Şimdi Ara

İstanbul - İzmir yolu Çanakkale üzerinden nasıl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
70.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EHABERDAR


    quote:

    Orijinalden alıntı: canakkaleli17

    quote:

    Orijinalden alıntı: EHABERDAR

    Ben de yarın izmir den istanbul esenlere doğru yola çıkacağım..bu sefer hem canakkale ve şehitlikleri görelim hem de Truva felan gezelim istedik..sanırım Bursa üzerinden gitmek ile bu canakkale üzerinden gitmek arasind ortalama 100 km kadar fark var..o da cok mesele değil..en son mesajdan itibaren yaklaşık 1 yıl gecmis..belki yollar daha da iyi olmuştur..yol üzerinde nerelerde duralım nereleri mutlaka görelim? Ne tavsiye edersiniz?

    hocam çanakkale girişinde truva süt ürünleri var mutlaka antep fıstıklı ve sade peynir helvasını deneyin zaten girdiğinizce denetiyorlar eğer geliboludan gidecekseniz miller var çay bahçesi yol kenarında fiatla yan yana içinde hayvanat bahçesi var çayları güzeldir

    Dostum bu çay bahçesi tam olarak nerede oluyor..2 yasında kızım var..onun icin cok iyi olabilir

    hocam gelibolu çıkışında po var miller fiat bayiside var içinde orası güzel shellden daha iyi denendi ve feribottan geçerken gidiş dönüş geskart diyip 50 liraya gidiş dönüş alın daha karlı

    @Belenenses hocam çanakkalede bu ilk kendilerine tescilli ve gelibolu yolu süper geliboludan çıktımı istanbula kadar çift şerit




  • arkadaslar dun sabah saat 10:30 da yola ciktim ve aksam saat 23:30 da istanbul a vardim. canakkale eceabat gelibolu beni buyuledi. esim ile hayran kaldik. abideye gittik. goz yaslarimizi yol boyunca tutamadik. insan oralarda nefes alirken bile bazi seyleri dusunmeden edemiyor..hatta maddi imkanim biraz daha iyi olsaydi kilitbahir taradinda cok guzel pansiyonlar vardi. orada bir gece de kalabilirdim ama artik birdahaki sefere... en kisa zamanda birdahaki tatilimi nasipse canakkale ve cevresine planlayacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EHABERDAR

    arkadaslar dun sabah saat 10:30 da yola ciktim ve aksam saat 23:30 da istanbul a vardim. canakkale eceabat gelibolu beni buyuledi. esim ile hayran kaldik. abideye gittik. goz yaslarimizi yol boyunca tutamadik. insan oralarda nefes alirken bile bazi seyleri dusunmeden edemiyor..hatta maddi imkanim biraz daha iyi olsaydi kilitbahir taradinda cok guzel pansiyonlar vardi. orada bir gece de kalabilirdim ama artik birdahaki sefere... en kisa zamanda birdahaki tatilimi nasipse canakkale ve cevresine planlayacagim.

    Bizde bu yaz arkadaşlarla ufak çaplı ege turu planlıyoruz,ilk durağımız ASSOS
    Çanakkale gerçekten güzel memleket,şehrin gürültüsünden,patırtısından,trafiğinden vs. uzaklaşmak için birebir.




  • Keşan'dan Çeşmeye ailece gitmeyi planıyoruz. Istanbul üzerinden gitmek de çok uzun olacağından, bu güzergahı düşünüyoruz.
    Çanakkale'den Edremit-Ayvalık-Dikili-Aliağa-Izmir-Çeşme şeklinde gidiliyor görünüyor.

    Ya da Keşan'dan Çanakkale'ye kadar gidip Biga-Gönen-Susurluk-Balıkesir-Akhisar-Manisa-Izmir-Çeşme 'de bir alternatif gibi görünüyor.

    Bu senaryoda yolu 85 km civarı uzatmış oluyoruz. Bursa'dan Izmir'e gelinen yola bağlanmış oluyoruz.

    Bu iki senaryo arasında süre ve sürüş rahatlığı bakımından(iki çocukla yaz günü seyahat hususu)
    önerisi, tecrübesi olan var mı ?
  • İstanbul -avcilar cikisli birde Datca guzergahi cizermisiniz dostlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar istanbul izmir için en iyi güzergah nasıl. haftaya bende ailecek gitmeyi düşünüyorum aracımla.
  • Arkadaşlar,
    biz ailece Keşan - Çeşme yolculuğunu gerçekleştirdik.
    Kendi deneyimlerimi bu baslikta sizlerle paylaşayım.

    Keşan'dan Koru dağları üzerinden Geliboluya çok rahat ulaşılıyor. Gelibolu'da mesajlarınızda bahsi geçen Miller isimli benzin istasyonuna uğradık.
    Açık büfe kahvaltı servisi var. Ücreti 10 TL. Ekstra olarak alabileceğiniz iki kişilik sahanda yumurta ise 10 TL tutuyor.
    Gelibolu'dan Eceabat'a giden yolda çalışmalar var. 30-40 dk.sürüyor. Eceabat iskeleden her yarım saatte bir kalkan arabalı feribot sizi 15 dk.da Çanakkale limanına geçiriyor.
    Dilerseniz Eceabat'tan Kilitbahir'e devam edip daha uygun fiyata ve daha kısa sürede de karşı kıyıya geçebilirsiniz.
    Çanakkale içinde ışıklarla biraz vakit kaybettikten sonra Izmir yoluna çıkıyorsunuz. Izmir - Ayvacık yolu gayet rahat bir yol. Ayvacık'tan bahsedildiği gibi Kaz dağlarını tırmanıp, Küçükkuyu'ya iniyorsunuz. Küçükkuyu'dan sırası ile Altınoluk-Akçay-Edremit-Ayvalık'a erişiyorsunuz. Ayvalık girişinde Kipa'nın bir alışveriş merkezi var. Orada bir şeyler atıştırıp dinlenebilirsiniz.
    Ardindan Ayvalık'dan Dikili'ye kadara rahat bir şekilde devam ediyorsunuz. Dikili'den sonra Izmir'e yaklaştığınızdan olsa gerek, gerek geçtiğiniz ilçelerdeki trafik ışıkları gerek ise de trafik ve araç sayısı artıyor. Aliağa-Menemen ilçelerini geçtikten sonra Çiğli üzerinden Izmir'e giriyorsunuz. Giriş yaptıktan sonra eğer Çeşme yönüne gideceksiniz Izmir Çevre Yolu tabelasını takip edip Izmir'in etrafında daire şeklinde yer alan (tıpkı Ankara'daki gibi) çevre yoluna giriyorsunuz. Bu yoldan 20-30 dk. Karabağlar,Balçova'yı geçtikten sonra Çeşme çıkışından gişelerle Çeşme otobanına çıkıyorsunuz.
    Çeşme otobanında sonrası zaten çok rahat bir şekilde tamamlanıyor.


    Yol genel olarak sıkıntı yaşamadığımız ancak süre açısından çok avantajlı olmayan bir rota.. Deniz kıyısındaki sahil kasabalarından geçmek ve Kazdağlarından oksijen almak isteyen herkese tavsiye ederim.
    Istanbul'dan Bursa üzerinden de Izmir'e gelmiş birisi olarak yazın Çanakkale üzeri olan rota alternatif olarak tercih edilebilinir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erich

    arkadaşlar istanbul izmir için en iyi güzergah nasıl. haftaya bende ailecek gitmeyi düşünüyorum aracımla.

    En kısa ve rahat güzergah Yenikapı-Bandırma feribotunu kullanarak Bursa, Balıkesir, Manisa üzerinden gitmek.
    Ancak haftaya cuma akşamı 21:30 seferinde siz, eşiniz ve 1 çocuğunuz Yenikapı-Bandırma feribotunu kullanmak isterseniz ödeyeceğiniz rakam 350-400TL civarında.
    O da ekonomi sınıfında. Dün kendim ve kullanacağım araç için aldığım fiyat 218TL + işlem bedeli idi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leigh_hunt

    İstanbul -avcilar cikisli birde Datca guzergahi cizermisiniz dostlar...

    2 sene önce Istanbul'dan Datça'ya araç ile gitmiştim.

    Yol oldukça rahat bir güzergah.
    Istanbul'dan Yenikapı-Bandırma feribotu ile Bandırmaya geçebilirsiniz ya da köprüyü geçip Eskihisar'a kadar giderek Topçular'a arabalı feribot ile geçebilirsiniz. (Kocaeli Körfezi de araç ile feribot kullanmadan dolanabilirsiniz ama önermiyorum.)
    Bandırma'dan aşağıya Balıkesir-Akhisar-Manisa-Izmir rotasından ineceksiniz. Izmir girişinde Aydın otobanına gireceksiniz. Aydın'a kadar otoban konforu ile ulaştıktan sonra yine rahat sayılabilecek yer yer tırmanma ve iniş içeren bir yol ile Marmaris'e geleceksiniz. Marmaris Datça yolu ise seyrine doyum olmayan virajlı ve güzel bir yol. Marmaris girişinde Datça yönüne sapıp Marmaris içini dolanmadan direkt Datça'ya gidebilirsiniz.
    Datça sessiz, sakin ve güzel bir yer.. Dönüşte bal ve badem almayı ihmal etmeyiniz. Datça bademi meşhurdur.. Şimdiden iyi tatiller diliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: svevo

    quote:

    Orijinalden alıntı: erich

    arkadaşlar istanbul izmir için en iyi güzergah nasıl. haftaya bende ailecek gitmeyi düşünüyorum aracımla.

    En kısa ve rahat güzergah Yenikapı-Bandırma feribotunu kullanarak Bursa, Balıkesir, Manisa üzerinden gitmek.
    Ancak haftaya cuma akşamı 21:30 seferinde siz, eşiniz ve 1 çocuğunuz Yenikapı-Bandırma feribotunu kullanmak isterseniz ödeyeceğiniz rakam 350-400TL civarında.
    O da ekonomi sınıfında. Dün kendim ve kullanacağım araç için aldığım fiyat 218TL + işlem bedeli idi.

    yenikapi - bandirma feribotunu kullanip bursaya gitmenin mantigi ne ? yanlis yazdiniz sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    quote:

    Orijinalden alıntı: kalekale

    Çanakkale-İzmir arası yaklaşık 350 km, Çanakkale İstanbul arası yaklaşık 330 km yani toplam 680 km bir yolculuk yapacaksınız, Çanakkale/eceabat yada Gelibolu-lapseki arasında feribot geçisi var otomobil ve içindeki yolcular dahil 23 TL geçiş ücerti var, birde Eceabat İlçesi'ni geçtikten sonra Kilitbahir Köyü'nden kalkan Alınteri Firması'na ait feribotlar var onlarda 18 TL, normal feribotlar yarım saatte bir hareket ediyorlar.
    İstanbul'dan Çanakkale ve Çanakkale'den Ayvacık2a kadar yol güzel sayılır, ancak özellikle Çanakkale-Ayvacık ve bildiğim kadarıyla Keşan-Çanakkale arası yol gidiş-geliş şeritli duble değil,
    Ayvacık'tan sonra Edremit Körfezi'ne iniş biraz virajlı ondan sonra sürekli duble yol Edremitten sonra zaten normal İzmir yoluna çıkıyorsunuz zaten, bence güzel bir yol değişiklik olur görmediyseniz buraları

    sakın !!

    normal feribottan şaşma
    ya da ben çok evhamlıyım
    belki 100 sefer araçla karşıya geçtim

    son bayram da gemide altıma kaçırdımmı emin değilim
    gemiye binip lapsekiden geliboluya geçiyoruz gece
    feribottan inen arabalara bakıyorum heryerleri sırılsıklam en önde de ben varım
    havada yağmur falanda yok aklım kesmedi

    çocukluğumdan beri gidip geldim hiç böyle bir şey yaşamamıştım

    en öne ben girdim
    çanakkalenin rüzgarı mevsim dinlemez
    hava öyle bir berbatki kocaman feribotun burnu neredeyse denize girecek gibi
    geminin içinde karış karış su akıyor , arabaların üstüne şapur şuğur su boşalıyor , bildiğim bütün duaları ettim
    etraftaki tırlara bakıyorum ulan bunlardan biri devrilse ayvayı yedik diyorum
    aklıma kamyonlar düzgün yerleştirilmeyip batan gemi geldi

    neyse felaket tellallığı yapmayayım
    küçük teknelere ben olsam binmem , açık açık korkarım hele koca feribotta o geceyi yaşadıktan sonra



    aynen hocam normal den şaşmamak lazım bende korkarım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Quality


    quote:

    Orijinalden alıntı: svevo

    quote:

    Orijinalden alıntı: erich

    arkadaşlar istanbul izmir için en iyi güzergah nasıl. haftaya bende ailecek gitmeyi düşünüyorum aracımla.

    En kısa ve rahat güzergah Yenikapı-Bandırma feribotunu kullanarak Bursa, Balıkesir, Manisa üzerinden gitmek.
    Ancak haftaya cuma akşamı 21:30 seferinde siz, eşiniz ve 1 çocuğunuz Yenikapı-Bandırma feribotunu kullanmak isterseniz ödeyeceğiniz rakam 350-400TL civarında.
    O da ekonomi sınıfında. Dün kendim ve kullanacağım araç için aldığım fiyat 218TL + işlem bedeli idi.

    yenikapi - bandirma feribotunu kullanip bursaya gitmenin mantigi ne ? yanlis yazdiniz sanirim.

    Haklısının Bandırma'dan sonra Susurluk olmalıydı.




  • arkadaşar iyi ramazanlar.


    bende Allahın izniyle arife gününden bir yada iki gün önce(bayram trafiğinden önce)ayın 6 sında izmire Tekirdağ Gelibolu Çanakkale üzerinden gitmeyi planlıyorum.daha önce hiç kullanmadığım bir rota.yeni kapı bandırma feribot ücretleri çok pahalı.acelem yok.arac honda jazz cvt otomatik.dolayısı ile şehir içinde az yaktığı için şehirlerarası tüketimini hem merak ettiğim hemde güvendiğim için bir yandan da manzara ve gezerek gitme isteğimden bur rotayı düşünüyoruz.

    çıkış noktam bahçeşehir İstanbul eşim ve 3 yaşındaki oğlumla.bagaj deseniz normal bir kaç çantadan fazlası olmayacak sanırım.

    en son yorumlar geçen sene yazılmış.aradan bir sene geçmiş.son bir kaç ay içinde bu güzargahı kullanan arkadaşlar yolu asfaltı trafiği vs gecen zaman ıcerısınde daha da duzeldiımı yada yollarda çalışmalar cokmu vs tecrübelerini paylaşabilirmi acaba.

    şimdiden teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.altundag

    arkadaşar iyi ramazanlar.


    bende Allahın izniyle arife gününden bir yada iki gün önce(bayram trafiğinden önce)ayın 6 sında izmire Tekirdağ Gelibolu Çanakkale üzerinden gitmeyi planlıyorum.daha önce hiç kullanmadığım bir rota.yeni kapı bandırma feribot ücretleri çok pahalı.acelem yok.arac honda jazz cvt otomatik.dolayısı ile şehir içinde az yaktığı için şehirlerarası tüketimini hem merak ettiğim hemde güvendiğim için bir yandan da manzara ve gezerek gitme isteğimden bur rotayı düşünüyoruz.

    çıkış noktam bahçeşehir İstanbul eşim ve 3 yaşındaki oğlumla.bagaj deseniz normal bir kaç çantadan fazlası olmayacak sanırım.

    en son yorumlar geçen sene yazılmış.aradan bir sene geçmiş.son bir kaç ay içinde bu güzargahı kullanan arkadaşlar yolu asfaltı trafiği vs gecen zaman ıcerısınde daha da duzeldiımı yada yollarda çalışmalar cokmu vs tecrübelerini paylaşabilirmi acaba.

    şimdiden teşekkür ederim.

    Haluk Bey'in yorumu ile şimdiki yollar arasında fark yok.

    Yalnız Haluk Bey Altınoluk-Akçay arası yaya trafiği var demiş ama yok gibi bir şey.

    Yolun sağ tarafında asıl yaya trafiği var onlar da yolun sol tarafına geçmiyorlar, sağ tarafta takılıyorlar. Yolun sol tarafında bankalar ve bir kaç pansiyon var.

    Yolların durumu iyi, asfalt güzel ve yollar geniş. Trafik Altınolukta olabilir çünkü ışıklar var ve Haluk Bey'in dediği gibi yazlıkçı gününe denk gelirseniz trafik olabilir fakat öyle 1 saat yarım saat beklemelik bir trafik olmaz.

    Ve bahsettiğimiz o Altınoluk yolunda radar vardır. Hız sınırlarını aşmamanızı tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: IslakFasulye

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.altundag

    arkadaşar iyi ramazanlar.


    bende Allahın izniyle arife gününden bir yada iki gün önce(bayram trafiğinden önce)ayın 6 sında izmire Tekirdağ Gelibolu Çanakkale üzerinden gitmeyi planlıyorum.daha önce hiç kullanmadığım bir rota.yeni kapı bandırma feribot ücretleri çok pahalı.acelem yok.arac honda jazz cvt otomatik.dolayısı ile şehir içinde az yaktığı için şehirlerarası tüketimini hem merak ettiğim hemde güvendiğim için bir yandan da manzara ve gezerek gitme isteğimden bur rotayı düşünüyoruz.

    çıkış noktam bahçeşehir İstanbul eşim ve 3 yaşındaki oğlumla.bagaj deseniz normal bir kaç çantadan fazlası olmayacak sanırım.

    en son yorumlar geçen sene yazılmış.aradan bir sene geçmiş.son bir kaç ay içinde bu güzargahı kullanan arkadaşlar yolu asfaltı trafiği vs gecen zaman ıcerısınde daha da duzeldiımı yada yollarda çalışmalar cokmu vs tecrübelerini paylaşabilirmi acaba.

    şimdiden teşekkür ederim.

    Haluk Bey'in yorumu ile şimdiki yollar arasında fark yok.

    Yalnız Haluk Bey Altınoluk-Akçay arası yaya trafiği var demiş ama yok gibi bir şey.

    Yolun sağ tarafında asıl yaya trafiği var onlar da yolun sol tarafına geçmiyorlar, sağ tarafta takılıyorlar. Yolun sol tarafında bankalar ve bir kaç pansiyon var.

    Yolların durumu iyi, asfalt güzel ve yollar geniş. Trafik Altınolukta olabilir çünkü ışıklar var ve Haluk Bey'in dediği gibi yazlıkçı gününe denk gelirseniz trafik olabilir fakat öyle 1 saat yarım saat beklemelik bir trafik olmaz.

    Ve bahsettiğimiz o Altınoluk yolunda radar vardır. Hız sınırlarını aşmamanızı tavsiye ederim.

    en azından geçen senye göre değişiklik olmuşsa bile bu müspet yönde olmuştur ozaman.sıkıntı yok.bu yoldanda geçmedeik demeyelim .cevap için teşekkürler.iyi ramazanlar.:)




  • Daha önce bir yerde yazmıştım tekrar yazayım.

    Geliboluda karşıya geçmek için hem araba vapuru hemde özel kişilere ait motor denen feribot var. Sizi yönlendirseler bile siz size göre solda bulunan devlete ait feribota binin. Yoksa yol hem 1 saat sürer hem de daha kuzeyde inersiniz.
  • tekirdağdan -geliboluya kadar yer yer çalışma var dikkatli olun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.altundag
    en azından geçen senye göre değişiklik olmuşsa bile bu müspet yönde olmuştur ozaman.sıkıntı yok.bu yoldanda geçmedeik demeyelim .cevap için teşekkürler.iyi ramazanlar.:)


    Rica ederim, hayırlı yolculuklar size de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.altundag

    arkadaşar iyi ramazanlar.


    bende Allahın izniyle arife gününden bir yada iki gün önce(bayram trafiğinden önce)ayın 6 sında izmire Tekirdağ Gelibolu Çanakkale üzerinden gitmeyi planlıyorum.daha önce hiç kullanmadığım bir rota.yeni kapı bandırma feribot ücretleri çok pahalı.acelem yok.arac honda jazz cvt otomatik.dolayısı ile şehir içinde az yaktığı için şehirlerarası tüketimini hem merak ettiğim hemde güvendiğim için bir yandan da manzara ve gezerek gitme isteğimden bur rotayı düşünüyoruz.

    çıkış noktam bahçeşehir İstanbul eşim ve 3 yaşındaki oğlumla.bagaj deseniz normal bir kaç çantadan fazlası olmayacak sanırım.

    en son yorumlar geçen sene yazılmış.aradan bir sene geçmiş.son bir kaç ay içinde bu güzargahı kullanan arkadaşlar yolu asfaltı trafiği vs gecen zaman ıcerısınde daha da duzeldiımı yada yollarda çalışmalar cokmu vs tecrübelerini paylaşabilirmi acaba.

    şimdiden teşekkür ederim.

    Çanakkale boğazını feribotla geçeceksiniz. Saatlerce sıra bekleyebilirsiniz hiç önermem. Bilindik yoldan gidin yine.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gezginbur

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.altundag

    arkadaşar iyi ramazanlar.


    bende Allahın izniyle arife gününden bir yada iki gün önce(bayram trafiğinden önce)ayın 6 sında izmire Tekirdağ Gelibolu Çanakkale üzerinden gitmeyi planlıyorum.daha önce hiç kullanmadığım bir rota.yeni kapı bandırma feribot ücretleri çok pahalı.acelem yok.arac honda jazz cvt otomatik.dolayısı ile şehir içinde az yaktığı için şehirlerarası tüketimini hem merak ettiğim hemde güvendiğim için bir yandan da manzara ve gezerek gitme isteğimden bur rotayı düşünüyoruz.

    çıkış noktam bahçeşehir İstanbul eşim ve 3 yaşındaki oğlumla.bagaj deseniz normal bir kaç çantadan fazlası olmayacak sanırım.

    en son yorumlar geçen sene yazılmış.aradan bir sene geçmiş.son bir kaç ay içinde bu güzargahı kullanan arkadaşlar yolu asfaltı trafiği vs gecen zaman ıcerısınde daha da duzeldiımı yada yollarda çalışmalar cokmu vs tecrübelerini paylaşabilirmi acaba.

    şimdiden teşekkür ederim.

    Çanakkale boğazını feribotla geçeceksiniz. Saatlerce sıra bekleyebilirsiniz hiç önermem. Bilindik yoldan gidin yine.

    arifeden önce bayram trafiğine takılmasak bilemi. o kadarmı kötü ya:(




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.