Şimdi Ara

isviçre almancası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
5.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • isviçre almancasıyla normal almanca arasındaki farkı tam anlayamadım.
    fikri olan var mı? isviçre alm. sadece lehçe farkı mı_? kendi gramer kuralları yok değil mi?



  • Gramer kuralları aynı ancak oldukça kabadır, sonradan öğrendiyseniz, İsviçre almancasını anlamanız oldukça zordur, bir dönem uğraştırır. Bavyera aksanına yakın olduğu söylenir, genel olarak ancak daha ağırdır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • İsviçre ve Avusturya içinde de çeşitli aksanlar olduğu için tek bir "İsviçre Almancası" üzerinden gidilemez ancak örnek istersen, buyur:http://www.youtube.com/watch?v=6nSdcyR7WhQ İsviçre Almancasında bir şarkı. Konuşulurken anlaşılması çok zor, Almanlar için bile.
  • çok teşekkürler ikinize de
  • kursta öğrendiğim bir şeyi de ekleyeyim mesala email kelimesinin artikeli alman almancasında die iken isviçre ve avusturya almancasında das oluyor sadece bu mu var bilmiyorum ama başka da var heralde.
  • şöyle düşünün isviçre almancası gırtlak olarak italyanca fransızca ve romencenin karışımı yani isviçrenin yerel dilleriyle.. dolayısıyla etkilenmeleri normaldir.
  • isvicre almancasi özellikle almancayi benim gibi viyanada ögrenmis olan kisiler icin ögrenip anlamasi hicte zor olmayan lakin konusurken kulaga fransizcaymiscasina gelen bir lehce seklindedir. hic bir gramer farkliligi yoktur, yüksek almancanin yöresellesmis halidir diyebilirim... ama cidden farkli bir dilmis gibi geliyor ilk kez duyan birinin kulagina...
  • Suan Isvicre'de yasiyorum Basel'de ve ben hochdeutsch kursuna gidiyorum A1 seviyesindeyim ama aradaki fark benim gordugum kadar.
    Kelimeleri cok degistirip kullaniyorlar mesela guten appetit(afiyet olsun) Isvicre'de e guete.. burda sadece sive farki var basel de boyle Bern' de drei(üc) orada drü diyorlar.
    Kelimeler de cok fazla oynama var ben suan schwaiz deutch hic anlamiyorum konustuklarin da :)
  • zaten tak diyede anlayamazsın kusura bakma hele oralı bi kız arkadaşın olmadıktan sonra veya neredeyse 7/24 o şiveyle konuşan biriyle takılmadıktan veya arkadaş grubun olmadıktan sonra asla hiç bişeyi anlayamazsın.. ancak yazım dilini okumayı çözersin o da belki... olabildiğince türklerden uzak dur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kelepce

    Suan Isvicre'de yasiyorum Basel'de ve ben hochdeutsch kursuna gidiyorum A1 seviyesindeyim ama aradaki fark benim gordugum kadar.
    Kelimeleri cok degistirip kullaniyorlar mesela guten appetit(afiyet olsun) Isvicre'de e guete.. burda sadece sive farki var basel de boyle Bern' de drei(üc) orada drü diyorlar.
    Kelimeler de cok fazla oynama var ben suan schwaiz deutch hic anlamiyorum konustuklarin da :)

    hocam pm attım
  • isvicre almancasi alman almancasinin tembel hali :) kelimeler kisaltiliyor, yutuluyor ve genizden kaba konusuluyor. kücük isvicrede bu dilin bölgelere (kanton) göre lehcesi degisiyor. isvicre tv kanallari izlemenizi tavsiye ederim internetten (SF 1, SF2, Viva Swizz...). Android telefonunuz ve alman almancaniz var ise bu app'i öneririmhttp://www.androidpit.de/de/android/market/apps/app/com.creendo.mundart/Mundart. alman almancasi biliyorsaniz acele etmenize gerek yok isvicre almancasi ögrenmek icin. isvicrede alman almancasini gayet iyi anliyorlar ve konusabiliyorlar. okullarda alman almancasi ögretiliyor ve resmi tüm yazilarda alman almancasi kullaniliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mad Kontes

    isvicre almancasi alman almancasinin tembel hali :) kelimeler kisaltiliyor, yutuluyor ve genizden kaba konusuluyor. kücük isvicrede bu dilin bölgelere (kanton) göre lehcesi degisiyor. isvicre tv kanallari izlemenizi tavsiye ederim internetten (SF 1, SF2, Viva Swizz...). Android telefonunuz ve alman almancaniz var ise bu app'i öneririmhttp://www.androidpit.de/de/android/market/apps/app/com.creendo.mundart/Mundart. alman almancasi biliyorsaniz acele etmenize gerek yok isvicre almancasi ögrenmek icin. isvicrede alman almancasini gayet iyi anliyorlar ve konusabiliyorlar. okullarda alman almancasi ögretiliyor ve resmi tüm yazilarda alman almancasi kullaniliyor.

    İsviçre'de mi yaşıyorsunuz ?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.