Şimdi Ara

İstanbul Gözlemlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2014 yılında 6 ay askerlik münasebetiyle İstanbulda bulunmuştum. O tarihten beri ilk defa bu kadar uzun süre İstanbulda kaldım ve bazı gözlemlerimi paylaşmak istedim..

    - Kalabalık değil. Çok çok çok kalabalık. İnsanlar toplu taşımada sürekli balık istifi.

    - İnsanlar sürekli telaşlı ve bir yerlere yetişme çabasında. Hayat çok hızlı akıyor.

    - İnsanlar çok rahat. Örneğin bir dükkana gireceksiniz ve biri kapıda gelecek arkadaşını bekliyor. Sizin oradan geçeceğinizi biliyor ama umrunda değil çekilmiyor. Umursamıyor.

    - Kadınlar çok tedirgin. Yolda, toplu taşımada, Avm'de her yerde ürkek ve korkak bir şekilde yürüyorlar. Sank biri gelip alıp götürecek gibi tedirgin hepsi.

    - Araçlar kesinlikle yayalara yol vermiyor. Umrunda değil yaya.

    - Kadıköyde Galatasaray veya Beşiktaş forması ile, Beşiktaşta Fenerbahçe veya Galatasaray forması ile dolaşmayın gerçekten döverler. Fenerbahçe ve Beşiktaşın net bir semti varken Galatasaray biraz ortada kalmış gibi hissettim. İllaki vardır ama ben görmedim. Mesela taksimde Fenerbahçe veya Beşiktaş forması ile gezebilirsiniz.

    - Güzel olan kısmı bir Fenerbahçeli olarak Fenerbahçe maçlarında Kadıköyü öyle cıvıl cıvıl görmek harika. Bir futbolsever olarakta Galatasaray maçında etrafı öyle görmek yine harika ve heyecan verici.

    - Çok yorucu. Gideceğiniz yer belki 5 km ama 3 vesayit değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Heleki bilmiyorsanız yandınız.

    - Bence alternatif çok olduğu için pahalı bir şehir değil ( kiradan vs bahsetmiyorum. Yeme içme veya alışveriş için söylüyorum )

    - Yaşayanların çoğu bir çok yeri bilmiyor. Hele Anadoluda yaşayan Avrupayı, Avrupada yaşayan Anadoluyu hiç bilmiyor. İnsanların belirli bir alanı var ve herkes o alandan yaşıyor sanki. Şuraya nasıl gideceğim diyorum, ooooo orada ne işin var buradan oraya gidilmez ben hiç gitmedim diyor.



    Özetle İstanbulda yaşayan arkadaşlarıma sabırlar diliyorum :)







  • istanbul balondur. sözleşmeli kölelerin şehridir..
  • İnsanların umursamamazlığı kötü cidden yolda yürüyosun omzunu çapraz yaparak geçiyorsun yanından adamın umrunda değil dümdüz yürüyor. Bu kadar övülen bi şehir daha görmedim full beton full kalabalık
  • Her şey bir yana çok kalabalık ve gürültü kirliligi olan bir şehir
  • Istanbul var istanbul var ben kuzeyinde yasiyorum. Evden calisiyorum. Pek kalabalik yerlere gitmiyorum ya da haftaici giderim. Cogu tabi boyle degil ve disardan gelenler turistik ve kalabalik yerlere gidiyor.
  • İstanbul ölmüş ağlayanı yok. Hep hazırdani krediden yiyor ve birgün çok kötü patlayacak gibime geliyor...

  • istanbul tek yaşanacak sehir ama paramız yok işte

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.