Şimdi Ara

İstanbul medeniyet üniversitesi bilgisayar mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Okuyan biri varsa kütüphanesinde bulunan akademik kaynaklar kulüp faaliyetleri ve ders işlenişi konusunda bilgi verebilir mi %100 Türkçe mi bölüm hiç İngilizce kaynağa başvurulmuyor mu ya da 1.sınıfta verilen İngilizce dersi yeterli mi teknopark varmış sanırım staj bulma konusunda sıkıntı çeken var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence linkedin üzerinden buradan mezun olan ya da okuyanlarla konuşmanız daha iyi olur kanımca
    Bölümün internet sayfasında eğitim dili ile alakalı bilgiler var olabilir
  • Yeni aday sürecinde boş durmayalım ve bazı genel geçer üniversite ve bölüm hakkında kafamda derlediğimi sorulara cevap yazayım. İstek üzerine yazılmıştır.


    Öncelikle Devlet mi özel mi??

    Artık bu soruyu çok fazla duymuyorum. Sanırım öğrenildi genel kitle tarafından.

    DEVLET ÜNİVERSİTESİ. 13 yıllık bir üniversite olmasına rağmen, çok fazla tanıtımı yapılmamış.


    Nerede? Nasıl giderim? Ulaşım sorun mu?

    İstanbul Ünalan'da. Tam ulaşımın merkezinde. İstanbul'u bilenler bilir E-5 üzerinde. Önünde otobüs durağı var İMU durağı. Dolmuş, otobüs ulaşımı açısından çok iyi. Önünde Göztepe metrosu var. 3 dk yürüme ile dersliklere gidiyorsunuz. Birde metrobüs var buda Avrupa yakasından gelenler için baya iyi bir tercih. Metrobüs ile kampüs arası yürüme 10 dakika civarıdır diye düşünüyorum.

    Ulaşım konusunda İstanbul'daki bazı üniversitelere göre çok sorunsuz diyebilirim.


    İstanbul'da bir devlet üniversitesi ama puanı neden çok yüksek değil?

    Üniversite 13 yıllık, bölüm 13 yıl önce kurulmuş hocaları falan var. Ama öğrenci alımına 2018'de başlamışlar. Sonrasında hocalarda değişim olmuş gidenler gelenler gibi. ve geçen senelerde 3 hoca kalmışlar. Bu durum, puanları sanırım olumsuz etkilemiş. 3 hoca ile bölüm de eğitim verilir mi diyenler olmuş. Ama aslında kadro da gözükmeyen hocalar da var ders veren fakat tercih edenler nerden bilsin.


    Geçen sene ise bölüme birçok yeni hoca gelmiş ve şuan ana kadroda 7-8 hoca var. Tabi ayrıca asistanlarda var. Fakat, bilgisayar donanımı ile ilgili bazı elektronik derslerine Elektronik Mühendisliğinden, Matematik ve Fizik derslerine o bölümlerden, ve bazı seçmeli derslere yine mühendislikte olan (seçmeli derslerde) başka bölümlerden hocalar da katkıda bulunduğundan aslında 12-13 farklı hocadan ders alınıyor. Genel olarak tabi ki dersleri Bilgisayar Müh veriyor. Hocalar 1 yada 2 ders veriyor. Aslında bölüm açısından hoca başına düşen öğrenci sayısı gayet makul.

    Sanırım bölümdeki hoca sayısı etkili olur ve bu sene puanlarda ciddi bir değişim olur.


    Bölüm hocalarının çoğunluğunun lisansı doktorası Bilgisayar Mühendisliği olması da ciddi bir avantaj. Bazı üniversitelerdeki kadrolarda (özellikle özel üniversitelerde çok sık görüyorum) lisans başka bölüm, yüksek lisans başka bölüm, doktora başka bir bölüm.. Tabi bundaki en temel sebep, Bilg. Müh. çalışan hocalarında yurtdışına gitmeleri o nedenle doğrudan bilgisayarcı hoca bulmak özel üniversitelerde zor oluyor. Çoğu yüksek kalite olmayan özel üniversite de hocalar çok fazla derse girmek zorunda kalıyor. Bu çok büyük bir iş yükü hoca açısından. Birde ödev, proje ve laboratuvar yükü yüklenince (yeterli araştırma görevlisi yoksa) gayet yoğun oluyorlar. Bazen bu nedenle düzgün ödev proje verme sistemi yürümüyor.


    Bölüm eğitim dili nedir?

    %100 Türkçe. Bu tercih edilmiş bir şey değil bence. Öyle açılmış zamanında öyle gitmiş. Sanırım en azından yüzde 30 İngilizceye geçilecek diğer sene. Bunu hocalarda istiyor anladığım kadarı ile.

    Ama şu var ki derslerdeki kitaplar, kaynaklar, slaytlar, terimler İngilizce. İngilizce bilmeden zorlanır öğrenci. Bilg. Müh. temel dili İngilizce bunu kabul edip gelmek lazım.

    İngilizce bir bölüme gidip hazırlık okumak var 1 sene yada IMU'ya gelip eğer İngilizce yeterliliğiniz iyi değil ise ilk yıl İngilizce çalışmak var kurslar ile. Bazı üniversitelerin İngilizce hazırlığı çok iyi ama bazı üniversiteler de gerçekten seviye çok iyi değil. Benim bölümüm İngilizce olmamasına rağmen, yüzde yüz okuyan bir arkadaşımla aynı anda Yabancı dil sınavına girdim. Ben ondan 30 puan fazla aldım. Bence İngilizce biraz da insan da bitiyor.


    Ne olursa olsun eğer yurtdışı planlanıyor ise İngilizcenizi geliştirmeniz gerekir. Bu konuda üniversitedeki ingilizce eğitim iyi değil ise sizin yine kendi başınıza biraz çalışmanız gerekir.


    Ben yurtdışına gitmeyi planlıyorum bölüm Türkçe olması sorun olur mu?

    Bölümün Türkçe yada İngilizce olması problem değil. YÖK her hâlükârda yurtdışı denklik veriyor. Zaten yurtdışında işe başvurduğunuz da sizle mülakat yapıp İngilizce seviyenizi ölçüyor yada sınav sonucu istiyor. TOEFL yada benzeri bir sınav. Bu sınav puanlarını almak önemli mezun olmadan.

    Bir de Amerika’da falan Türkiye deki çoğu üniversiteyi bilmiyorlar. Bildikleri üniversiteler vardır ama çoğu onlar için A yada B üniversitesi. Siz yaptığınız işi iyi yapıyorsunuz sıkıntı değil.


    Belki Times Higher Education sıralamaları önemli olabilir. Dünya sıralaması nedir diye bakabilirler. 800-1000 bandında bir sıralamada. Türkiye’deki sıralama da toplam üniversiteler 60-70 üniversite için de 8. sırada. Bu yeni bir üniversite için gayet iyi bir derece.


    https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2023/world-ranking#!/length/25/locations/TUR/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/scores

    Yukarıda sorulmuş DERS İŞLENİŞİ nasıl?

    Bilg. Müh. Bölümlerinde yüzde 90 benzer bir müfredatı var. Müfredatlar seçmeli dersler dışında genel olarak pek değişmez. Üniversitelerin eğitim müfredatına bakıp görebilirsiniz.

    Burada eğitim planı var.



    https://bm.medeniyet.edu.tr/tr/egitim/egitim-plani


    Bilg. Mühendisliğinde laboratuvar, proje ve ödev önemli eğitimde. Programlama derslerinin labı var. Birçok derste hocalar ödev ve proje veriyor.


    Hem yazılım hem donanım dersleri var ama genellikle yazılım, bilgisayar bilimleri dersleri ağırlıkta.

    Derslere katılım zorunlu tabi ama bazı hocalar yoklama konusunda esnek bazı hocalar baya dikkat ediyor.


    Yukarı da sorulmuş KÜTÜPHANE, DERSLİK VB. Nasıl?

    Üniversiteyi ilk gördüğünüzde aslında gördüğünüz en haşmetli bina Kütüphane. Kütüphane ve derslikler gayet yeni, temiz, ferah. Çalışma odaları, dinlenme alanları vb. birçok yeni nesil tasarımlar var. Kütüphane de çok fazla kaynak var ama daha da alınmaya devam edecektir çünkü çok büyük bir bina.

    Burada kütüphanenin resimleri var.



    https://www.medeniyet.edu.tr/tr/kampuste-yasam/sosyal-hizmetler/kutuphane




    Yukarı da sorulmuş Kulüpler nasıl?


    Bir çok kulüp var. Ama çok bilgim yok. Teknoloji, bilişim ve mühendislik alanında da kulüpler var.

    Bu kulüpler aktif olarak yarışmalara festivallere katılıyor. 2 senedir baya Teknofest’e katılan ve derece alan gruplar var.

    Kulüpler için bu linke bakabilirsiniz.


    https://sks.medeniyet.edu.tr/tr/kultur-ve-sosyal-hizmetleri-birimi/ogrenci-topluluklarimiz


    Teknofest vb. Yarışmalar ve Tubitak projeleri kazanan takımlar ve öğrencilere ait habeler alttaki linklerde hala mevcut. Sayfadaki resimler üzerinden giderseniz fikir alabilirsiniz.


    https://bm.medeniyet.edu.tr/tr



    https://muhendislikdogabilimleri.medeniyet.edu.tr/tr


    Üniversitede teknopark varmı?

    Evet var. Birçok firma var. Çok avantajlı imkanlar sunduğu için birçok firma başvurusu alıyor.

    Bunun avantajı staj, part-time, full-time çalışma için tabi ki üniversite öğrencilerine avantaj sağlayacak.

    Birde, eğer bir yarışmada derece aldıysanız yada işte Tubitak projesi gibi projeleriniz var ise kira ödemeden 1 yıl öğrencilere de ofis veriyorlar kendi şirketlerini kurmaları için.


    Ben teknoparkın gelecek yıllarda öğrenciler için çok fazla avantaj sağlayacağını düşünüyorum.


    https://imuteknopark.com



    IMU Bilg. Müh. Bölümünden mezun olsam kolay iş bulabilir miyim?

    Kolay iş bulmanın en önemli basamağı iyi bir staj yapmak sonrasında 4. sınıfta part-time çalışmak benim görüşüm. Part-time çalıştığınızda çalıştığınız kurumda devam eder hiç iş aramayabilirsiniz yada daha iyi bir şirkete geçiş yapabilirsiniz.

    Bilg. Mühendisliğinde iş bulma da en büyük sıkıntı çoğu zaman üniversite fark etmeksizin yeni mezun olduğunuzda yaşanıyor. Sonrasında, geçişler çok sık ve genelde şartları daha da iyileştirmek için yapılıyor. Bu nedenle önerim 4. sınıfa geldiğinizde alttan çok fazla dersiniz olmaması ve part-time iş bulmanız. Çok fazla dersiniz olur ise part-time çalışmak zor. Okul uzayabilir. Ama diğer durumda, 4. sınıf seçmeli derslerin olduğu bir sene olduğundan rahatlıkla part-time çalışabilirsiniz.


    Bu açıdan, Üniversitenin en büyük avantajı İstanbul’da olması. Birde Avrupa yakasına da çok yakın olması. Bilişim yazılım sektörü genel olarak İstanbul’da konumlanmış. Üniversitenin kendi çevresinde çok fazla şirket var. Teknoparkı da var. Bu nedenle, staj ve part-time iş fırsatlarına çok daha rahat ulaşabiliyorsunuz. Bir çok öğrenci 4. sınıfta şirket tecrübesi edinmeye başlıyor. Bu nedenle, hızlı bir şekilde işe girme oranı çok yüksek IMU Bilg. Müh. mezunlarında. Mezunlar ile ilgili istatistikleri paylaşacaklardır çünkü mezunlara ulaşıp bu konuda bilgiler aldılar.


    Üniversitenin diğer kısımlarından da bahsedelim.

    Öncelikle bazı bölüm binaları için inşaatlar devam ediyor. Mühendislik hocalarının kendi binaları yok. Yani kuzey kampüste 5 dk mesafede prefabrik binalardalar. Bu öğrenci açısından bir sorun teşkil etmiyor aslında. Derslik binaları ile ilgili sıkıntı yok.


    Derslik ve kütüphane yan yana. Kampüsün bir ucundan diğer ucuna yürümek gibi zor eylemler sizi beklemiyor ama bazen keşke yürüsek biraz diyebilirsiniz. Tabi bunun için ise güney kampüse geçebilirsiniz. E-5 iki kampüsü bölmüş durumda. Bir köprü üzerinden yürüyerek geçiyorsunuz.

    İstanbul’daki birçok üniversite için sorun bu. Çok büyük kampüsleri yok tabi bazı üniversiteleri hariç tutuyorum İTÜ veya Boğaziçi gibi. Zaten oraların puanı da oldukça yüksek, puanınız yetiyor ise oraları yazın IMU'yu onlardan sonraki tercih olarak değerlendirebilirsiniz.


    Güney kampüste futbol, basketbol, tenis vb. sahalar var öğrenciler için. Yeşillik mi istiyorsunuz var. Ağaç altında oturup çay mı içmek istiyorsunuz mevcut. Ama tabi çok büyük bir kampüsü yok. Çok çok sosyal hareketli bir kampüs hayatı da beklemeyin.

    Fakat, kampüsleri ile övünen üniversitelerde, çoğu zaman o büyük kampüsler bomboş. çünkü sosyalleşme için alanları yok.

    Kocaman kampüs var yürü yürü ancak tost yapan bir kantin bulabiliyorsunuz. Yurt, avm, berber, çarşı falan içinde değil ise o kocaman kampüslerin çoğu ölü. Büyük ama yaşayan kampüsler değil. Hatırladığınız sadece sürekli bir yerden bir yere yürüdüğünüz. O yüzden sadece resimlere bakıp aldanmamak lazım. Bu konuda iyi bir araştırma bence önemli.


    Güney kampüsü merak ettiyseniz.



    https://tomer.medeniyet.edu.tr/tr/ogrenci/kampuste-yasam


    Sosyal yaşam açısından bakılır ise, Kadıköy, Caddebostan, Taksim vb. sosyal yaşamın yoğun olduğu yerlere çok yakın olması büyük avantaj.

    Kadıköye 10 dakika da geçmek bence paha biçilemez bir durum. Metro ile 2-3 durak. İstanbul’da okuduğunuzu ve yaşadığınızı anlıyorsunuz. İstanbul’da olup merkezlere çok uzak olan üniversiteler var. Tabi onların da kendine göre avantajları var ama bence sosyalleşme açısından lokasyonu IMU’nun çok iyi.


    İstanbul’da yaşadığım için yurtlar ile ilgili pek bilgim yok. Yurtlar var evet ama kampüste değil yurtları onu biliyorum. Farklı bölgelerdeki yurtlarda kalan arkadaşlar vardı.



    Şimdilik bu kadar aklıma gelenler.





  • İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili bilgi almak isteyen aday öğrenciler için bazı linkler bırakıyorum. Bunlar haricinde soru var ise cevaplamaya çalışırım.



    Bilgisayar Müh, Üniversite ve Bölüm ile ilgili sıklıkla gelen sorular derlenmiş ve cevaplanmış.


    Bitirme projelerine dair bir video yayınlandı. Bu yılki bitirme projelerinin hepsi yok herkes video göndermemiş. Video gönderen öğrencilerin tezleri derlenmiş. Ama web yazılım, mobil yazılım, oyun programlama, robotik, görüntü işleme vb. farklı alanlardan işler var.

    bilgisayar mühendisliği bitirme projelerinde az çok neler yapıldığı ile ilgili fikir verebilir.


    Medeniyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğiyoutube
    İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2022-2023 yılı 4.sınıf öğrencilerine ait bazı bitirme projeleri. (Videoları bize ulaştıran öğrencilerin tezleri) Döner kanatlı bir aracın kontrolü ve otonom seviye belirlenmesi Akıllı telefonların raket olarak kullanıldığı çok oyunculu masa tenisi uygulaması Öğrenci Bilgi Sistemi Büyüme Çağındaki Çocuklar için Kamera Kontrollü Video Oyunu Prototipi Anlık Konumlar ile İlgili Yorumlama Sistemi Kütüphane Otomasyon Sistemi KVK Kapsamında İnsan Yüz Verisinin Gizlenerek Korunması Yüz Tanıma Üzerinden Web tabanlı Görsel Sorgulama Sistemi....
    https://www.youtube.com/watch?v=GN1-Klu8tmE




  • data scientist D kullanıcısına yanıt
    Istanbulda olmasi nedeniyle araştırıyorum. Turkce olması sektörde sıkıntı yaratıyor mu ve bölüm ilerleyen yıllarda %30 ing olursa bölümün tüm öğrencileri için mi geçerli olur?
    Erasmus imkanı sanirim makedonya hırvatistan gibi ülkelerle var almanya vs erasmus yapılamıyor mu?
    Eğitimin kalitesinden memnun musun?
    Yanitlayabilirsen sevinirim, simdiden teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Blinka B kullanıcısına yanıt

    mezunu olarak ben yanıtlayayım. Türkçe olması pek sıkıntı yaratmıyor diyebilirim. Ancak kesinlikle sektörde yer edinmek istiyorsan ingilizceni geliştirmen şart. Hatta yapılan araştırmalar da gösteriyor ki anadilde eğitim yabancı dilde eğitime göre çok daha verimli. Karmaşık konuların anlatıldığı calculus gibi dersler ingilizce geliştirme yeri değildir. Bu konuda Oğuz Ergin'in videolarını önerebilirim. Konumuza dönecek olursam derslerde terimler ingilizce olarak öğretiliyor bence bu araştırma yaparken çok önemli bir faktör. Ancak ben şimdiye kadar görüştüğüm hiçbir firmadan neden derslerin %100 türkçe gibi bir geri dönüş almadım. Ama tekrar ediyorum ingilizceyi iyi bilmezsen birçok yerde sorun yaşarsın.


    Erasmus imkanı çok çok çok kısıtlı. Polonyada erasmus yapan arkadaşım var ama hibesiz gitti. Almanya'ya bildiğim kadarıyla gidemiyorsun.


    Eğitim kalitesi hocasına göre değişir ancak bölümün git gide geliştiğini söyleyebilirim. 2 sene önce sorsan pek iyi diyemezdim hoca sayısı çok kısıtlıydı ancak şimdi diğer üniversiteler ile karşılaştırdığımda(itü odtü vs. değil) ancak Cerrahpaşa olsun Marmara olsun pek de geri kaldığını düşünmüyorum. Mezunlar iyi yerlerde iş buluyor. Geçen senenin mezunlarından işsiz yok diye biliyorum. Bu sene mezun olanlardan da savunma sanayinde olsun kurumsal firmalarda olsun iyi startuplarda olsun iş bulanlar var(Ben de bu sene mezunum).


    Daha detaylı bilgilendirme için bana dm atabilirsin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.