Şimdi Ara

İsviçre maçında neden ceza yemişiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • FIFA Disiplin Kurulu'nun, 16 Ekim 2005 tarihinde Türkiye ile İsviçre arasında oynanan 2006 Dünya Kupası play-off rövanş karşılaşması öncesi, sırası ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak A Milli Takım'a verdiği 6 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasının gerekçeli kararı açıklandı.


    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan yazılı açıklamada, FIFA Disiplin Kurulu'nun gerekçeli kararında havaalanı ve yolda gerçekleştiği iddia edilen olaylar ile maç sırasında gerçekleşen seyirci olayları, maç sonrasında tünelde gerçekleşen olayları ve kanıtların engellenmesi iddialarının ayrı ayrı ele alındığı belirtildi. Gerekçeli kararda şu ifadeler yer alıyor:


    "Havaalanı ve yolda gerçekleştiği iddia edilen olaylarda TFF'nin yönlendirmesi bulunmadığı kabul edilmiştir. Ancak ev sahibi federasyonun, misafir kafilenin sadece güvenliğini sağlamakla yükümlü olmayıp aynı zamanda düzeni sağlama görevinin de bulunduğu bilinmelidir. Seyirciler maçın başlangıcından bitimine kadar sahaya yabancı madde atmıştır. Bunun yanı sıra stat anons görevlisinin uygunsuz anonslarına mani olunmamıştır. Maç sonrası tünelde yaşanan olaylara sadece futbolcular değil, özel güvenlik görevlileri ile federasyon görevlileri de katılmıştır. Federasyon bu alanda gerekli tedbirleri almayarak kuralları çiğnemiştir. Ancak bu noktada İsviçre Milli Takım oyuncularının maçın bitiminde aniden tünele koşmaları da olayların engellenmesini güçleştirmiştir. Bu durum TFF açısından lehte bir faktör olarak ele alınmıştır. Müsabaka sonrası tünel ile soyunma odaları arasında görev yapan yabancı basın kameralarının olaydan görüntü almasına izin verilmemiş, böylece kanıt toplanması engellenmiştir. Ayrıca İsviçre Milli Takım oyuncusu Stephen Grichting'e vuran kişinin belirlenmesi yönünde gerekli çaba gösterilmemiştir. Danimarka ve Yunanistan maçları sonrası TFF para cezasına çarptırılmış, benzer olayların tekrarı halinde daha ağır ceza verileceği yazılı olarak bildirilmiştir. Ayrıca UEFA'nın geçmişte vermiş olduğu 2 maç seyircisiz oynama cezası da bu ceza belirlenirken dikkate alınmıştır" denildi.


    Öte yandan TFF'nin, FIFA Disiplin Kurulu'nun gönderdiği gerekçeli ceza kararının ardından bugün FIFA Tahkim Kurulu'na ön başvuruda bulunduğu ve 10 günlük süre içinde yapılması gereken başvuruyla ilgili dilekçenin hazırlanmasına da başlandığı ifade edildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezgin79 -- 28 Şubat 2006; 22:59:43 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.