Şimdi Ara

İstanbul'dan Antalya'ya Taşınmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • @FaLkenAuGe @Mono87 @vvassabi


    Şimdilik bulduğum daha önceki Antalya konularından kişileri etiketledim. Bildiğim kadarıyla forumda çok sayıda Antalya'lı da var.


    35 yaşındayım, eşim ve 4 yaşında oğlumla önümüzdeki sene İstanbul'dan Antalya'ya taşınmayı düşünüyorum. Fiyatlardan dolayı da tabi Kepez'i düşünüyorum. Bir kaç değinmem gereken husus var.


    Doğma büyüme İstanbul'luyum, hatta anne ve dedelerime kadar öyle. Yani dün köyden göç tipler değiliz. Ve hatta neresinden diye sorarsanız, Türkiye'nin en yaşanılası ilk 3 ilçesinden biri olan Kadıköy Boğa'nın oralıyız. Yani en eğitim seviyesi, yaşam seviyesi yüksek ilçesi. O zaman neden bu ilçeyi bırakıp başka bir şehre taşınmak istiyorsun diye sorarsanız, bir kaç sebebi var.


    Birincisi olası gelmekte olan büyük depremden kaçmak. Oğlum olmasa inanın umrumda olmaz, ölür gideriz, fatura derdi yok vs derim :D Ama insanın çocuğu olunca onun için korkuyor. Oturduğumuz ev de 60 seneyi devirmiş, ha yeni olsa gerçi ne olacak, denetim yok sonuçta, olay müteahitin insafına kalıyor. 3-5 senelik ev yıkılırken yanında 40 senelikte sağlam kalabiliyor. Ama o riski almak istemiyorum zira çok şükür iş sıkıntım yok.


    İkincisi +1 ev sahibi olmak. Zira ev Kadıköy'de 3+1 olunca, kira getirisi de şu sıralar bile 14-15 bin dolaylarında. Yani 250-300 altlık yapıp, üste çekilen 700 krediyi, buranın kredisi 10 senede öder. Diğer türlü 0'dan ev sahibi olmak artık iyice zorlaştı. Hazır elde böyle bir değer üretebilecek bir gayrimenkul varken değerlendirmek mantıklı geliyor.


    Üçüncüsü, buradaki stres gerçekten çok fazla, şehrin gürültüsü, kalabalığı, e doğma büyümeliğin getirdiği tatlısıyla ama diğer yandan acısıyla sıkıntılar, hatıralar insanı boğuyor.


    İş konusuna gelirsek, zaten eşimle beraber home office, firmaların dijital reklamlarını yönetiyoruz 10 seneyi aşkın süredir. Yani benim Antalya'dan 2 ayda bir İstanbul'a 2-3 günlüğüne gelip dönmem yine işlerimin devamlılığı için yetecek, o konuda çok değişen bir şey olmayacak.


    Gel gelelim Antalya'da nereye taşınılacağı. Evet dolapdere, esenyurt, ya da İstanbul'un herhangi bir semtinden çıkmayacağımız için, nereye gidersek gidelim zaten aynı kaliteyi beklememiz mümkün değil onu biliyorum. 2 senedir de araştırıyorum okuyorum. Antalya'da en yaşanılası bölge Fener bölgesi bile Tr'nin en iyi 23. bölgesi olarak mı ne daha önce listeye girmiş. Yani her türlü Kadıköy'den elbette düşük. Ama ben Fener'i bile düşünemiyorum, zira Fener'de ki ev fiyatlarına zaten Kadıköy'ünde gayet güzel bölgelerinde yine ev alınabiliyor.


    O yüzden hemen hemen en ucuz bölgelerden Kepez'e bakıyorum. Nasıl olsa arabam var. İstanbul'daki kadar trafikte yoktur. Zaten yazın turistik mevsimde evden de pek çıkmam. Benim için Antalya'nın en güzel zamanları Mayıs ve Eylül tatil açısından. Hem fiyatlar daha uygun hem kalabalık daha az, ama sezon açık oluyor.


    Daha önceki konularda Kepez için, anadoludan kaçanların toplandığı köy tarzı takılanların oluşturduğu bir bölge deniyordu. Tabi ki Kadıköy gibi gingerlar ile, patenler ile gezenlerin olmasını beklemiyorum ama iyi insanlar olsunlar yeter yani, köy insanı da gayet güzel, sıcak kanlı iyi komşu olabilir.


    Zaten asıl, oğlum ilkokula başlamadan taşınmayı istiyorum ve 8 sene sonra oğlum liseye başlarken krediyi bitirip, duruma göre tekrar İstanbul'a dönebilirim. Ya da çok beğendiysek ortamı, orayı satıp, üste para ekleyip daha merkezde ev alabiliriz sıkıntı değil.


    3+1 almamız gerekiyor. Şu anda da 3+1 deyiz. Hem çocuk, hem ofis odası, hem ev olunca 3+1 şart oluyor minimum. Zaten bizim şu anki ev 2+1 boyutunda 3+1. 85-90m2. Çoğu normal 3+1 120m2 ler yazıyor. O yüzden ev bizim için büyümüş bile olacak iyi gelecek.


    Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Hani çok mu çılgın proje? Kepez çok mu kötü? Derenin sol alt tarafından alsakta mı kurtarmaz? Yani kolay değil, sonuçta ev satın alınacağı için, bir aldık mı artık 8 sene sive seve mahkumuz. Oğlumuz ilk ve orta okulu orada okuyacak anlamına geliyor.


    Şimdiden teşekkür ediyorum.








  • 45 yıl İstanbul' da yaşadıktan sonra Antalya' ya taşındım.
    İş olarak huzurlu ama daha beter asosyal oldum...
  • 34 yaşındayım, Mali Müşavirim.

    2 sene önce Konyaaltı’nda kız arkadaşım vardı. 7-8 ay Bostancı’dan Konyaaltı’na (toplamda 10 kez falan) gidip geldim uçakla.

    Ailem ve arkadaşlarım İstanbul’da olduğu için, her ne kadar kız arkadaşımın yanına gidiyor olsam da içim hep buruktu. Kaleiçi, Işıklar caddesi güzel yerler ama bana hem (Kadıköy-Bağdat caddesine göre) boş hem de bir kaç kez gittikten sonra sıkıcı (soğuk) geldi.

    Ben kalabalığa alışmışım, kalabalığı seviyorum. Cafelerde falan pek fiyat farkı yoktu buraya göre, yani yaşam pahalılığı aynı gibi hissediyordum. Ha ev fiyatları tabii ki daha uygun diye söylüyordu kız arkadaşım.


    İlişkimiz kötüye gidince kız arkadaşım ben İstanbul’da yaşamam sen burada yaşayacaksan devam edelim diyince bana afakanlar bastı, iyice soğudum oralardan ve ayrıldık.

    Sadece paylaşmak istedim.

    Ama eşin, çocuğun, sonuçta ailenlesin. (Ben anne baba ve ablalarıma süşkünüm, bırakmak istemem).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 31 Temmuz 2022; 21:0:51 >




  • sakın alanya filan düşünme. türkiyede doğu ne ise alanya da antalya için o dur. manavgatıda tavsiye etmiyorum. antalyanin lüks yerlerine bakabilirsin merkez.

  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt

    peki o bi kere olsun istanbula sana gitmedi mi?

  • dekareme kullanıcısına yanıt

    2 kez geldi, bolca gezdirdim, çok da beğendi İstanbul’u.

  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt

    Seni damardan sevseydi, seninle her yere giderdi; yani yaşanılacak mekan , şehir 2. sırada olurdu. Bi de bunun için 9 kere uçakla taaa oralara kadar gitmişsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 31 Temmuz 2022; 21:43:40 >
  • dekareme kullanıcısına yanıt

    neyse hocam geçmiş bitmiş. Sağolun.


    konu sahibine ayıp olmasın, teşekkürler.

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Öncelikle herkese cevaplar için teşekkür ediyorum. Yani sosyallikle alakalı zaten çok merakım yok. Evcilimdir. Ama bu Kadıköy'deki gibi rahat çıkıp 1-2 saat yürüyüş yapabileceğim, yürürken milletin öküz gibi bakmayacağı yer olmasını tercih ederim. İş konusunda zaten İstanbul ile uzaktan çalışmaya devam ederim, yani Antalya'da işe ihtiyacım yok. Bu arada 45 yıl İstanbul'un hangi semtinde yaşadınız ve Antalya'da nereye taşındınız acaba?

  • Yok Alanya'yı biliyorum, kesinlikle düşünmüyorum. Dağ başı gibi bir yer. İstanbul'un Ağvası gibi. Hani 1 hafta tatillik gidiyorsan hadi neyse de, yaşamalık mümkün değil benim için. Daha merkezi bir yer lazım. O yüzden Kepez'i düşünüyorum fiyat olarak da uygun olduğundan. 3+1 ev gerektiğinden çok lüks yerde bu ilk 8 sene için düşünemiyorum. Yoksa Fener bölgesini düşünürdüm direk. Bağdat caddesi gibi yürüme yeri varmış ama fiyatlara bakıyorum 2-3 milyon diyor. O zaman da kusura bakmasınlar diyorum, 2-3 milyona Antalya'nın lüksünden alana kadar zaten İstanbul Kadıköy'den de alırım yani. Kadıköy ilk 3 sırada, Antalya'nın en iyi ilçesi 23. sırada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 31 Temmuz 2022; 23:17:16 >
  • Valla kardeş Kepezdede kiralar uçmuş durumda.Benim bir arkadaş vardı orada o da İzmir'e kaçtı oradan.
    Ege ve Akdeniz tavsiye ederim.Ülkenin en yaşanabilir yerleri.İstanbuldan kurtulmaya bak...
  • İş için istanbul'a geldim, antalyanın 50 de 1 i olamaz istanbul.


    Uzaktan çalışma verseler soluğu antalyada alırım.

  • çocuğun ortamı çok değişecek arkadaşlarından kopacak vs.. ben tavsiye etmem sürekli ilkokul burada lise orada tarzı muhabbetleri.

  • izmiri deneyin antalya yerine yada bodrum tabi orda da Turgutreis

  • Kadıköyün göbeğinde oturuyorum. Rıhtıma yürüme 5 dakika. Kadıköy çok mu iyi bir yermiş? Gel bi de bana sor. Aşırı derecede kalabalık ve pahalı. Her yer beton. En ufak bir yeşillik yok. Gelelim en berbat tarafına, geceleri gürültüden uyuyamazsın. Özellikle yazın. Millet sokaklarda bağıra çağıra dolaşır, müzik sesi gelir, sahipli köpekler koro halinde havlar. Hele Kadıköy'ün en pahalı en iyi yeri Moda sahilde yaz geceleri uyumak haram. Tonla apaçi doluşur sabaha kadar bağıra çağıra müzik eşliğinde gulu gulu dansı yapar.


    En son şeref yoksunu belediye arka taraftaki boş yeri park yaptı. Her gece 3-5 köpek var sabaha kadar köpek havlaması dinliyo millet yaklaşık 10 tane apartman. Uyumak için polis çağırıyorlar her gece. Ben neyse ki uyku bozukluğundan dolayı yatak odamı ses geçirmez yapmıştım, kulak tıkacı da kullandığımdan sıfır sesle uyuyorum ama akşamları parktan anıran çocukların sesleri ve köpek korosunun şarkıları sayesinde arka tarafta oturmak mümkün değil. Kısaca Kadıköy modern ve barışçıl görünen ama eğitilemez bir hayvan sürüsünü barındıran kocaman bir hayvanat bahçesi. Yakında müstakil bir eve taşınıyorum egede. Cehennemin dibine kadar yolları var. 10 tane apartmanın ortasına park yapan belediyenin sorumluluğundaki bir bölge işte. Ne beklersin?





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.