Şimdi Ara

İtalya'da okumak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
2.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • communicationengineer C kullanıcısına yanıt

    o ortalama ile bitirirsen almanya'daki top okullara mastera gidersin zaten.

  • milanoda erasmus yapacağım seneye bu konuyu uplarım

  • Sehoka kullanıcısına yanıt

    Hocam diğer dediklerinize katılıyorum ama Politecnico di Milano bu sene mühendislik alanlarında tüm dünyanın en iyi 18. Üniversitesi, Politecnico di Torino ise 45. Aynı listede bizim ilk 100'de okulumuz yok. Diğer ülkeler için söylediklerinize katılıyorum ama İtalya'nın gerçekten çok saygın okulları var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende bir ara baya arastirmistim Italya yi.Universitelerin kendi sinavlari oluyor.Bolumden bolume degisiyor.Iyi bir ingilizce gerek öncelikle.Sinav sorulari bizdeki yks den cok daha kolay cok daha yapilabilir seviyede.Sadece ingilizce gerekli. Burs acisindan da baya iyi bir ulke.Bolgesel burslar oluyordu aile maddiyati vb bakiliyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaang60 K kullanıcısına yanıt
    geçen yıl baya arastirmistim bu durumu zaten arkadaşım da aktif olarak 2. sınıf computer science öğrencisi, her şeyi kendisi hallederek gitmişti, herhangi bir kuruma vs başvurmamıştı.

    öncelikle eğer mühendislik istiyorsan TIL-I denen bir sınava girmen lazım, sorular genellikle bizim sisteme göre çok daha kolay ve temel şeyler oluyor az buçuk mat/fizik terimlerine hakimsen mat ve fizik kısmını geçersin.

    sınav şu şekilde soru dağılımına sahip:

    Matematik: 16 soru – 36 dakika
    Okuduğunu anlama ve mantık: 10 soru – 20 dakika
    Fizik: 10 soru – 22 dakika
    Temel teknik bilgi: 6 soru – 12 dakika

    her doğru soru 1 puan, her yanlış cevap -0.25 puan olacak şekilde bizim tr'deki net mantığı ile hesaplanıyor puanın.

    hepsine ek olarak geçen seneye kadar politecnico di torino'ya online sınav ile girebiliyordun, bilgisayar üzerinden online sınav oluyordun yanlış hatirlamiyorsam yılda 5 defa falan yapılıyordu ve hepsine girme şansın vardı(en yüksek puanın esas alınıyordu). her sınav için tabii ki ayrı ücret ödüyorsun, yalnızca sınavın ücreti 50 euro'ydu sanırım en son.

    şimdi geldik sıkıntılı olan tarafına politecnico di torino bu yıl sınavlara İtalya'da yüz yüze girme şartı ekledi ve yukarıda saydığım çoğu şey artık geçerliliğini kaybetti sanırım, yani sınavın sistemi vs hala aynı ancak online giremiyoruz. Sınavdan +60 puan alırsan direkt olarak üniversite'ye yerleşebiliyorsun, geçen yıl getirilen siralama şartı bu yıl kaldırıldı diye hatırlıyorum.

    geçen yıl beni zorlayan tarafı İngilizce yeterliliği nasıl geçeceğim konusuydu ve zaten o yüzden pek üstüne düşemedim, yks ile bu süreci birlikte götürebilmek benim adıma zordu yani. İngilizce yeterlilik için 5.5 toefl isteniyordu yanlış hatirlamiyorsam.

    Bence bunların hepsini toplayacak olursak başvuru süreci birazcık yorucu olsa da tr'deki yks hazırlık süreci kadar yorucu bir süreç değil. Sıralama şartının olmaması, soruların daha temel olması, bir yılda birden çok kez sınava girebilmek.. bunlar bence güzel artılar.

    Bazı arkadaşlar bazen unide ilk sene memnun kalmayıp İngilizce çalışıp hazirlanabiliyorlar bu sınava, durumdan duruma değişiklik gosterse de bence mantıklı bir olay.

    İtalya'da daha birçok okul var başvurabilecegin, politecnico di torino'nun yuzyuze sınava geçmesi online sınav açısından şansının bittiği anlamına gelmiyor.
    yanlış hatirlamiyorsam halen online sınav yapan okullar var.

    Burs konusunda da genelde Türkiye'deki ortalama bir ailenin geliri burs çıkması için gayet yeterli oluyor, polito'nun kendine göre bazı avantajları oluyor(sadece polito'ya mi özel bilmiyorum) ulaşım, kültür masrafların vs üniversite tarafından karşılanıyor sanırım.

    Ek olarak sınavdan yüksek bir başarı ile çıkarsan başarı bursu da alıyorsun, miktarını hatırlamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinerjistcalisanadam -- 28 Mart 2024; 8:24:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • bir işe yaramaz italya

  • jo_be kullanıcısına yanıt

    Yani böyle kısa kısa yorum atanların gayelerini anlayamıyorum hakikaten. Yaramıyorsa neden yaramadığına dair sebep belirtin de biz de öğrenelim. Kim olduğu, neden böyle bir yorum yaptığı hakkında en ufak bir fikrimin olmadığı bir kişi "Bir işe yaramaz yeağğ" dediği için fikrimin değişmeyeceği aşikar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OddNegotiator -- 29 Mart 2024; 3:18:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OddNegotiator O kullanıcısına yanıt

    Forumdaki en kalifiye kişi muhtemelen 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infernix -- 29 Mart 2024; 4:12:42 >
  • O halde contexte bağlı söylese biz de bir şeyler öğrensek daha iyi olmaz mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OddNegotiator O kullanıcısına yanıt

    vakti yoktur belki de iskoçya’da cs hocası kendisi. Azimli yazar diye blogu var. Baya bilgilendirici, öneririm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Infernix kullanıcısına yanıt

    Göz atayım, teşekkürler bilgilendirme için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi Odtü'den, Bilkent'den iyi değildir diyenlerin aklı nerede acaba? Yurtdışında yarış atı olup girilmiyor okullara diye mi böyle düşünüyorsunuz? Cebinizde para olsa Oxford'a bile girmek Bilkent'e burslu girmekten daha kolay. Bilkent Oxford'dan da mı daha iyi? İtalya'da okul ücretleri 1000-4000 euro arası değişiyor. O da ekonomik durumunuzu falan gösterip beleşe kadar indirebilirsiniz. Aylık harcamanız da İstanbul ve Ankara'dan (Kyk'da kalmayıp dışarıda yiyorsanız) daha ucuz. Fırsatınız varsa Avrupa'da okuyun. Okuduğunuz ülke ne kadar kötü olursa olsun oturumu aldıktan sonra diğerlerine geçersiniz. Ki bence Polonya'daki 1000. sıradaki okullar bile işini bilenler için Odtü'den falan daha iyidir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CowardlyCobra kullanıcısına yanıt

    kanka sen nerde okuyorsun

  • Infernix kullanıcısına yanıt
    İtalya'da.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OddNegotiator O kullanıcısına yanıt

    Yazayım kardo. Ben Edinburgh Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde yardımcı doçentim. Benim önüme İtalya'dan bir doktora başvurusu gelse politecnico gibi top school ünü yapmış bi okul değilse veya tanımadığım bir hocadan referans almamışsa ilgimi çekmez çünkü muhtemelen CV'inin geri kalanında çok parlak değildir. İtalya'da maaşlar kıt, iyi hocalar İtalya'da çalışmaz, yurt dışında çalışamayan İtalyan hocalar İtalya'da çalışır. İtalyanlar doktoraya yurt dışına gider. Bildiğim kadarıyla İtalya'da çok bir big tech varlığı da yok. İtalya'nın kendisi zaten gelişmiş bir Avrupa ülkesi değil. İnsanlar İngilizce bilmiyor. Avrupa'ya gideceksen gideceğin ülkeler sırasıyla İsviçre, UK, Hollanda, İrlanda ve İskandinav ülkeleri, diğerleri kurtarmaz. Paran varsa Amerika'ya git tabii.


    Politecnico di Milano fakir öğrencilere burs veriyor ve Türkler kur farkından ötürü otomatik fakir sınıfına düşüp burs alıyor (yani 6 sene önce böyleydi güncelleme gelmediyse) oraya giden iki arkadaşımdan da iyi şeyler duymadım, biri İtalyan aksanıyla slayt okuyup geçiyorlar diyip bıraktı zaten. Muhtemelen İtalya'nın Boğaziçi'si gibidir ülkenin en iyi öğrencilerini toplayabildiği için sükse yapmıştır





  • Bence İtalya'da üniversite okunur ama nasıl okunur?


    Türkiye'de bir yeri kazanamamış kötü bir öğrenciysen okunmaz. Zaten öyle gidenlerin çoğu ,özellikle de mühendislik okuyorsa, çuvallayıp atılıyormuş.

    Burs imkanları geniş diye biliyorum. Maddi durumun yoksa burs çıkıyormuş Türkiye'den giden çoğu kişiye çıkar herhalde malum kur farkı.

    Bildiğim kadarıyla burs senelik 7100 euro civarı bir şey. 10 ay kalsan 710 euro yapar yeter bence. Yetmediği yerde ailen 3 5 bi şey atar veya part time çalışırsın. Türkiye'de kyk'da kalacan adamsın İtalya'ya gittin diye bi yerlerin kalkmasın :) Kyk'da kalmam ne münasebet diyorsan zaten ailen yollar fazla fazla.


    İtü'den bi arkadaşım İtalya'ya gitmeyi düşünüyorum sınavlarına gireceğim demişti. Sınav online olsa bile İtalya'ya gidip orada üniversitenin IT labında girme şartı gelmiş. Türkiye'den girmek girmek için bir yer ayarlamışlar fakat oranın kontenjanları dolmuş.


    Benim aklıma takılan şey şu, tamam İtalya'ya gittik lisansı orada okuduk ee ne oldu yani? Çalışma izni veriyor mu? İnternetten gördüğüm kadarıyla vermiyormuş. Ben politecnico di torino bilgisayar mühendisliğinden mezun olsam veya itü bilgisayar mühendisliğinden mezun olsam avrupa'da iş ararken bir fark oluyor mu? politecnico di torino mezunu daha rahat mı iş buluyor? Ne ab vatandaşısın ne çalışma iznin var farkları ne ki? İkisi de yeni mezun mühendis. Hatta itü mezunu bence daha mühendis sayılabilir. İtalya'da eğitim 3 yılmış ve baktığımda İtü'de bir dönemde alınan dersleri adamlar bir yılda veriyor bu nasıl iş anlamadım. Bence yüksek lisans için gitmek daha mantıklı.





  • jo_be kullanıcısına yanıt

    hocam üni sınavında 5k oldum, ctis'i 3.9 ile bitirsem, curriculum'a ek math ve ML dersleri alsam beni mastera alır mısınız 

  • Infernix kullanıcısına yanıt

    mastırlara ben bakmıyorum ama zamanı gelince bi mail çek şu adaya bi bakın derim

  • Bocconi placement olarak bilkent+koc+sabanci+boun toplamindan bariz daha iyi malesef econ/management related seylerde
    Polito/polimi kita avrupasinin tartismali olarak top5 muhendislik okulundan 2si, en kotu ihtimalle bachelor sonrasi masterini alirsin bunlardan ve okuduğun +1 yilla tr top6sindan daha guclu cvye sahip olacaksin (eeada cok daha rahat internship filan bulacağın bir gercek, ustelik bizim okullardan 3.4-3.6 ile filan mezun olanlarin buralara master icin kapak atmaya çalıştığını hatirlarsak biraz daha aciklayici oluyor). Tabi trde ben rahat valedictorian filan olurum guveniniz varsa bu okullarin pek numarası kalmiyor.
    Padovanin yanılmıyorsam adam akilli undergrad programi yok, master için sosyal bilimlerde okey bi okul, Avrupa hayali varsa top okullardan gidilesi bi yer.
    Bologna bocconi olmazsa social science icin tercih edilecek okul yine, tabi bocconi gibi ucuruma sahip değil, bocconi cok iyi okul..
    Bi de romada bi okul vardi, yer guzel, fen bilimlerinde filan iyi, genel olarak ulkenin top5 okulundan birisi her alanda. Trden gitmeye değer mi saf egitim olarak tartisilir tabi
    Sonuc, bocconi-polito-polimide undergradi okumak tabi daha iyi. Neden 5 okul uzerinden gidiyorsun diyosaniz bizim ülkede okul oldugu iddia edilebilecek 6 tane kurum var zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.