Şimdi Ara

İTÜ ELEKTRONİK HABERLEŞME- BOĞAZİÇİ İNŞAAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MF4 de 4518. oldum. İtü elektronik haberleşme mühendisliğinin %30 ing olanına tutuyor puanım.Soru bir %30 ing olamasının bir dezavantajı olur mu ? İkinci olarak okuyan abilerim ve ya mezun olan abilerim iş imkanlarından bahsedebilirler mi ? Aldıkları ücretleri falan da söylebilirseniz çok makbule geçer :D
    Bir de bana gelen tavsiyelerde boğaziçi inşaat yazmamı boğaziçinin isminin yeteceğini söylüyorlar ne kadar doğru sizce ?



  • yav kardeş alnından öpcem çok yakın sıralamalar aynı karmaşa bide odtü bilgisayar var bnm bi 3. tercih olarak birileri bizi bilgilendirirse sevinirim.
  • çok kısa ve net yazayım:

    %80 para %20 ilgi diyorsan Boğaziçi İnşaat

    %40 Para %60 ilgi diyorsan İtü EHM
  • Ben de ehm de karar kildim gibi. 2'ye de bilgisayar yazacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde sıra 4900 aynı ikilemdeydim ama ehm yazıcam bende :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acan8293

    benimde sıra 4900 aynı ikilemdeydim ama ehm yazıcam bende :D

    itü ele.hab. akar reyiz :D
  • Aynı şey iki yıl önce başımdan geçti. Tamı tamına aynısı Zamanında ben de tam bu ikilemde kalmıştım. Kendim elektronik ya da bilgisayar istiyordum. Dayımın Antalya'da İnşaat Şirketi var. Ondan akrabalarım ve dayım benim inşaat mühendisi olmamı istiyordu. Belki bunda dayımın askerdeyken, ölmüş kardeşinin ismini taşıyor olmamın da etkisi vardı... Sonra dayımla boğaziçi-inşaatı yazmayı düşünüyorum diye gittim yanına, konuştuk. Dedi ki inşaat mühendisliği yazıcaksan İTÜ yaz. Ben de sonra düşündüm düşündüm İTÜ yazıcaksam EHM yazarım dedim. Ve 2 yıldır da oldukça memnumum.
  • itü ehb yazmalısın kesinlikle
  • haberleşme mühendisleri hangi ortamlarda çalışır.Elektronik mühendisleri hangi ortamlarda çalışır.Teşekkürler
  • O puanla inşaat falan okunmaz kesinlikle İTÜ ehm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonics093 -- 21 Temmuz 2012; 22:35:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silgi1

    haberleşme mühendisleri hangi ortamlarda çalışır.Elektronik mühendisleri hangi ortamlarda çalışır.Teşekkürler

    3. yılın başında elektronik ve ya telekomünikasyon alanlarından biri seçilir.

    Elektronik Alanı : (4 ana alana ayrılır)
    a - Temel Alan: Mikroişlemciler, Tümleşik devreler, VLSI(intel-amd) gibi silikon devriminin getirdiği teknolojilerle ilgilenir. Genelde bu alanda eğitim alanlar ABD'de yüksek lisanslarına devam ederler. Sonrasın da ise Apple , Intel vs gibi teknoloji devlerinin bulunduğu Silikon Vadisine girerler ya da doktora yapıp hoca olurlar. İTÜ mezunu olup Silikon Vadisin'de çalışan bir çok kişi vardır. Bunların arasında ise orada kendi şirketlerini kuran 3 mezunu da vardır. Türkiye'de bu alanda hakkıyla tasarım yapan 6 şirket bulunmaktadır. Bunların 4'ü İTÜ Kampüsü içerisindedir. En dikkat çeken özel kurum: Ericsson'dur ve Türkiye ayağı İTÜ kampüsü içerisindedir:http://www.emdc.com.tr/iletisim.html Bu arada VLSI üretimi yapabilen lisans öğrencilerinin de kullanabildiği üniversite labı sadece İTÜ ' de vardır. Ayrıca Aselsan, Meteksan vs savunma şirketleri bu alanda nitelikli mühendislere ihtiyaç duyar.
    b - TIP elektroniği: Tıbbi-Medikal cihazların tasarımı ile ilgilidir. Ancak Türkiye'de malesef hepsi satış mühendisi olarak çalışmaktadır. İTÜ'de tıp elektroniği konusunda benim bilgiğim 4 hocanın araştırmaları devam etmektedir.
    c - Gömülü sistemler mühendisliği: Türkiye'nin 2023 vizyonunda yer alan bir sektördür. Sanayi-Teknoloji Bakanlığının ve TUBİTAK'ın bu alanda özel yatırımları ve teşvikleri bulunmaktadır. Ulusal bir stratejiye dönüştürülmek istenmektedir. Aklınıza gelebilecek her teknolojik cihazın içinde bulunmaktadırlar. Hatta o cihazları akıllı (smart) yapan kavramdır. Akılı telefonlar, tvler, uydu alıcıları, ev makinleeri, otomotiv, endüstriyel otomasyon vs vs (İki sayfalık alanı mevcut ) Bilgisayar Müh. ile Elektronik Müh. ortak alanıdır. Türkiye'de bu konuda dünya'ya ihraç yapan firmalar vardır. Başlıcaları Vestel, Netaş ve Siemens'tir. Siemens ve Netaş'ta %80 oranında İTÜ mezunu mühendisler çalışmaktadır. Zaten Netaş ve Siemens İTÜ EE fakültesinin arka bahçesidir. İTÜ Elektronik öğrencilerinin hemen hemen yarısından fazlası bu şirketler de staj yapmaktadırlar. Ayrıca bu alanda en büyük teknokent(avrupa'da da üniversite içerisindeki en büyük şirket olucak) İTÜ kampüsü içerisinde inşaata başlayacaktır.(projesi herşey hazır durumda) :http://www.ntvmsnbc.com/id/25165762/ Ayrıca Aselsan, Meteksan vs savunma şirketleri bu alanda nitelikli mühendislere ihtiyaç duyar.
    d - Quantum Electronics ve Computers: Bu alan yeni bir alandır. Temeli 1984 yılında yazılan bir makaleyle başlar. Quantum Computer'ın ilk çalışan modeli 2011 yılında yapılmıştır. Şuan için yapabildiği en büyük işlem 15'in asal çarpanlarını bulabilmektir. Ama 1950 yılındaki klasik bilgisayarların(günümüz bilgisayar teknolojisi)'da bu şekilde olduğunu unutmamak lazım. 2020 yıllarında günümüz süper bilgisayarların yapamadığı Genetik dizilim, fizik bilimleri ve mühendislik simülasyonlarını çok hızlı bir şekilde yapabilecekleri öngörülmektedir. Bu alanda TUBİTAK'ta atılımdadır. Şuan Türkiye bu konuyu araştıran dünyadaki 5 ülkeden biridir. TUBİTAK'ın bu alanda yatırımlarının devam edeceği söylenmektedir. Bu alanda çalışmak için Fizikten Çift anadal yapmak gerekir. İTÜ'de böyle bir imkan bulunmaktadır ve ben de fizik müh'den çapa başvuracağım. Sonrasın da ise ABD'de quantum fiziği alanında iyi bir üniversiteden yüksek lısans yapmak gereklidir. Kısacası bebek doğmak üzere ve bu bebeğin dilinden anlıyacak az insan var. Ancak oldukça zor bir alan, kafa götürmeye bilir. Benim de hala tam karar veremememin nededi her konuda sonsuz güvendiğim kafamın bu konuya basıp-basmıyacağı şüphesidir.


    Telekomünikasyon Alanı. Temel de 3'e ayrılır.
    a - Teleknomünikasyon: Haberleşme teknolojileriyle ilgilenir. 3G, 4G, falan filan derken bu alan patlamıştır. Bu alandan mezun olanların çoğu şuan çok iyi yerlerdedir. (2010 Yılı öncesinde Telekomünikasyon Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği ayrıydı. 2010'da birleşip EHB oldular.) Ayrıca network sistemleri de bu alanın içerisindedir. Türk Telekom, Avea, Turkcell, Vodafone bu alandaki başlıca şirketlerdir. Bu şirketlerin altyapılarını da Türkiye'de başlıca 4 firma yapar. Huawei, Nokia, Netaş ve Siemens. Netaş ve Siemens'in İTÜ için özel durumuna yukarıda değinmiştim. Aselsan, Meteksan vs savunma şirketleri bu alanda nitelikli mühendislere ihtiyaç duyar.
    b - İşaret İşleme: Yüz-ses-cisim tanıma, video ve ses kaydı-aktarımı teknolojileriyle ilgilenir. Yüz-ses-cisim tanıma nedeniyle robotların gelişmesi biraz bu alana bağlıdır. Ayrıca son yıllarda hayatımıza giren 720p, 1080p HD TVler ve Uydu alıcılarının temeli bu alandır. Bu da patlamış, gitmiştir.
    c - Elektromanyetik: Yer altında ki cisimleri tespit etmekle uğraşır. Ayrıca askeri alanda duvar araksı görüntüleme, termal görüntüleme bu alanın başlıca çalışma alanıdır.




  • O puanla kendini şantiyelerde güneşin bağrında harcatma
    itü ehm yaz derim
  • puanlar düşecekmiş la bize de vurmasın
    MF-4 6,2k
    biz amele takımıyız rusun arabın memleketinde

    edit : bağrında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryfreedomm -- 21 Temmuz 2012; 23:08:22 >
  • eğer itü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğini okursan mezun olur olmaz en az 3 milyar maaşla adı dünyaca tanınan bir markada çalışmaya başlarsın haberin olsun.
  • genel olarak elektronik haberleşme deniyor yani :D %100 ing olmamasının dezavantajı olur mu ? Bir de ygs de ilk 200e girmiştim bu yüzden her hangi bir burs bulmam olası mıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpbor


    eğer itü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğini okursan mezun olur olmaz en az 3 milyar maaşla adı dünyaca tanınan bir markada çalışmaya başlarsın haberin olsun.


    hocam bunu neye dayanarak söylüyorsunuz, ben de itü elektronik yazmayı düşünüyorum da bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • Mesajlarınızdan önceliğiniz para oldgu sonucunu cıkardım.hani itü inşaat mı bogaziçi inşaat mı sorusu olsaydı tamam da bu soru yamamen paraya yönelik olmuş.para için tıp en iyidir özel hastanelerde 25 30in tllik ücretler hava uçuşur..daha sonunda ne olacagınızı bilmeden üniversite seçerseniz elde ettiğiniz başarıya yazık olur.eğer sizi yapı,betonerme işler gökdelenler barajlar yapmak heyecanlandırıyorsa gidin inşaat okuyun yok elektronik devreler radyo dalgalari vs vs şeyler heyecanlandırıyorsa gidin ehm de okuyun derim paraymış saygınlıkmış bunlar boş şeyler.şuan en büyük saygınlıgı doktorlar almış durumda halkımızda genel olarak da en çok parayı da bi onlar bir de buyuk firmalarda çalışan muhendisler alır.

    Siz arzuladıgınız yeri seçin.başkaların yönlendirmesi yerine kendi kabiliyetinizin zekanızın yönlendirdiği yere gidin derim.termodinamik deyince midesi bulanan insanın inşaatta ne işi var mesela!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay paradoks -- 22 Temmuz 2012; 3:38:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay paradoks

    Mesajlarınızdan önceliğiniz para oldgu sonucunu cıkardım.hani itü inşaat mı bogaziçi inşaat mı sorusu olsaydı tamam da bu soru yamamen paraya yönelik olmuş.para için tıp en iyidir özel hastanelerde 25 30in tllik ücretler hava uçuşur..daha sonunda ne olacagınızı bilmeden üniversite seçerseniz elde ettiğiniz başarıya yazık olur.eğer sizi yapı,betonerme işler gökdelenler barajlar yapmak heyecanlandırıyorsa gidin inşaat okuyun yok elektronik devreler radyo dalgalari vs vs şeyler heyecanlandırıyorsa gidin ehm de okuyun derim paraymış saygınlıkmış bunlar boş şeyler.şuan en büyük saygınlıgı doktorlar almış durumda halkımızda genel olarak da en çok parayı da bi onlar bir de buyuk firmalarda çalışan muhendisler alır.

    Siz arzuladıgınız yeri seçin.başkaların yönlendirmesi yerine kendi kabiliyetinizin zekanızın yönlendirdiği yere gidin derim.termodinamik deyince midesi bulanan insanın inşaatta ne işi var mesela!

    Tıp istemiyorum bunda kesin kararım var. Ama inşaat ve elektronik arasında bir tercihim yok. İkisinede eşit mesafedeyim. Yani kararsızlık denen şeyi yaşıyorum. Evet haklısın para da önemsediğim faktörlerden




  • itü ehm yi seç bi havan olsun :D şaka bi yana ben de ehm yi seçerdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alkan529-

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpbor


    eğer itü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğini okursan mezun olur olmaz en az 3 milyar maaşla adı dünyaca tanınan bir markada çalışmaya başlarsın haberin olsun.


    hocam bunu neye dayanarak söylüyorsunuz, ben de itü elektronik yazmayı düşünüyorum da bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    ordan mezun olan birçok arkadaşım var.her mezun olma döneminde büyük firmalar özellikle eriksonn bunları firmalarında toplayıp en iyilerini işe başlatıyorlar.maaş olarak bir doktor gibi maaşları var şuan arkadaşların.aylık 6-7 milyar aldığını söylüyor daha sonra isterse firmanın yurtdışı görevleri oluyormuş buraya isteğiyle gidip 5 -6 milyar daha kazanıp aylık 10 milyarın üzerinde geliri oluyormuş.mesela biri askere gitti kısa dönem olarak eriksonn aldı uçakla yolladı her şeyini firma karşılıyor tam yerinde indirdi adam askere gitti böyle çok iyi işler dönüyor.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.