Şimdi Ara

İstanbul medeniyet bilgisayar müh

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar mühendisliği istiyorum puanım aşağı yukarı 400 405 geliyor bu seviyede baktım pek devlet okulu bulamadım İstanbul medeniyet bilgisayar müh. Bölümü nasıl üni hakkında bilgisi olan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba,

    Aşağıya forumda başka bir başlığa yazdığım bilgileri kopyalıyorum. Sorun olursa cevaplarım.

    Cevap
    Bir devlet üniversitesi olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi 2018-2019 eğitim yılında Bilgisayar Müh. bölümününe öğrenci almaya başladı. Aşağıda bölümle ilgili bazı tespitler mevcut:

    AVANTAJLARI

    1- Bilgisayar Mühendisliği bölümü mühendislikler arasında en rahat iş bulabilen bir bölüm ve önümüzdeki senelerde de öyle olacak.
    2- KONUM: Medeniyet Üniversitesi Göztepe E5'te ve Metro, Marmaray ve metrobüsle ulaşımı en merkezi yerde. Anadolu yakasında buraya direkt ulaşımı olmayan yer yok gibi. Avrupa'dan ise metrobüsle veya Marmarayla ulaşmak oldukça kolay. İstanbul için bu oldukça büyük bir lüks.
    3- Kütüphane ve Merkezi Araştırma Laboratuvarı: Muhteşem bir kütüphane inşaatı hızla devam ediyor ve en büyük merkezi laboratuvar üniversitenin Göztepe kampüsünde.
    4- Akademik Kadro: Hoca sayısı şimdilik az ama yeni hoca arayışı devam ediyor. 1-2 sene içinde akademik kadro genişleyecektir. Hocalar kuantum hesaplama, görüntü işleme gibi populer konularda çalışmaktalar.
    5- Az sayıda öğrenci alması: Öğrenci sayısı ilk sene 40, bu sene ise 50 olacak. Bu da daha butik bir eğitim fırsatı sunuyor. Hocayla iletişim ve soru sormak daha kolay.
    6- Müfredat: ders müfredatı uluslarası düzeyde, yani ABD'deki bir ünideki programlama benzer derslere sahip.
    7- Puan: Daha tam duyulmadığı ve çoğunlukla özel üniversite zannedildiği için taban puanı şimdilik düşük ama İstanbul'da olması nedeniyle birkaç sene içinde Kocaeli, Bursa Teknik vb. üniversitelerden daha yüksek puana sahip olacaktır.
    8- Teknopark: Üniversite kendi teknoparkını yakın zamanda açtı ve bölüm hocalarının şirketlerle irtibatı var. Bazı bilg. müh. hocaları ders verdikleri Elektronik bölümü öğrencilerini 2. sınıfta işe soktu. Başarılı bölüm öğrencileri çok yüksek ihtimal şirketlerde üçüncü sınıfta part-time çalışmaya başlayacaklardır.

    DEZAVANTAJLARI
    1- Bina: Henüz binalar tamamlanmadığı için yemekhane gibi binalar prefabrik, yani bir özel üniversitedeki lüks bina burada şimdilik yok.
    2- Bölümün Türkçe olması: Bilgisayar Müh. için İngilizce (en azından okuduğunu anlayacak şekilde) daha nitelikli iş bulabilmek için şart. Bölüm Türkçe eğitim veriyor ama hocalar terimleri ve bazı ders kaynaklarını İngilizce kullanıyor/veriyor.
    3- Zor olması: Bölümde okumak çok kolay değil, ödev proje çok oluyor ama öğretiyor.


    Sorunuz olursa bm.medeniyet@gmail.com adresine email atabilirsiniz, cevaplıyorlar.




  • Aşağıya cevap yazdım. Başka sorun varsa cevaplamaya çalışırım.
  • IMU bilgisayar I kullanıcısına yanıt
    gittiğimde bölümün kendine özel laboratuvarı olduğunu söylemişlerdi bu laboratuvar yeterli düzeyde mi
  • 40 bilgisayarli iki lab var. Ayrica elektronik devreler vs. gibi dersler icin bir lab var. Genelde bilgisayar ogrencileri laptop getirip kendi laptopunda calismayi tercih ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IMU bilgisayar I kullanıcısına yanıt
    okulun bilgisayarları yetersiz olduğu için değil kişisel tercih içindir umarım laptopda çalışmak çünkü yakın zamanda laptop alabilir miyim bilmiyorum
  • Evet zaten uzaktan gelenler de laptop tasimak istemiyor. Okulun haftaici labi yeterli oluyor ama haftasonu ve gece cok odev oldugundan okurken illaki bilgisayar gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IMU bilgisayar I kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim tercih listemde bulunduracağım okullardan biri artık
  • Istanbuldaysan gidip gorsen iyi olur. Kampuste bazi binalar insaat ve sosyal olanaklari daha az. Bu iki hususu gozonunde bulundur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Medeniyet Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi öğrencisiyim. Biyoistatistik dersinde biz de bilgisayarları kullanıyorduk. Eğer aynı bilgisayarlarsa bir mühendisin işini göreceğini hiç sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheRıghtRoad kullanıcısına yanıt
    Muhendislik fakultesinin tiptan ayri iki adet bilgisayar labi var. Bilgisayarlar i7 islemcili iyi bilgilsayarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IMU bilgisayar I kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Mühendislikten arkadaşları çok sık gördüğüm için ortak laboratuvar olabilir diye düşünmüştüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IMU bilgisayar

    Istanbuldaysan gidip gorsen iyi olur. Kampuste bazi binalar insaat ve sosyal olanaklari daha az. Bu iki hususu gozonunde bulundur.
    gördüm eğitim kafi benim için sosyal olanaklar vs pek umurumda değil kampüste halen devam eden inşaatlar da vardı yeni olmasına veriyorum bunları
  • İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili bilgi almak isteyen aday öğrenciler için bazı linkler bırakıyorum. Bunlar haricinde soru var ise cevaplamaya çalışırım.



    Bilgisayar Müh, Üniversite ve Bölüm ile ilgili sıklıkla gelen sorular derlenmiş ve cevaplanmış.




  • Bitirme projelerine dair bir video yayınlandı. Bu yılki bitirme projelerinin hepsi yok herkes video göndermemiş. Video gönderen öğrencilerin tezleri derlenmiş. Ama web yazılım, mobil yazılım, oyun programlama, robotik, görüntü işleme vb. farklı alanlardan işler var.

    bilgisayar mühendisliği bitirme projelerinde az çok neler yapıldığı ile ilgili fikir verebilir.



    Medeniyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğiyoutube
    İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2022-2023 yılı 4.sınıf öğrencilerine ait bazı bitirme projeleri. (Videoları bize ulaştıran öğrencilerin tezleri) Döner kanatlı bir aracın kontrolü ve otonom seviye belirlenmesi Akıllı telefonların raket olarak kullanıldığı çok oyunculu masa tenisi uygulaması Öğrenci Bilgi Sistemi Büyüme Çağındaki Çocuklar için Kamera Kontrollü Video Oyunu Prototipi Anlık Konumlar ile İlgili Yorumlama Sistemi Kütüphane Otomasyon Sistemi KVK Kapsamında İnsan Yüz Verisinin Gizlenerek Korunması Yüz Tanıma Üzerinden Web tabanlı Görsel Sorgulama Sistemi....
    https://www.youtube.com/watch?v=GN1-Klu8tmE
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.