Şimdi Ara

İstanbul'un Hızla Gelişen Bölgesi Ağva - Arsa İmar durumu ve bölgenin geleceği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Karadeniz Sahil Yolu kapsamında Şile-Ağva arasında yapılmakta olan otoyol projesi ve gelen büyük turizm yatırımları ile bir çok projenin hayata geçirildiği Ağva'da değer artışı yaşıyor.

    Ağva artık sadece haftasonu gezilecek biryer değil, sağlıklı yaşamak isteyenlerin sürekli ikamet etmek istedikleri nezih bir yerleşim bölgesi olma yolunda hızla ilerliyor.

    Birçok Mega projenin geçiş hattı olan Ağva'da, son 3 yılda yüzde150 oranında değer artışı yaşandı. Şile-Ağva arasına yapılan otoyol sadece İstanbul'un değil Türkiye'nin en ekolojik yolu olacak.
    HABER LİNK:http://www.milliyet.com.tr/istanbul-un-en-ekolojik-yolu-tamamlaniyor-istanbul-yerelhaber-1601349/

    Yine Şile-Ağva arasında avrupadakileri kıskandıracak güzellikle bisiklet otobanı da bir başka proje
    HABER LİNK:http://www.milliyet.com.tr/sile-agva-arasina-bisiklet-gundem-2470690/

    Son yılların en şanslı ilçesi hiç kuşkusuz Ağva. İstanbul’un gelecek gelişim noktası. Göksu ve Yeşilçay arasındaki deltada kurulu, İstanbul'a yakın oluşu ve doğasıyla tercih edilen, İstanbul’un gizli hazinesi.Latince iki dere arasına kurulmuş köy anlamına gelen Ağva eski çağda Venedik ve Cenevizlilerin yerleşim yeriydi. Hitit, Frig, Roma ve Osmanlı devirlerine ait kalıntılara sahip. Gelin Kayası, Saklı Göl, Kilim Koyu, İnlese ve Gürlek Mağaraları, Ağva’nın doğal güzellikleri arasında. Sahili ve her zaman taze balık yiyebileceğiniz birçok tesisi var.

    Bölgedeki en büyük problem arazi sıkıntısı, bu durum fiyatların yükselmesine sebebiyet veriyor. Özellikle Kurfallı, İsaköy, Göçeköy bölgesi hergeçen gün değerine değer katmakta. Bu bölgeler özellikle önümüzdeki dönemde imar beklenen bölgeler olduğundan yapılan yatırımlar yatırımcısının yüzünü güldürecek ve iyi kazandıracak gibi duruyor.

    Bölgeyi değerli kılan bir diğer en önemli gelişme ise Kanal prjesi. Ağva derelerinin ıslahı ile tekne turizminin bölgede yoğunlaşmsı bekleniyor. özellikle Arap yatırımcı ve turistlerin şimdiden ilgisi bölgeye yönelmiş durumda.

    Bölgenin en önemli eksiği ticari alanların az olması. Bu durum da imar planı çerçevesinde çözüme kavuşturulacak gibi duruyor.







  • Ağva dan bu saatten sonra arsa alınmaz. Dağ başında imarsız arsaya dünyanın fiyatları çekiliyor. Üstelik deniz ile alakası yok. Ve şilenin hiç bir yerinde villa harici imar cikmayacak. Nasıl kar etcenki. Sırf zarar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 15 Ağustos 2018; 8:10:44 >
  • Bu yazıyı 4 sene evvel yazmışım. Peki 4 yılda ne yaşanmış diye baktığımda yaklaşık 10 kat artış olmuş fiyatlarda. Tabi bunda pandeminin etkisi de büyük oldu. Halen yatırım yapacaklara en avantajlı bölge olma özelliğini sürdürüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.