Şimdi Ara

İtopya mağdurlarına +1 daha eklendi. Evet haklısınız sizi dinlemedim :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bikaç gün önce hatırı sayılır bir meblaya itopya .com dan baya büyük bir mousepad aldım.

    Mousepad dün teslim edildi akşam işten gelince kurdum toplam en fazla 10 dakika kutusundan çıkmıştır. İstediğim gibi durmadı masamın üzerinde bugün gündüz mesai saatleri içinde aradım beyefendileri mousepad hijyen sebebi ile iade olmazmış

    Arkadaşlar soruyorum içinizde mousepadi yalayan yada iç çamaşırı yerine kullanan var mı ?

    Direk vicuda temas eden kıyafetleri bile iade edebiliyorsun ama bu şark kurnazları hijyen sebebi ile mousepadi iade almıyorlarmış.


    Şaka gibi ama mallık bende biliyorum amazon varken neden bu butik firmalara 3 kuruş düşük fiyat diye gidersi ki. Başka insanlara ibret olsun teşekkürler itopya...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Başlıkta demişsin zaten, ama gelecekte bu konuyu okuyanlara yazıyorum bu mesajı, itopya dhde açık ara en çok mağduriyet yaratan bilgisayar sitesi. Özellikle 2020 de covid bahanesi arkasına sığınarak inanılmaz çirkin işler yaptılar.


    Evet, covid işleri çok zorlaştırdı her türlü sektör için, ama hiçbir bilgisayar sitesi yapmadı bunların yaptığını. Bildiğin haftada 2 konu açılıyordu, her konu altında da pek çok mağdur kendi hikayelerini anlatıyordu.


    Ellerinde ürün olmadan satışa açıp 1 ay sonra gönderdikleri de oluyor bunların.


    Bunlar da şikayetvar'dan:


    İtopya mağdurlarına +1 daha eklendi. Evet haklısınız sizi dinlemedim :(


    İtopya mağdurlarına +1 daha eklendi. Evet haklısınız sizi dinlemedim :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 2 Haziran 2022; 18:47:53 >




  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Evet haklısınız firmanın insanları çok mağdur ettiğini biliyorum ama bir ürün alırken insan çok arkasını düşünmüyor heyacandan. kötü başa gelince akıllanıyor. mousepad alırken hijyen sebebi ile iade alınmama durumu aklımın ucundan geçmez. sonuçta mousepade de el değiyor aldığımız tüm ürünlere de el değiyor başka bir uzvumuz değil. diğer uzuvların değdiği ürünler iade olmuyor zaten mantıklı olan da bu. ki ben ürünü de kullanmadım dün gece teslim aldım bu sabah iade talep ettim...

  • itopya dan uzak durun ya. küfürbaz yayıncıları destekleyen firmanın teki. iş ahlakı zaten yok. amazon.com.tr varken bunlardan bişey alınmaz.

  • Itopya denen sitede ucuz ürün 100 tanede 1 tane çıkar. Orada satılan ürünleri başka sitelerde çok daha ucuza rahatlıkla bulabiliyorum. Peşin fiyatına taksit desen yok. Toplama PC satıyorlar 1 ay sonra gönderiyorlar. Para iadelerini bekletebildikleri kadar bekletiyorlar. Sahipleri lüks arabaların içinde otobanda gezerken video falan çekiyor. Lakayt, hiçbir cazibesi olmayan, üstüne bir de müşterileri mağdur etmesi ile nam salmış bir firmadır kendileri.


    3-5 demeyin bu firmalara para kazandırmayın. Bırakın layık oldukları yer olan sokak arası bilgisayar dükkanlarına geri dönsünler. Farkları yok çünkü.

  • Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

    Birdaha asla yaklaşmam hocam isterse bedava versin. İtopyayı yansıttığı yüzüyle oyuncu dostu sanırdık ama gerçek yüzlerini böyle durumlarda görüyoruz. Alırken iyi destek isteyince senden kötüsü yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnızkral kullanıcısına yanıt

    Bende hakem heyetine verdim hocam ama maalesef coğrafya kader bu tür işler çok yavaş işliyor türkiyede. Bakalım sonucu bildiririm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CueMaker kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum vizyon sıfır sıfır sıfır. Kullanılmamış mousepadi hijyen sebebiyle geri alamıyorlarmış. Sebebi el değiyormuş. Ulan el değmeyen hangi ürün var. Ekran kartını ağzıyla mı takıyor millet yada monitörü ayağıyla mı kuruyor. Nasıl mantık bu... insanların aklıyla dalga geçiyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CueMaker kullanıcısına yanıt

    ben patronlarının yüzüne söyledim. siz küfürbaz yayıncıları desteklemeye devam edin millete indirim yapıcağınıza dedim. haklısınız diye bildi. haklıyızda neden böyle yapıyorlar. amazon.com.tr yardırıp geliyor. cok değil en fazla 1 2 seneleri var. ben ankaradaki itopyayı bi gezeyim dedim. yemin ederim mahalle bilgisayarcısında daha cok esya vardır. klavye mause kulaklıkla reyonları doldurmuşlar. şu soyulan pc magazası var.ismi aklıma gelmedi. orası itopya ya 10 basar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 16 Temmuz 2022; 17:1:0 >
  • çünkü büyük bir hukuki boşluk var ve adamlar istedikleri gibi at koşturuyorlar.


    insanlar bu siteden kampanya yakalarız diye ürün bekliyorlar veya alıyorlar. belki 50 100 tl ucuz alabiliyorlar oda sadece kampanyalarda ancakkk asıl durum daha sonra başlıyor. bir garantilik bi iade işleminde firmanın kalitesi ortaya cıkıyor.ben bu siteyi ilk acıldığı aylarda corsair fan almıştım.adamlar teşhir ürününü bana göndermişlerdi (sonradan çalışan söylemişti) iade edipde sıfırını alana kadar akla karayı seçmiştim.

  • Önce gigabyte supporttan mesaj yazdım

    Sonra itopya beylikdüzü şubesine gittim

    Servis raporumu alıp haber vereceğiz dediler

    1 hafta sonra haber geldi uçarak gidip aldım

    itopya beylikdüzü değişim yaptı bayramdan önce çok şükür çözdüler

    Beylikdüzü şubesindeki arkadaşlar baya ilgilendiler ve 6gb kart yerine 12gb ile değişim yaptılar iyice ümidi kesmiştim

    İnşallah sizinkide çözülür


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnızkral kullanıcısına yanıt

    Mantıklı bende steelseries ile iletişime geçeyim belki çözülür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

    Yasalar aslında güzel zaten çoğu avrupadan kopyalayıp yapılıyor ama uygulama tarafı çok sıkıntı. Her yargı olayı çok sıkıntı. Ayrıldığım iş yerimi mahkemeye verdim. Yasa işçi işveren davalarının en uzak 6 ayda çözülmesini söylüyor ama %100 haklı olduğum dava 2 seneden fazla sürdü. Alacağım para pul oldu. İnsanlar sürecin çok uzamasından sıkıntılı. Uğraşmıyorlar. Onlarda bundan yararlanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ekleyeyim... Kendilerinden bir adet Razer Blackwidow v3 aldım iyi bir fiyata. Ürün belki bir hafta içinde bana geldi. Sonra bir sıkıntı oldu ve garanti için kendilerine ulaştım.


    - 15.07.2022'de iletişim formu ile ürünüm için garanti servisi talep ettim.

    - 18.07.2022'de email ile bana X kod ile Yurtİçi Kargo kullanarak gönder dediler.

    - 19.07.2022'de ürünü kutusuyla gönderdim.

    - 20.07.2022'de kargoyu teslim aldılar.


    ...ve sonra kendileriyle hiçbir iletişim kuramadım. Emaillerime dönmüyorlar, iletişim formlarına yazdıklarıma dönmüyorlar. Şikayet Var'a yazdım en son hadi hayırlısı.


    @itopya.com

  • Bende Razer bir mouse aldım. Fakat eski distribütör Arena Bilgisayar garantisindeydi. Neyse dedim. Mouse kutusunu eve gelip açınca ürünün iade olduğunu anladım. Hatta orta tekerleği ses çıkarmaması gerekirken ses çıkarıyor ve mouse'un yanları oldukça esnekti. Faturayı e-fatura olarak yollayacağız dediler mağazadakilere o gün. Hala faturamın gelmesini bekliyorum. Üç gün oldu. 700 TL verdim. Benim için az bir meblağ değil. Yine de mağazadan iade almayacaklarını biliyorum. Moralim sıfır. Beni de bu listeye ekleyebilirsiniz hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.