Şimdi Ara

işte rusların saniye saniye dağılışı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
0
Favori
9.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Russian

    Bu olayı yakından takip etmediğin belli geçtiğimiz yıllarda ilkokula cephanelik yığan ve günlerce aç susuz insan bırakan ve kimisinin canına kıyanlardan bahsediyorum...


    seninde olayı ne kadar yakından takip ettiğin belli......

    sadece rus yalakası basını takip etmissin.....
    emin ol ben çok yakından takip ediyorum ve okul olayından önce osetyada neler döndüğünüde anlatırım....
  • Yorum yapmak istemiyorum
    quote:

    Orjinalden alıntı: érмαиρα¢

    Bunun bende de videosu var. Ancak Irak'ta El-Kaide'ye bağlı küçük örgütlerin düşmanlarının kafalarını keserek idam etmesi daha bir zevk veriyor izlerken..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BatuhanK

    esas çeçenler hakediyor, bnm için pkk neyse orda rusya ya karşı savaşan çeçenler aynı, terörist her yerde terörist, kimse çıkıp daçeçenleri savunmasın, işinize gelene göre de yorum yapmayın, aslında ruslar çok insaflılar bu konuda, rusya dünyanın en büyük ülkelerinden biri en büyük ordularına sahip ülkelerinden biri ve çeçenistanı dümdüz etcek güce sahip ve kimseye de açıklama yapmak zorunda deil, ama yapmıo



    ne kadar yanlış ve önyargılı konuşuyorsunuz
  • Beslan gerçeği
    Yayınlama zamanı: 29 Ağustos 2006, 16:36

    Beslan rehine krizini araştıran Rus Parlamento Komisyonunun bir üyesi, okuldaki bombalar patlamadan önce Rus gizli servislerinin roket atarlarla okula ateş açtıklarını iddia eden bir rapor yayınladı.

    Novaya Gazeta'da "Beslan: Rehinelerin Gerçeği" ismi ile yayınlanan ve patlamalar konusunda uzman bir bilim adamı olan Yuri Saveliev tarafından hazırlanan raporda, ölen rehinelerin neredeyse tamamının ölümüne neden olan okuldaki ilk iki patlamanın sokağın karşısındaki binanın 5. katından atılan roketlerden dolayı meydana geldiği iddia ediliyor. Diğer bir değişle, trajedinin sebebinin federal güçlerin yanlış hareketleri olduğu vurgulanıyor.



    Rehinelerin ifadelerine, resimlere ve video görüntülerine, patlama araştırmalarına ve hesaplamalara dayanan bu özel rapor, Aleksandr Torşin başkanlığındaki soruşturma komisyonunun diğer üyelerinin fikirleri ile uyuşmuyor. Komisyon kendi raporunu Eylül ayında yayınlayacak.



    Raporda okulun spor salonunun çatısındaki ilk patlamanın yerel saatle saat öğleden sonra 13:03'de atılan bir roketten kaynaklandığı belirtiliyor. 22 saniye sonra meydana gelen diğer büyük patlama da bomba atar ile atılan bir bombadan dolayı oldu. Federal güçler patlamalardan hemen sonra binayı ateş yağmuruna tuttu.



    Patlama, yerel saatle öğleden sonra 13:05'de büyük bir yangının başlamasına sebep oldu. Yangının söndürülmesi emri ise, yaklaşık olarak iki saat sonra yani saat 15:10'da verildi. Federal birlikler, rehinelerin tutulduğu spor salonu haricinde okulun tüm odalarına ve sınıflarına tanklar ve çeşitli silahlarla ateş ettiler. Spor salonundan kaçmayı başaran rehinelerin çoğu okulun dışındaki federal birlikler tarafından açılan ateş sonucu öldü. Saveliev, 300'den daha fazla rehinenin spor salonundan çıkarılarak okulun diğer bölümlerine götürüldüklerini ve 110 kişinin de açılan ateş yüzünden öldüğünü iddia ediyor.



    Raporda belirtilen farklı bir konu ise şu: Çeçen polisi, Beslan okul baskını başlamadan birkaç saat önce bundan haberdar olmuştu ve okula saldıran saldırganların sayısı yetkililerin söylediği gibi 32 değil, en az 60'tı. Çeçenistan polisi, saldırı başlamadan üç saat önce bunu öğrendi ancak, Beslan'daki okullarda güvenliğin arttırılması için Kuzey Osetya'daki güvenlik güçlerini uyarmadı.



    Gazete, aralarında Şali kasabasında bir tutuklunun polise Beslan'da bir okul baskınının planlandığını söylediğinin belirtildiği raporunda olduğu bazı raporları yayınladı. Tutuklunun sadece soyadı belirtiliyor: Arsamikov.



    Raporda raporu hazırlayan polislerin kim oldukları yada Kuzey Osetya güvenlik güçlerini yapılacak saldırı konusunda neden uyarmadıkları belirtilmiyor.



    Kuzey Osetya polisi ve başsavcılık ofisinden soruşturmacılar, kendilerine bir saldırı yapılacağı konusunda hiçbir kesin bilgi verilmediğini söylüyorlar.



    Yetkililer, 32 saldırganın GAZ-66 marka bir kamyon ve sedan bir araba ile 1 Eylül sabahı okula geldiklerini, saldırganlardan biri hariç hepsinin operasyonda öldürüldüklerini ve o birinin de ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını söylüyorlar.



    Bununla birlikte Novaya Gazeta, iki görgü tanığına da yer vererek rehine krizi başladıktan hemen sonra içinde silahlı adamların bulunduğu iki aracın daha okula geldiğini söylüyor.



    Raporda "Saldırganların toplam sayısı 60-70 kadardı... hepsi Beslan'a farklı yollardan, farklı araçlarla ve farklı zamanlarda geldiler" deniyor.



    Rehine krizinden sağ kurtulanlardan bazıları saldırganların sayısının 32'den daha fazla olduğunu iddia etmişlerdi.



    Soruşturmayı yürütmekte olan Kuzey Osetya savcılık ofisinin sözcüsü Vladimir Rudyak, soruşturmanın halen devam ettiğini söyledi ancak, ayrıntılı bilgi vermeyi reddetti. Rudyak, Novaya Gazeta'da yayınlanan raporla ilgili hiçbir şey bilmediğini ve bu konuda yorum yapamayacağını da söyledi.



    Olaydan sağ kurtulanlar ve kurbanların akrabaları yetkilileri beceriksizce yapılan kurtarma operasyonu ile ilgili gerçekleri gizlemeye çalışmakla suçluyorlar.



    Soruşturma komisyonunun üyeleri Saliev'in raporunu "gerçekleri bilerek tahrif etme" ve "spekülasyon" olarak değerlendirdiler.


    Rapor 700 sayfadan oluşuyor ve 300 resim bulunuyor.




  • bu olayın rus yanı.... ruslar bile böyle derken, oset anneler tamamiyle rusya yı suçlarken siz nasıl çocukları çeçenler katletmiştir diyebilirsiniz.....
  • quote:

    Rus Parlamento Komisyonunun bir üyesi ,okuldaki bombalar patlamadan önce Rus gizli servislerinin roket atarlarla okula ateş açtıklarını iddia eden bir rapor yayınladı.


    ruslar bunu kendilerine yaparken siz hala çeçenlere terörist diyorsanız

    bundan sonra sizinle hiçbir platformda tartışmayacağım demektir sayın @russian

    hala anlamamakta diretiyorsanız o sizin probleminiz

    belgeler ortada

    dünya basını bir iki çiziktirdi diye inanıyorsanız

    inanmaya devam edin

    başka sözüm yok artık size


    VE HELAL OLSUN ÇEÇEN KARDEŞLERİME

    DAHA NİCE RUS TANKLARINI PATLATMANIZ

    ONALRI YERİN DİBİNE GÖMMENİZ DİLEĞİ İLE
  • Beslan provakasyonunun birinci yılı...
    Yayınlama zamanı: 2 Eylül 2005, 00:11

    Beslan trajedisinin üzerinden bir yıl geçti. Unutmakla malul olan “Hafıza-i Beşer” bunu da unuttu.

    Beslan’ı unutmayan ve ömür boyu unutmayacak olanlar var. Bunlar olayı bizzat yaşayan Osetyalı çocuklar ve onların anneleridir. Bütün dünyada infial uyandıran bu olayın üzerindeki sis perdesi henüz tam olarak aralanmış değil.

    Rusya, saplandığı Çeçenistan batağında debelenirken, uğradığı başarısızlığın hırçınlığıyla giderek agresif hale geliyor, Çeçenistan'da yaptığı soykırımı dünya kamuoyundan gizlemek için akla hayale gelemeyen yollara başvuruyor.

    Beslan'da rehine olayı patlak verdiğinde arka arkaya yazdığımız yazılarla olayı nefretle kınarken, bunun ardında Rusya istihbaratının yer almasının kuvvetle muhtemel olduğunu söylemiştik.

    Terörizme karşı mücadele eden Rusya hükümeti, nedense teröristleri canlı yakalamayı hiçbir zaman beceremez, bu konuda çaba sarf etmez. Oysa bütün dünyada kuraldır ki terörist canlı yakalanmalıdır ki canlı yakalanan teröristten alınacak bilgiler sayesinde örgüt bağlantıları deşifre edilsin.

    Rusya hiçbir zaman bu yolu denemedi. Nord-Ost tiyatro baskınında salona zehirli gazı vererek kendi vatandaşları başta olmak üzere bütün teröristleri yok ederek dosyanın kısa yoldan kapanmasını sağladılar.

    Rusya eylemler sırasında hep aynı taktiği kullandı. Başka zamanlar basına olabildiğince sansür uygulayan Rusya, olaylar sırasında bütün dünya basınını istediği gibi yönlendirerek olayları dünya kamuoyuna yansıtmayı başardı. Bu olayların hepsinde kötü adam "Çeçenler" vurgusu sık sık dile getirildi.

    Yılların tecrübesini miras alan FSB Çeçenistan'da askeri alanda uğranılan başarısızlığı ve yapılan hataları dünya kamuoyundan kaçırmaya muvaffak oldu. Tam tersine bir taşla iki kuş vurarak Çeçen ismi ile terörizmi yan yana getirmeyi başardı.

    Beslan eylemi anlaşılmıştır ki FSB'nin bir laboratuar çalışmasıdır. Eylemin maşalarının Çeçen olması bu gerçeği kesinlikle değiştirmeyecektir.

    Bu eyleme en büyük tepkiyi şehit Devlet Başkanı Aslan Mashadov vermiştir. Mashadov bizzat olay yerine gelerek eylemcilerle muhatap olmak istemiştir. İnguşetya Dvelet Başkanı Ruslan Auşev'in arabuluculuk girişimleri de engellenmiştir. Auşev'in ilk teşebbüsünde 20 rehine serbest bırakılmışken ikinci kez içeri girişine izin verilmemiştir.

    Moskova yönetimi silahların ve bombaların gölgesinde korku dolu saatler yaşayan çocuklara hiçbir değer vermemiş, onların kurtulması için hiçbir şey yapmamıştır.

    Moskova tam tersine olayları tırmandırarak ortaya çıkacak vahşet görüntülerinden bir nekrofil edasıyla medet ummuştur. Bilinçli olarak çok kan akmasını teşvik etmiş, televizyon yayıncılığının etik kurallarının aksine dünyaya kanlı görüntüler sunmak için büyük çaba sarf etmiştir.

    Bütün bunlar "kötü adam" Çeçenleri dünyaya göstermek için yapılmıştır. Beslan'da teşhir edilen 350 masum Oset yavrularının görüntüleri ile, Rusya kendi katlettiği 40 bin Çeçen yavrusunu gözlerden kaçırmaya çalışmıştır.

    Bu kadar iğrenç senaryolarla dünyayı ifsat etmeye çalışan Rusya, artık yolun sonuna gelmiştir. Dünyaya geçtiği dezenformasyon haberlerle sabıkası günden güne artan Rusya zorlanmaya başlamıştır.

    Nord-Ost'da bütün eylemcileri öldürerek dosya kapatan Rusya, nasıl olduysa Beslan olayından sağ kalan bir militanla şu sıralar uğraşmak zorunda…

    Nupaşa Kulayev adlı Beslan eylemine katılan militan, Rus timleri tarafından yok edilmeden Oset halkı tarafından yakalanarak yerel birimle teslim edildiği için sağ kalmayı başardı. Nurpaşa Kulayev'in sağ yakalanması FSB'nin canını oldukça sıkmış olmalı.

    Osetya'da yapılan açık yargılama tam bir tiyatroya dönüştü. Rus yetkililer eylemci sayısını 31 ölü 1 sağ olmak üzere 32 olarak açıklarken olayın mağdurları ve şahitler eylemcilerin en az 50 kişi olduğunu söylüyorlar.

    Bu durumda akla şu geliyor. Acaba Çeçen eylemcilerin arasında FSB tarafından görevlendirilmiş provokatörler mi vardı? Bu kişiler görevlerini tamamladıktan sonra olay yerinden uzaklaştırılmışlar mıydı?

    Arabuluculuk vazifesi ile ilk kez okula giren İnguşetya Devlet Başkanı Ruslan Auşev eylemcilerle Çeçence konuşmasına rağmen bazılarının kendisine Rusça karşılık verdiklerini söylüyor.

    Beslan eylemi cevaplanmayan bir çok soruyu ortada bırakarak gündemden düştü.

    Türk medyası Beslan trajedisi yaşanırken Rus haber ajanslarından alınan görüntüleri çarşaf çarşaf yayınlayarak Rus propagandasına çanak tuttu.

    Rusya kanlı Beslan eylemini dünyaya yansıtırken haç ve kilise görüntülerini sürekli fonda tutarak örtülü olarak bir Hıristiyan katliamı hissini uyandırmak için gayret sarf etti.

    Teröre muhatap olanın dini, mezhebi ve meşrebi kesinlikle önemli değildir. Önemli olan zulme uğrayana yardımdır. Beslan'da terör kurbanı Osetlerin en az yarısı hatta yarıdan fazlası Müslüman'dı diyebiliriz.

    Olayların üzerinden tam bir yıl geçti. Putin bir kez olsun kendisiyle görüşmek isteyen Beslan Annelerine randevu vermedi. Osetya'ya gittiğinde de korumalar hiçbir anneyi Putin'e yaklaştırmadı.

    Aradan bir yıl geçti. Putin Beslanlı anneleri 2 eylül günü Kremlin'e davet ediyor. Anneler 1 eylül günü Güney Rusya valisi Dimitri Kozak tarafından alınıp Moskova'ya götürülecekler, 2 eylül günü de Putin'in huzuruna çıkacaklar.

    Bütün dünyada bilinen ve genel bir kuraldır. Yakınlarını kaybeden yada felakete maruz kalan insanların ayağına gidilir.

    Bu kural devlet başkanı için de geçerli bir kuraldır. Putin bu kadar önem verdiği, bütün dünyaya naklen yayınlattığı Beslan trajedisinin yıl dönümünde Beslanlı annelerle birlikte olmalıydı.

    Tecrübeli bir FSB'li olarak yüne sahneye çıktı. Bir taşla birden fazla kuş vurmaya çalışıyor. Sözüm ona Beslanlı Anneleri Kremlin sarayına davet ederek onları onurlandırıyor. Bunu yaparken olayların yıl dönümü sebebiyle Beslan şehrine akın edecek olan yabancı basının gözünden olayın tanıklarını kaçırmış oluyor.

    Bu gün olayın üzerinden bir yıl geçti. İlk gün sıcağı sıcağına yapılan yorumlar yerini itidale bıraktı. İlk günlerde Beslan şehrine yakın İnguş köylerini basmaya kalkan öfkeli Osetlerin yerine sorgulayan Osetler gelmişler.

    Devran döndü, çark döndü. Beslan olayında başarısızlığın faturası Osetya Devlet Başkanı Alexandre Dzasahov'a kesildi. Dzasahov istifa etti ve yerine Taymuraz Mamsurov geldi.

    Oset halkı bu olayın müsebbiplerinin Kremlin'de ikamet ettiklerini çok iyi biliyor. Dünya da yavaş yavaş gerçekleri görmeye başlıyor.

    Nurpaşa Kulayev davası halen devam ediyor. Beslan olaylarını sıcağı sıcağına veren ve Çeçenleri yargısız infaza tabi tutan basına bu davayı takip etmek ve bununla ilgili haberleri kamuoyuna yansıtmak görevi de düşüyor.

    Rusya yalan haberlerle dünyayı defalarca aldattı. Artık gözümüzü açmalı Rusya'nın dezenformasyonlarına pirim vermemeliyiz.



    MEHDİ NÜZHET ÇETİNBAŞ


    Ajans Kafkas
    www.kafkas.org.tr



    sadece boyalı basını ve aptal kutusu takip etmekle olmuyor......




  • Ne çeçen ne rus hepsi de aynı faşist hepside aynı geri kafalı
  • herkez kendi davasında haklıdır,
    insan öldürmek en istenmeyen zordakki durumda seçilmesi gereken son seçenektir.

    mecbur kaldın inandığın temelelr uğruna birini öldürdün,
    Müslüman üzüntü içinde olur bu tür durumda,
    dinimizin öğretisi budur,

    Sen işte öldürdüm, her nasıl geberttik,
    işte bakın haa haa ölsüünler diyorsan sen Müslümanlığı geçiyorum insanlıktan nasibini almamışsın
    karşındaki sana ne yaparsa yapsın sen ona ahlakının dininin çğretileri ile cevap vermeye yükümlüsün

    öteki türlü cahaliye devrinin barbarlarından olursun ve düzlüğe çıkamazsın.

    Türkler dini öğretilerini en güzel kurtuluş savaşında gösterdiler,
    davalarını şeref ve onurları ile korudular,
    1 dk evvel ona kurşun sıkan adamın yarasını sardılar
    ve galip geldik

    işte zamanla barbarlaşıyoruz
    o yüzdne poka batıyoruz




  • "pkk bizim için neyse rusya için çeçenler öyledir" diyen arkadaşlar şöyle bir düşünün
    biz yıllardır pkk ile mücadele ediyoruz. ama hiç bir zaman kuzay ıraka girip sivillerin üzerine bomba yağdırmadık (israilin lübnana yaptığı gibi) eğer çeçenler terör se bunda çocukların ve kadınların suşu ne

    yani lafın kısası. pkk bir terör örgütü ve vatandaşlarımızı hiç çekinmeden öldürüyor. ama biz hiç bir zaman çocuklarına veya yaşlılarına zarar ve suikast düzenlemedik.

    ama rusyada aksine ruslar saldırıyor. çeçenlerin toprak almak gibi bir teleşı yok pkk gibi.
    çeçenlerin tek istediği rahat yaşamak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shawlin -- 7 Ekim 2006; 9:21:57 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aksın

    1-SOYUNUZU ARAŞTIRSANIZ EN AZ BİR DEDENİZ RUS LARLA SAVAŞTA ESİR VEYA ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜR
    2-KIRIM ROMANYA YUNANİSTAN KAFKASYA V.S RUSLAR TARAFINDAN VEYA DESTEKLERİ İLE ELİMİZDEN ÇIKMIŞTIR
    3-BEN DEVLET OLSAM SONUNA KADAR ÇEÇENLERİ AMA GİZLİ DESTEKLERİM ÇEÇENLER ANADOLU VE TÜRK CUMHURİYETLERİ ÖNÜNDE BİR SETTİR
    4-EĞER BU SET YIKILIRSA KUZEY IRAKDA KURULACAK KÜRT DEVLETİ VE ÜLKEMİZDEKİ P.K.K. BELASI DAHA KUVVET BULACAKDIR UNUTMAYALIM APO RUSYADA KALMIŞTIR
    5-ÇEÇENLERİN KILIÇLARI KESKİN OLSUN ALLAH YARDIMCILARI OLSUN

    destek görmediği ne malüm ki (bence görüyor)

    hiç değilse manevi olarak yanlarındayız




  • Kimileri elleri,ayaklarını kaybeder, sonra canını verir şehid olur, kimileride burada saçmalar,klavye başından küçük beyniyle yorumlar yapar

    Allahu Ekber 3 büyük komutan 3 büyük şehid.

    Şehid Emir Hattab Şehid Şamil Basayev Şehid Ebu Velid

     işte rusların saniye saniye dağılışı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Emir Hattab

    Kimileri elleri,ayaklarını kaybeder, sonra canını verir şehid olur, kimileride burada saçmalar,klavye başından küçük beyniyle yorumlar yapar

    Allahu Ekber 3 büyük komutan 3 büyük şehid.

    Şehid Emir Hattab Şehid Şamil Basayev Şehid Ebu Velid



    evet senin gibi düşünmeyenleri öldürmek lazım demi
    farklı görüşte olanlara küçük beyinli diyorsun
    bu senin kafa yapını gösteriyor
    işte sen ve senin gibiler ne yaparsa yapsın barbarlıktan kurtulamıyacak
    Müslümanlığın bu tarz bir düşünce ile alakası yoktur.
    Müslümanlık saygı sevgiyi kardeşliği bağışlamayı temel alan bir dindir
    farklı düşünenlere saldıran bir din değil




  • benim gibi düşünmemekle bi alakası yok, sen gidip din kardeşini elin katil kafirinden daha aşağıda gösterirsen onu teröristlerle bir tutarsan, onu değilde kafiri desteklersen bende küçük beyinli derim, yoksa herkes farklı düşünebilir...


    sözlerimi çarpıtmaya çalışma,ne dediğimi anlamaya çalış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Emir Hattab

    Kimileri elleri,ayaklarını kaybeder, sonra canını verir şehid olur, kimileride burada saçmalar,klavye başından küçük beyniyle yorumlar yapar

    Allahu Ekber 3 büyük komutan 3 büyük şehid.

    Şehid Emir Hattab Şehid Şamil Basayev Şehid Ebu Velid

     işte rusların saniye saniye dağılışı




    Allah razı olsun. Hazırlanan Beslan Raporundan haberi olmayan küçük insanlar burda katliamdan sözediyor.




  • birincisi çeçenler gerilla deildir ikincisi bu taa 3,5 yıl önce olan bişey yeni mi görüyorsunuz isterseniz bende son dağılış videoları bile var
  • Ecmain blue_wind kardeşim İnsanlar rusların kendi çocuklarını öldürmesinin suçunu Çeçenlere atıyor, 250 binden fazla şehid veren Çeçenlere...

    Kıyamet günü hepsi bizden hak soracaklar, Ey Müslüman ben katledilirken, ülkem yakılıp yıkılırken sen neredeydin? Hani Müslüman Müslümanın kardeşiydi,sen buna İman etmiştin!

    Bizler ağlayarak gelemedik,yardım edemedik,ama kalplerimiz sizinleydi, dualarımız sizinleydi diyeceğiz!

    Bazılarıda ruslarla beraber olur!


    Rasûlullah(sav) Efendimiz şöyle buyuruyor:

    “Müslüman müslümanın kardeşidir. Müslüman, asla kardeşine zulmetmez, onu kendi başına terk etmez, onu zelil etmez. Bir müslümanın bir müslüman kardeşini hakir görmesi kadar büyük bir kötülük yoktur.”


    Hucurat /6 “Size bir fasık haber getirirse, onu iyice araştırın; yoksa bilmeden bir topluluğa karşı kötülük yapar, sonra da yaptığınıza pişman olursunuz.”




  • http://forum.donanimhaber.com/m_9621096/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_9716370/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_9727885/tm.htm

    vaybe forum nereden nerelere gelmiş 1 senede,1 sene önceki açılan topiğe bak bence müthiş bi tartışma ortamı olmuş herkes fikrini özgürce dile getirmiş genelde kimseyi kırmadan bide şimdi açılan topiclere bak..




  • herkez herkezin davasına saygılı olmalı
    yazdıklarımı tekrarlıyorum,
    Çeçenleri hor görüyor aşağlıyor desteklemiyor değilim
    ama birileri iste bak ahanda rusları böyle geberttik diye övünçle videolar görteriyorsa bunu barbarlık olarak nitelendiriyorum
    Dinimizde böyle birşey yoktur
    zorda kalmışındır kendini koruma amaçlı birini öldürmüşsündür
    Müslüman öldürdüğü insna için üzülen insandır
    hoba geberttim diye dans eden değil
    ince ama önemli bir ayrıntı
    Bakınız Türk Kurtuluş Savaşı


    quote:

    Orjinalden alıntı: YBA

    herkez kendi davasında haklıdır,
    insan öldürmek en istenmeyen zordakki durumda seçilmesi gereken son seçenektir.

    mecbur kaldın inandığın temelelr uğruna birini öldürdün,
    Müslüman üzüntü içinde olur bu tür durumda,
    dinimizin öğretisi budur,

    Sen işte öldürdüm, her nasıl geberttik,
    işte bakın haa haa ölsüünler diyorsan sen Müslümanlığı geçiyorum insanlıktan nasibini almamışsın
    karşındaki sana ne yaparsa yapsın sen ona ahlakının dininin çğretileri ile cevap vermeye yükümlüsün

    öteki türlü cahaliye devrinin barbarlarından olursun ve düzlüğe çıkamazsın.

    Türkler dini öğretilerini en güzel kurtuluş savaşında gösterdiler,
    davalarını şeref ve onurları ile korudular,
    1 dk evvel ona kurşun sıkan adamın yarasını sardılar
    ve galip geldik

    işte zamanla barbarlaşıyoruz
    o yüzdne poka batıyoruz





  • Ruslar biz Türk lerin ezeli düşmanıdır.Aynı zamanda Çeçenlerde Osmanlı yerine Rus himayesini tercih ettiler.Şimdide pişmanlar.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.