Şimdi Ara

İTU Uzay Mühendisliği Düşünenlere Yardımcı Olabilriim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
21
Favori
85.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saryaa.su S kullanıcısına yanıt
    Girme derim bu bölüme bu kadar kesin bir görüşün var ise. Çünkü bölüm için çalışacağımız alanlar belli. İstanbul'da da tabiki iş olanağı var hatta Bodrum'da bile var. Ancak iş başvurumuzu neresi kabul ederse oraya gitmek durumunda kalıyoruz. Yani mezun olunca zorlarsın İstanbul'u, bulabilirsin de belki İstanbul'da iş ama olanaklarının en az %50'sini kapamak bana mantıklı gelmiyor.
  • Merhaba THKÜ Uzay Mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar Abi,ben ilgim dolayısıyla yazılım mühendisliği seçmeyi düşünürken uzay mühendisliği hakkında araştırma yaptığımda fikrim değişti.Benim özellikle sormak istediğim soru şu;

    Avrupa vatandaşıyım ve yurtdışında çalışmak istiyorum aile gelir düzeyi ise ortalamanın üstünde, ortalamalarımı yüksek tutar ve referans sağlarsam yurt dışında iş bulabilir miyim ?

    cevaplarsan çok müteşekkir olurum
  • Melinayılmaz M kullanıcısına yanıt
    Havacılık alanında ODTÜ ve İTÜden sonra en eski geçmişşe sahip okul. Ben üniversiteye girdiğim sene sadece bu üç ünide vardı havacılık bölümleri. Ancak bununla beraber ekonomik zorluklar yaşadıklarını, iyi yönetilmediğini ve eğitim kadrosunun çok sevilmediğini biliyorum. Çok olumsuz görmesem de iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Ben çok geniş bilgiye sahip değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • variares V kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Öncelikle uzay mühendisliği ile yazılım mühendisliği oldukça farklı alanlar. İyice düşünüp ne istediğine karar vermeye çalış derim ben. Yurt dışı imkanı yazılım sektöründe daha kolay olmakla beraber uzayda da bulabilirsin tabiki. Ancak mezun olur olmaz yurt dışında iş aramak çok mantıklı olmayabilir. Tabi Avrupa vatandaşı olmam büyük artı ancak yine de sektörde biraz çalışarak yurt dışına çıkmak daha kolay olacaktır. Bunun yanında yüksek lisansı yurt dışında düşünürsen pasaportun burada da işe yarar. Ve yurt dışı için iş bulma şansın daha yüksek olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Benim merak ettiğim, ITÜ'de uzay mühendisliği lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans olarak (yurtdışında) aeronautical/aerospace engineering okuyabilir miyiz? Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar.İtü inşaat bu sene 1.sınıfa başladım.Kriz dolayısıyla puanlar inanılmaz düştü biliyorsunuzdur belki :) Kendi puanımla yatay geçişle uzaya geçiş yapmayı düşünüyorum.Bu tür krizlerden uzay mühendisliği de etkileniyor mu? İnşaatı meslekte iyi olacağımı ve fark yaratacağımı düşündüğüm için yazdım fakat bölüm başkanı bile hiç iç açıcı konuşmadı.Uzay mühendisliğinde durumlar nasıl işliyor bir şekilde mesleğin ivmesinin bukadar düşmesi mümkün mü? Şimdiden çok teşekkür ederim.
  • newsokrates kullanıcısına yanıt
    merhabalar,

    Tabi maddi durumun el veriyor ise ve bir okuldan kabul alabildiysen neden okuyamayasın? Okuyabilirsin.
  • Parzival8 P kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla sıralaman iyi. Ben kaç kurtar derim inşattan kendini. Şuan akıl almaz derecede kötü durumda inşaat mühendilsiği. Mezun olucnaa kadar belki rayına oturur bir şeyler bilemiyorum ama bence riskli bir durum.

    Biraz incelediysen bölümü, havacılıkta olan gelişmeler ile beraber uzay mühendisliğinin ciddi bir trend içinde olduğunu görebilirsin. Her geçen sene sıralamsı git gide düşmekte. Bunun yanında bir sürü üniversitede daha havacılık bölümleri açılmakta. Yani şuan düşen değil yükselen bir eğilim göstermekte bölüm ve sektör.

    Ayrıca savunma sanayi ülkemizde direkt devlet destekli bir sektör olmakta. Ve artık ülke olarak, kendi hava ve uzay aracımızı yapma gereksinimimiz git gide artması sebebiyle bu alanda yatırımlar artmakta. Yatırımlar ile de bizim gibi havacılık veya uzay mezunlarının bu alanlarda iş bulabilme şansı artmakta.

    tüm bunalrla beraber ülke kriz durumunda ne olursa olsun her bölüm gibi biz de etkilenebiliriz. Bir kriz dönemi gelir yatırımlar suya düşer, şirketler küçülmeyye gider o durumda tabiki bizlerde diğer mühnedisliklerdeki gibi sıkıntıya girebiliriz. Ancak mevcut kriz döneminde, (belki biraz da devlet desteğiyle) en az etkilenen sektörlerden birinin havacılık olduğunu da sözlerime ekleyim.




  • Merhaba dgs ile 2 yillik mekatronik bolumunden gecis yapicam.mekatronigin karsiligi uzay muh. Goruluyor.acabaca sadece itu uzay imi secebilirim..yoksa odtu uzay havacilikta secilebikir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle merhaba. Bir sorum olacaktı. Ben bilgisayar programcılığı 2. Sınıf öğrencisiyim ve bu sene dgsye gireceğim. Tercih edebileceğim bölümler arasında bu seçenek de var. Bu bölüm dışında ise endüstri fizik Bilgisayar mühendisliği var. Bende çoğu insan gibi bilgisayar ve endüstri arasında gidip geliyorum. Fakat forumda gezinirken açtığın başlık dikkatimi çekti ve okudum biraz çok mantıklı geldi. Fakat açıkcası benim uzaya vs çok merakım yokdan ziyade nötr durumdayım. Sence bu bölümü tercih edersem bunlardan dolayı zorluk çıkar mı ? Yoksa sadece ismi uzay asıl konular havacılık vs mi diyorsun. Birde DGS ile gelenler vardır onlar okulu tamamlamakta zorlandılar mı ya da tamamlayabildiler mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1zy -- 18 Ekim 2019; 22:26:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • casus99 C kullanıcısına yanıt
    Doğrusu DGS hakkında çok bilgim yok ancak literatürde uzay mühendisliği ile uzay ve havacılık lisans programları farklılık gösteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1zy 1 kullanıcısına yanıt
    Farklı çalışma alanlar tabiki mevcut uzay mührndisliğinde de. Ancak programlama okuyan birinin yazılım alanında çalışmak istediğini düşünürsek. Bu konuda bilgisayar mühendisliği seni daha çok tatmin edebilir.

    Uzay mührndisliğinde yazılım eğitimi, bilgisayar mühendisliğine göre çok daha geri planda kalmakta. Bir çok yapısal ders görülmekte uzayda. Bunları göze alabiliyorsan ve yazılım alanında çalışmasam da olur diyorsan uzay mühendisliği de bir seçenek olabilir tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Açıkcası yazılım ana işim yapmak yerine ek iş olarak yapmak istiyorum. Forumda gezinirken açtığınız başlığı gördüm ve bende bu sene hazırlık öğrencisiyim. Şuan yazdığınız yazılar vs. çok fazla aklıma yattı. Fakat en büyük korkum açıkçası okulu bitirememek. Kazanacağıma inancım çok yüksek fakat bitirme konusunda öyle değil. Bundan dolayı DGS ile gelen kişileri sormuştum. Bakalım yazın ne olacak göreceğiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba
    Benim sorum biraz kişisel olacak. Ben ortaokuldan beri fiziğe ve uzaya ilgi duyan bir insanım ama biraz tembeldim. Onuncu sınıftan itibaren çalışmaya başlayınca yapabildiğimi gördüm ve fiziğe olan sevgim daha da arttı ama bazen fiziği anlamakta sorun yaşıyorum sonra konunun üzerine gidince halloluyor tabii ki (bunun bazen temel eksikliğinden ve ülkedeki çoğu hocanın ne kadar yanlış öğrettiğinden kaynaklandığını düşünüyorum o kadar ezberciler ki evde kendi kendime çalışarak fizik öğrendim desem yalan olmaz). Herkes sürekli üniversitede fizik zor deyince moralim bozuluyor "ya üstesinden gelemezsem" diye düşünüyorum bu yüzden seçip seçmemekle kararsızım ama inanın ki uzay mühendisliğinden başka bölüm gelmiyor aklıma. Biraz saçma bir kaygı ama bir türlü kafamdan atamadım. Üniversite düzeyindeki fiziğin zor olmasını tabii ki bekliyorum ama bu zeka anlamında yatkınlık gerektirecek kadar zor bir bölüm mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mowerance M kullanıcısına yanıt
    Çok zeki birisi bir saatte kavrıyor ise siz iki saatte kavrarsınız. He şunu kastetmiyorum herkes über zeka siz kötüsünüz. Bende DGS ile bu bölüme geçmeyi düşünüyorum. Derslerin zorluğundan benim de büyük korkum var açıkçası , fakat ben hayatımda hiç yeteri kadar ve doğru bir şekilde çalışan birisinin başarısız olduğunu görmedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BENİM SORUM ÇİFT ANADAL PROGRAMINDA BİLGİSAYAR MÜH OKUYABİLİYORMUYUZ UZAY MÜH'DE
  • Merhaba ben 11. sinıfa giden bir öğrenciyim ve bir süredir bu bölümü araştırıyorum. Aslında bu bölümün benim dikkatimi çekmesinin sebebi küçüklüğümden beri uzaya duyduğum merak. Araştırmalarım sonucunda bu bölümün uzayla olan tek ilgisinin uzaya gidecek araçları yapmak olduğunu öğrendim, bu yüzden kafamda soru işaretleri oluşmadı değil. Sonuçta ben uzayı araştırmayacağım, yapacağım şey uydu vb. araçlar tasarlamak, üretimini sağlamak olacak. Şu an bu bölüme gerçekten gitmek istiyorum fakat ileride bu yüzden pişman olmak da istemiyorum. Ayrıca tam olarak bölümün içeriğini de bilmiyorum. Yani diğer mühendislik dallarının gördüğü derslerden çok aşırı farklı dersler alındığını sanmıyorum. Elbette farklılıklar olacak fakat mesela makine mühendisliği seçsem çok farklı şeyler görür müyüm? Uzayı sevdiğim için uzay mühendisliği tercih etmem mantıklı olur mu sizce? Bunun yerine farklı mühendislik alanları veya tıpa mı yönelmeliyim? Bu sorular benim kafamı karıştırdı doğrusu. Bu bölümden mezun olmuş birinden fikir almak isterim doğrusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mowerance M kullanıcısına yanıt
    Panik yaratmaya gerek olduğunu düşünmüyyorum. Bir konu ilgini çektikten sonra, her türlü yaparsın.

    Zor diyenleri de kafana takma. Öyle zor falan değil. Kazandıktan sonra Türkiye'de her üniversite bitirilir. Yeter ki ilginizi kazandığınız bölüme karşı kaybetmeyyin.
  • ARROW151 A kullanıcısına yanıt
    Evet kağıt üzerinde yapabilir. Ancak çok farklı iki bölüm olması sebebiyle çok fazla kredi alması gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.