Şimdi Ara

İstanbul trafiğinin hali ne böyle (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
3.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben 5 yıl Bursa'da yaşadım ve aile hala çekirge de yaşıyor.Kusura bakma Bursa'da şoför falan yok yayalar yola atlar şoförler en sağdan en sola geçer.Tam bir megaköy.İstanbulda makas atanlar var eyvallah ama herkes trafiği okumayı öğrenmiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nüfus aşırı arttı bu kadar insan ve arabaya şehir yetmiyor artık.
    İşten çık çocuğu okuldan al eve git 1.5 saat sıkıntı sinir stres...
    Halbuki normal şartlarda hepsi 20 dakikalık iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şehirde araba kullanmak için farklı bir ehliyet verilmesi gerekiyor.


    Dediklerinizin tamamı yaşanıyor. Takip mesafesi denen şeyin esamesi okunmuyor. Öndeki ile takip mesafesini koruduğunuz zaman arkadan selektör korna tampon yapma vs gırla gidiyor.


    Sinyalsiz şerit değiştirenlere de artık bir şey diyemiyorum. Çünkü artık bende çoğu zaman sinyalsiz şerit değiştiriyorum. Defalarca denedim. Mesela sol şeride geçeceğim ve sinyali yakıyorum diyelim. Sol şeritten sinyali gören herkes gaza asılıyor ki ben önlerine geçmeyeyim. E durum bu olunca da ister istemez sinyalsiz şerit değiştirmeye başlıyorsun. Yani ortama ayak uyduruyorsun.


    Arabama park halinde iken 1 hafta 3 farklı noktadan vurdular. Daha dün AVM'de yanıma park eden hödük oğlu yumoş herif kapısını daann diye açıp kapının kuşak kısmını ezdi.


    Bu şehir bundan sonra da kesinlikle düzelmeyecek. Bunu bekleyenler boşuna beklemesin. Ben fırsat bulduğum an bu şehri terk edeceğim. Her yer pespaye, hödük adam dolu. Yazdıkça yazasım geliyor...





  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum, Tr nin en bilinçli sürücüleri bence İstanbul da , evet herkesin bir telaşı acelesi var ama kötüde olsa bir adap/kurala uyma var , Ankara ve İzmir de de araç kullandım ve daha çok stres oldum , çünkü serseri mayın gibi araç kullanıyor millet, İstanbul da temkinli herkes

  • optimus95 kullanıcısına yanıt

    Temkinli diyemem hocam doğrusu.. ama kuralsız olduğu kadar usta çoğunluk. zor bir durumda, sıkışık trafikte, tehlike anında, park ederken, dar alanlarda ne yapacağını biliyor sürücüler.


    Araba kullanmayı biliyorlar yani. yoksa arkadaşların dediği gibi takip mesafesi hak getire, ters yöne girmeler, sağdan soldan fırlamalar, aşırı hız, makas, ışık ihlali gırla. m2'ye düşen apaçi, dızo, keko ve öküz yoğunluğu yüksek.


    Ankara da tam tersi. insanlar genelde kurallara uyuyor ama araba kullanmayı bilmiyor.. çoğu 24 yaşında zorla ehliyet almış bir kitle.


    Bunların tamamı ağır genelleme tabi ki.. her şehirde her tipten insan var.

  • istanbulda trafik çok ama sürücüler kötü değil, birbirine saygılı ve herkes mümkün mertebe öngörülü-trafiği okuyarak araba kullanmaya özen gösteriyor ve trafik hem hız hem ivmelenme olarak çok yavaş akıyor.


    Ayrıca eds-taralı alan işgaline yazılan cezalar vs de sürücüleri eğitmiş durumda.


    istanbulda zorlanan kişi güney avrupada büyük şehirde döneceği sapağı bile kaçırmak zorunda kalır, kuzey avrupada otoyolda başı döner, amerikada bile metropolitan alanlarda zorlanır

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.