Şimdi Ara

İstanbul - Bursa arası güzergah tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
37.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bursa yolculuğu sonrası ediyor:

    Tekrar merhaba, bu sabah Bursa'ya gittim ve geldim. Eşim ve çocukların gelip gelmemesi son akşam netlestigi için Yenikapı- Bursa feribotu dan vazgeçtim çünkü son akşam fiyat 306tl gösteriyordu. Üstelik sabah 7.30daki feribot yetişmek beni strese sokacaktı.

    Sabah 7.45 de yola çıktım ve Osmangazi köprüsünu kullanarak 2 saat 10 dk da Bursa- Nilüfer de kontak kapattım. Yolculuk gayet keyifli oldu.
    İstanbul - Bursa arası güzergah tavsiyesi


    71tl + 10 küsur otobana ödeme yaptım. OGS pili bitik olduğu için görevliye kredi kartı ile ödeme yapmak istedim ama köprü gişelerinde olduğu gibi plakama yansıtma yaptırdım.

    Geri gelirken de aynı güzergahi kullandım. 2 saat 15dk da 192km yolu tamamlayarak eve geldim.

    Giderken 120 gelirken 110a sabitleyerek geldim. 440km yapılmış depo ile yola çıktım 880km olarak geri geldim. Giderken 6.3 olan ortalamam Bursa şehir içi gezmelere rağmen 5.2lt ye gerilemiş şekilde döndüm. Kalan menzil 60km şuan.

    250-300 vapura vermektense bana çok daha uygunsa geldi. Sonuçta 125tl mazot + 160tl köprü ve otoban parası ödedim. Yani 285tl civarı. Vapurla gitseydim kafadan 100km yol gidecektim ve fazladan gezmelere bana 400tl ye mal olacaktı. Ayrıca vakit olarak bana faydası olmayacaktı. Vapur zaten 2 saat civarı sürüyor. Bursa ve İstanbul'daki harcanan vakitle 3 saati bulacaktı. Üstelik yine vapur saatleri beni çok kısıtlayacakti.

    Sonuç olarak vapur konforundan feragat ederek vakit esnekliği konforu kazandım. Üstüne de yarım depo mazot hediye kazandım. Araçla zaten yolculuk etmek bizi yormadi o nedenle hiç pişman olmadım.

    ---_-----

    Selamlar,

    Önümüzdeki Cumartesi Bursa'ya gideceğim. Beylikdüzü nden yola çıkacağım ama güzergah konusunda kararsız kaldım.

    Direk körfezi mi dolassam,
    Araba vapurundan Yalova aracılığıyla mı gitsem
    Orhangazi köprüsünü mu kullanmam
    Yoksa Yenikapı- Bursa arabalı vapuru mu kullansam( git gel 210tl civarı)

    Google haritalar Köprüyü kullan 185km diyor. Köprü ücreti ne kadar acaba?

    Körfez yolu nasıldır?

    Arabalı vapur 2 saat sürüyor, sabah yola çıksam köprüden zaten 2.5 saat sürer diyor. Benim için ekonomik ve hızlı olması önemli.

    Aracım dizel, şehirler arası 5- 5.5lt ortalama tüketimi olur.

    Yalovaya vapurla gecmedim hiç, körfezi dolaşırdım. Şimdi ne yapsam bilemedim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 14 Nisan 2018; 23:44:50 >







  • Ekonomisini bilmiyorum açıkçası fakat feribotla Yenikapı-Güzelyalı rahat ve güzel bir yolculuk olur. 1 saat 45 dk.
  • 2 ay kadar önce izmire gidip gelmiştim bu yeni köprüden
    yol çok güzel evet
    gidiş 90 TL
    geliş 70 TL
    kesmiş
    izmirde de çeşme yolunda 175 radar

    335 TL katkım oldu ekonomiye ekstradan
  • Feribot git gel 210 liraysa en mantıklısı.Köprüyü kullansan hem araba süreceksin hemde yol köprüye nerdeyse feribot kadar para vereceksin.

    Köprüden gelmenin tek avantajı zaman.Parası olan için güzel seçenek.Körfezi dolaşmaksa en mantıksız iş.
  • Ben Yalova-yenikapı hızlı feribot kullanıyorum. Çok rahat oluyor.
  • Anadolu yakasında olsaydın eskihisar-topçular/tavşanlı arabalı vapur önerirdim ama Beylikdüzü'nden en mantıklısı Yenikapı-Bursa hızlı feribot. Osmangazi köprüsü + otoyol = 92TL pahalı bir seçenek. Körfezi dolaşmayı seçeneklerden saymıyorum çünkü gereksiz zaman ve km kaybı.
  • en güzeli ve en rahatı feribot. çayını yudumlarken denizi izliyorsun bir bakmışsın gelmişsin. 90 lira köprüye verecek kadar zenginleyemedim henüz. 75 liraya gidiş dönüş feribot bileti alıyorsun daha ne olsun!
  • Köprüye ve yola verecek 92 liranız varsa ve araç kullanmayı seviyorsanız ve daha önce köprü ve yollarını hiç kullanmadıysanız, oradan gidebilirsiniz. Yolu çok güzeldir. Bomboş, geniş, pürüzsüz iyi bir yol.
  • Feribot rulaz. Trafik derdi yok kafa rahat dinleniyorsun
  • 75tl ye feribot varken o fiyat olan kopruyu niyet kullanasiniz.Bir nevi terapidir deniz.

    Iyot kokusunu burnunuza cekin ne dedigimi anlarsiniz.
  • en gelubolu lapseki bursa size daha yakin
  • İstanbuldan araba aldım kütahyaya geri dönerken navigasyonun en kestirme yolu tarif etmesi üzerine bursa tarafından geldim once 71 tl sonra 20 tl itelediler. Para vercegimi bilseydim ankara yoluna devam ederdim
  • En ekonomik yontem yol bos ise pendik-yalova, degilse yenikapi yalova, en konforlu yontem yenikapi-bursa ,en eğlenceli yol bos ise korfez dip gaz :)
  • Aracınız az yakıyorsa Körfez’den gelmek en iyisi Bursa’da yaşıyorum arasıra İstanbul’a geliyorum ve hep Körfez’den gelirim giderim deniz otobüsü ne vereceğim paradan daha az harcıyorum o yolu giderek
  • Körfezi geçmenin en ucuz yolu İstanbul lines gidiş dönüş 70 TL. Dizel araba da olsa İzmit üzerinden Yalova yapmak daha pahalıya gelir ayrıca İzmit Yalova arası bir sürü ışık ve kötü bir yol var. Vapurla 35-40 dakikada geçeceğiniz yolu 2 saatte alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cervinff

    Körfezi geçmenin en ucuz yolu İstanbul lines gidiş dönüş 70 TL. Dizel araba da olsa İzmit üzerinden Yalova yapmak daha pahalıya gelir ayrıca İzmit Yalova arası bir sürü ışık ve kötü bir yol var. Vapurla 35-40 dakikada geçeceğiniz yolu 2 saatte alırsınız.
    Lamba varda bu kadar da abartmayın



    2 saatte ben Kandıra yoluna gidiyorum Bursa’dan



    Gölcük Karamürsel d var o da o kadar sorun çıkarmıyor
  • Her üç ayda bir Bursa'ya gidip gelen birisi olarak ,gideceğim tarih belirlendiğinde ilk işim hemen arabalı feribot rezerve işlemleri. 20 gün öncesinden gidiş -dönüş bileti çok uygun oluyor.trafik derdin yok.Yenikapı-Mudanya feribotu mis gibi .

    Hayırlı yolculuklar...
  • Yalova-Bursa istikametine giderken otoyoldan çıktıktan tahmini 5 km. sonra, İzmit sanayi civarı köprülü kavşak yapımı var.

    Muazzam trafiğe denk gelmiştim. Ne zaman tamamlanır bilmiyorum ama önümüzdeki iki bayram süresince tamamlanmayacağına eminim.

    Bayram zamanı orayı düşünmek dahi istemiyorum.

    Bir de Değirmendere tarafları, Yüzbaşılar sapağında yeni devlet hastanesi ve köprülü kavşak inşaatına başlanacak.

    Ramazan Bayramı'na yetişir mi emin değilim ama Kurban Bayramı zamanı kara nokta adayı yerlerden birisi.

    Bunların haricinde, Karamürsel şehir içi geçişi komple köprülü kavşak yapılması planlanmış. Ama ne zaman başlanır bilmiyorum.
  • Teşekkürler arkadaşlar.



    İDO Yenikapı- Bursa 270tl (araç 7 kişilik ve icindeki yolcularla) bu şekilde + 100 km de yol gidiyorum.



    Köprülerle 160tl + 370km yol gidiyorum





    İDO en güzeli tek sıkıntı 7.30 da kalkıyor. 2 çocukla sabah 6 da çıkmak beni korkutuyor.



    Cevaplar için teşekkürler. Yolculuk ile ilgili bilgileri fotolar ve yakıt tüketimi ile paylaşmaya çalışacağım. Benim de böyle bir katkım olsun.
  • Yenikapı'dan uygun fiyatlı feribot bileti en iyi çözüm. Yalova olur Mudanya olur, buralara fiyatlar düşük oluyor genelde.

    Güneye ineceğim zaman çoğunlukla feribot tercih ediyorum, köprüydü otobandı derken zaten feribot parası veriliyor, üstüne yaptığın yol ve yaktığın yakıt, trafikte harcadığın zaman da eklenince bir anlamı olmuyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.