilerinizi 1. günde yapın.

    2. gün Adalar ve Dolmabahçe gezilerinizi yapın.
  • Taksimi kafayı mı yedin kardeş,havaalından aksaraya metro var metroya bin aksaray son durak orada in,inince birisine sorarsın yusufpaşa tramvay durağı var,yolun karşısında ama direk göremezsin diye diyorum yakın yoksa,her neyse yusufpaşadan tramvaya bin kabataş yönüne,beyazıt(kapalıçarsı),sultanahmet(ayasofya/topkapı),eminönü gibi yerlerden sırayla geçiyor artık nereye gitmek istersen orada inersin,akbilin yoksa metro/tramvay için tanesi 3 tl'den jeton alarak onları kullanabilirsin,ayrıca tramvayla son durak kabataş'a gidip oradan fünikiler ile taksim'e istiklal caddesine gidebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.