Şimdi Ara

İstanbulkart alışverişlerde kullanılabilir olacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Her şehrin toplu taşıma kartını ayrı ayrı ödeme aracına çevirmek yerine temassız tüm kartları istisnasız toplu taşımada kullanıma aç olsun bitsin. (Kaç yıl oldu hatırlamıyorum ama 5 yıl önce bile Konya'da temassız kartımı kullanabiliyordum, şu son 3 yıldır tanıtımını daha da arttırdılar.)

    Şehir kartının alışverişte kullanımı şehir kartına daha fazla bakiye yükleme, kartta daha fazla bakiye bulundurmaya teşvik etmeye yönelik olabilir mi?

  • Temassız kredi kartları toplu ulaşımda geçerli olsa daha mantıklı. Bunlar tam tersini yapmış.

  • Bu denemeler yerine tüm Türkiyede kullanılabilecek bir kart yapın PTT alt yapısı ile vs. olabilir tüm bankamatiklerden dolum imkanı olsun, telefondan TL yükleme olsun... Böyle bir şey olsa edevlet gibi çok kullanışlı bir dönüşüm olur.

  • Böyle yapacaklarına temassız kredi kartlarını banka kartlarını toplu taşıma sistemlerine entegre etseler daha çok kullanıcının işine yarar.

    Bu hali ile, pek iş yapacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denenmiyor. Aktif olarak kullanılıyor. Yalnız kartın MasterCard olması gerekiyor. Vida geçmiyor diye biliyorum. Ankara'da kısa zaman önce aktif olarak kullanılıyor. Mevcut AnkaraKart'lar bir program dahilinde banka kartı tabanlı yeni kartlarla değiştirilmeye başlandı. Kentkart firması MasterCard ile anlaşma yaptı. Kentkart firmasının sistemini kullanan şehirlerde temassız mastercard ile ödeme yapılabiliyor.
    Ankara'da sivil ücretten biraz fazla para kesiyor, 1 2 gün içinde fazla kestiğini iade ediyor. Niye böyle anlamadım. Kentkart sistemini kullanan yerlerde belediyenin sivil kentkart için belirlediği ücret ne ise onu kesiyor. Fazla kesme durumu yok yani.

    Sistemin güvensiz olduğuna katılmıyorum. Kredi kartlarında temassız işlemi kapatabilirsiniz. Banka kartlarında temassız işlemler için ayrı tampon alan oluyor. Temassız ödeme için bir miktar parayı internet bankacılığı vs. yollarla temassız ödeme alanına aktarıyorsunuz. Temassız işlemler sadece o alanda yapılıyor.
    Kaldı ki temassız işlemlerde limitler var. Belirli bir miktar veya belirli bir çekim sayısından sonra kartla şifreli bir işlem yapmazsanız banka temassız işlemlerde provizyon vermiyor.
    Otobüs kartları ne kadar güvenli ise banka/kredi kartları da o kadar güvenli. Paronayak olmaya gerek yok bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • sıkıyorsa 500 bin küsür yemek kartnıda kredi kartı gibi alışverişlerde kullandırında görelim...

  • ak partinin projesi chp anca heykel diker

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.