Şimdi Ara

İŞTE 2013 W222 Mercedes S-CLASS ta Bence olabilecek 'ESP+' provası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
2.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 19can84

    quote:

    Orijinalden alıntı: ottoman_solider

    quote:

    Orijinalden alıntı: 19can84

    quote:

    Orijinalden alıntı: ottoman_solider

    quote:

    Orijinalden alıntı: 19can84

    quote:

    Orijinalden alıntı: ottoman_solider

    Bazı arkadaşlar anlamsız bir video falan demiş. En düşük ihtimalle 50 milyon euro luk bir ar-ge çalışmasını an itibariyle anlayabilmek için akademik bilgiye gerek var...


    Anlat bakalım ne anladın bu videodan üstün akademik bilginle.

    Bizi de aydınlatmış olursun.

    Anlatacaklarım sadece sizin anlayabilecekleriniz kadardır...


    Not: Hiçbir şekilde samimiyetimiz yok iken bu samimiyet de nedir? Ki bana sen diye hitap edebiliyorsunuz.

    Sen diye hitap ediyorum, çünkü saygı duymuyorum.

    Niye saygı duymuyorum, çünkü koyduğun videoda ne anlatıldığından zerre kadar haberin yok,

    muhtemelen orada anlatılanların %1'ni bile anlayacak ingilizcen de yok.

    Adamlar araçlarımızı pilot kullanamdan test ediyoruz, hem daha tutarlı testler yapıyoruz, hem pilotlarımızın hayatını riske atmıyoruz diye video hazırlamışlar,

    sen içinde ESP'nin E'si geçmeyen videoyu resimli çocuk kitabı okur gibi izleyip, kendi kendine ESP+ ile ilişkilendirmişsin,

    yetmemiş anladım sanıp konu açmışsın,

    üstüne bir de millete akademik bilgi, anlatacaklarım anlayacağın kadardır falan diye kendince hava yapmaya çalışıyorsun.

    Şu hayatta çok vaka insan gördüm ama senin gibisine ilk defa rastladım, ufkumu açtın resmen.


    Asıl ben sizin gibi birisini bu forumda ilk defa görüyorum. Çünkü Konu başlığını bile anlamamışsınız. Ben bu videodan çıkardığım ön görü olarak. Bence ESP+ provası demişim. Hakikaten ciddi manada bir akademik anlama sorununuz var.

    Mercedes aptal onun için boş yolda 2 araçla 200 mt çapında sağlı sollu dönüşler yapacak diye pilotların bu konuda hayatı riske girmesin diye Otomatik pilotu icat edecek. Etmesine gerek yok zaten çarpışma testlerinde Hiçbir pilotun hayatı riskinin söz konusu bile yok. İngilizcemin yanında gayet yeterli derece de rusça da bilirim. Sizin bunu sorgulamaya hakkınız yok. ESP+ için bir sonraki W222 kasada nelerin olduğunu göreceksiniz ben yorum yapmıyorum.

    Saygı duymanıza gerek yok. Saygı duymayacaksanız benim konuma yorum yapmaya hakkınız da yok. Çünkü Saygınız Yetmiyor...

    Adamlar testleri tutarlı ve test sürücülerinin hayatını riske atmadan yapmak için arabaları radyo dalgaları ve gps ile uzaktan kumanda ediyoruz diyorlar.

    Araçların sürüş dinamiklerini tekrar tekrar %100 aynı olacak şekilde test etme imkanını yakalıyoruz, bunu hiç bir test pilotu sağlayamaz diyorlar.

    Sen uzaktan kumandayı otomatik pilot zannediyorsun, üstüne bir de niye bu iş için otomatik pilot icat etsinler diyorsun.

    Önce yarım yamalak anladığın video üzerinden hayal kuruyorsun (otomatik pilotun icadı)

    Sonra kurduğun hayale dayanarak hipotez kuruyorsun (niye bu iş için otomatik pilot icat etsinler?)

    Allah kolaylık versin sana. Ne diyeyim başka? İşin zor.



    Videoda ki araçlar tamamen kendi otomasynu dahilinde planlanmış rotada dur kalk hareket işlemlerini, kendi yapay zekasıyla yapıyor. Görüntülerden ortaya çıkan bu. Bir de videonun info kısmını okursanız. Bu uygulamada kör nokta asistanı, gece görüşü yardımcısı şerit değiştirme asistanı gibi ekstra yardımcı güvenllik sistemlerininde kullanıldığı bir programın geliştirildiğinden bahsediliyor.

    Araçlar tabi ki de gps ve radyo sinyalleri ile takip ve kontrol altında tutulacak. ama hareket komuta merkezinden değil aracın kendi aklı fikriyle sağlanıyor. Acil durum müdahale sistemleri de mevcut. Manuel müdahale için. Eğer öyle olmasa Koskoca Mercedes Otomatik Sürüş diye bir başlık atar mı? Kaldı ki bunu Mercedes' in yapmasına gerek yok. Ben bitirme tezi olarak wireless üzerinden kontrollü birçok hareket fonksiyonu olan spy robot yaptım. Ama otomatik mi? Değil.

    Tartışmıyorum. Konu kapanabilir..... Konu amacından sapmıştır. Çünkü Başlıkta dediğim gibi bence olarak kendi anlayış sentezim doğrultusunda ESP+ ile w222 de bu şekilde araca tehlikeli durumlarda, kontra hareketler yaptırabilmesiydi. Ama yanılmışım. Ben sadece W222 i bekliyorum. Birde nasip olur da çıktığında alabilirsem İlk incelemeyi de burada yapacağım....




  • Videoda ki araç sistemleri kendi iç yapay zeka sistemiyle yönetilen, otomasyon edilen yapılar değil harici bir AI'ye bağlı, tanımlamalı bir otomasyon sistemi sadece kendi iç müdahale algoritmaları var, içeriyor o kadar. Video da ifade edildiği şekliyle bu sistemelerin asıl hedefi tam yönetim devr alımı değil test ve ölçeklendirme için bir standardizasyon sağlama ve gelişim kolaylığı üzerine. Sizin anladığınız şekilde kendi AI sahip yapılar biraz daha farklı. Kabaca şöyle anlayabilirsiniz bu sistem direksiyon hareketlerine kendi karar vermiyor sadece programlanan bir döngüde müdahale sağlayarak ani durumlar da iç karar mekanizmasını çalıştırabiliyor.
    Video zaten kast edilmeden en azından benim anladığım şekliyle ESP içermiyordu ancak bu sistemlerin test ve upgrade'in de kullanılıyor doğrudur.
    Automatize drive ile pilot arasında ki farkları anlamak için şuan en gelişmiş projelerden biri olan google'ın projesine bakabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ottoman_solider

    Risk anında otomobilin güç dengesini ayarlayan standart ESP sisteminin daha gelişmiş halinin ESP plus ile geleceğinin resmi açıklaması gibi. Hatta adamlar işi biraz daha ileri taşımış. Araçlar otomatik pilotta seyrediyor. Break Assist, Distronic+ dan sonra bir de ESP+ eklenince artık iyi uçuşlar diliyorum ve burdan buyrun diyorum saygılar...




    neyse arkadaşlar kavga etmeyin de ben başka bişey söyleyeyim.

    bu testeki araçlara ne olacak ben onu merak ediyorum.

    bugün bi açıklama vardı .

    10.000 tane ikinci el lüx araç yurda 0 km diye sokulmuşl.

    kesin bu arabaları da bize getirip 0 diye satarlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ottoman_solider

    quote:

    Orijinalden alıntı: MuSoniC

    Aynısı mı bilmiyorum ama güncel Avensis'te esp+ var (toyota'daki adı vsc+).

    Direksiyon Destekli Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC+)
    Daha güvenli, daha dengeli bir sürüş 



Direksiyon desteği Araç Denge Kontrol Sistemi + (VSC+) Avensis'te yeni bir özelliktir. Bu sürüş dinamiği sistemi, sürüş hakimiyetindeki ani değişimler veya kaygan yol koşulları söz konusu olduğunda, sürüş sırasında VSC korumasını arttırır. Acil durumlarda, direksiyonun fazla veya az kırılmasına karşı tepki sağlamak üzere bir direksiyon torku desteği sunar. Ayrıca, olağandışı bir durumda ise, sürücü direksiyon üzerinde bir miktar dengeleyici tork hareketi hissedebilir ve böylece VSC'nin uyguladığı ayarlamayı kendisi de geliştirebilir.

    Yok benim dediğim bu şekilde değil. Mesela yeni seri tüm mercedesler de ve birçok araçta şerit takip asistanı bu sizin dediğinizi yapıyor. Araç şeritten kontrolsüzce çıkmaya başlayınca servotronic direksiyon tork sağlıyor. sertleşir ve titreşim yapar.

    Benim dediğim ise risk anında aracın direksiyonuna tamamen müdahale etmesi hususunda. Yoldan çıktınız Araç spin atmaya başladı. Sizin yapmanız gereken gaz+fren+kontra hareketlerini daha yüksek verimlilik ve hassasiyetle araç kendisi yapacak.

    Düşünük aracın robotik direksiyon sistemi otomatik kontra hareketleri yapıyor ki her baba yiğidin harcı değildir. Hem soğuk kanlı olacaksınız hem de 3 lü bir kombinasyonu saniyeler içerisinde uygulamaya çalışacaksınız. Esp ne kadar hayat kurtardıysa ESP+ ile bence ondan daha fazlası yapılacaktır.

    Bazı arkadaşlar anlamsız bir video falan demiş. En düşük ihtimalle 50 milyon euro luk bir ar-ge çalışmasını an itibariyle anlayabilmek için akademik bilgiye gerek var...



    arkadaşın dediği sadece sertleşme ve titreşim değil baya baya direksiyonu hangi yöne ne kadar çevirmen gerektiği konusunda bir destek sağlanıyor vsc + ta. Bunu daha önce izlemiştim şimdi hatırladım.




  • Esp plus dediğim gibi zaten bir çok araçta var . .

    ESP®plus

    Artan stabilite ve konfor
    ESP®plus ek güvenlik fonksiyonları sunar. Hidrolik sistem performansı artırılmış, daha uzun ömürlü ve sessizdir. ECU’su daha yüksek bir işlem gücüne sahiptir. İki adet inovatif, analog kumandalı düşük basınç kumanda vanası, hidrolik basıncın özellikle de 40 barın altındaki değerlerde, daha da hassas bir biçimde ayarlanabilmesine olanak tanır. Bundan ötürü çok hassas bir aktif frenleme sürecine olanak tanınır. Bu durum, Fren Ön Dolum veya Fren Diski Kurutma gibi düşük fren basınçları gerektiren yan fonksiyonların gerçekleştirilmesini mümkün kılar.

    http://rb-kwin.bosch.com/tr/tr/safety_comfort/drivingsafety/electronicstabilityprogramesp/productfamiliy/espplus.html




  • Almanlar yapmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadillaccts

    quote:

    Orijinalden alıntı: ottoman_solider

    @cadillaccts

    Evet dostum. Bende sizin gibi oldukça endişeliyim. Şimdiden hatta elektrikli otomobilleri bile kabul edemiyorum. Vızzz vızzz o ne yaaa..

    İş yerine bir kargo firmasının araçları geliyor kargoları almak için gelen adamda kangoo nun elektriklisi var acayip birşey hiç ses yok gidiyomu gitmiyomu çalışıyormu çalışmıyormu ekonomik bir araç.deneme amaçlı kiralamışlar 150 km kadar yol yapıyorlarmış tek şarjla güzel bir alet aslında.bunlarda gene bir nebzede olsa insan kendi kontrol ediyorda mercedes in videodaki gibi otomatik pilot çıkarsa işimiz yaş bize gerek kalmıcak ayrıca şu elektrikli otomobilleri bence kargo şirketleri ticari iş yapanlar kullansa petrol fiyatlarıda aslında düşer.fakat şarj istasyonları ve mezil sorun işte.

    Endişe etmeyin Arabalar uçmaya çalışsa bile Lada hala otomobil üretiyor olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gopluumit

    quote:

    Orijinalden alıntı: cadillaccts

    quote:

    Orijinalden alıntı: ottoman_solider

    @cadillaccts

    Evet dostum. Bende sizin gibi oldukça endişeliyim. Şimdiden hatta elektrikli otomobilleri bile kabul edemiyorum. Vızzz vızzz o ne yaaa..

    İş yerine bir kargo firmasının araçları geliyor kargoları almak için gelen adamda kangoo nun elektriklisi var acayip birşey hiç ses yok gidiyomu gitmiyomu çalışıyormu çalışmıyormu ekonomik bir araç.deneme amaçlı kiralamışlar 150 km kadar yol yapıyorlarmış tek şarjla güzel bir alet aslında.bunlarda gene bir nebzede olsa insan kendi kontrol ediyorda mercedes in videodaki gibi otomatik pilot çıkarsa işimiz yaş bize gerek kalmıcak ayrıca şu elektrikli otomobilleri bence kargo şirketleri ticari iş yapanlar kullansa petrol fiyatlarıda aslında düşer.fakat şarj istasyonları ve mezil sorun işte.

    Endişe etmeyin Arabalar uçmaya çalışsa bile Lada hala otomobil üretiyor olacak





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.