Şimdi Ara

iTunes ile Iphone Yazılım Güncelleme Problemi **KRİTİK**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • *** DİKKAT*** İTUNES ÜZERİNDEN YAZILIM GÜNCELLEME 2 GB

    Şayet siz de benim gibi IPHONE telefonunuzu kişisel erişim noktası olarak kullanıyor ve aynı zamanda PC nize iTunes yüklemiş iseniz dikkat etmenizde fayda var. Bugün sabah PC yi açtım ve telefonumu USB ile PC ye bağladım. Kişisel erişim noktasını kablolu kullanmamın sebebi hem telefonun şarjı bitmesin hemde veri aktarımı rahat olsun. Tabi USB ile bağlanınca iTunes otomatik açıldı. Akabinde ekranda beliren bir Pop up ve yazılım güncelleme bilgisi veriyor. Her zaman yaptığım gibi telefonun güncel kalabilmesi için güncellemeye evet dedim. Güncelleme bitti ve telefon yeniden açılır açılmaz operatörden mesaj "Kalan internet kotanız...." Bu güncelleme tam 2 GB internet harcamış. Hemen operatörün sayfasından baktım olay doğru. Iphone desteği telefonla aradım, uzun uzun konuştuktan sonra bu bilgiyi aldım. iTunes üzerinden güncellemelerde veri en baştan blok olarak indirildiği için bu kadar bir veri kullanımı oluyormuş. Yapılan benzetme ise şöyle "Telefondan güncellemeniz halinde 10. kattan 11. kata çıkmış gibi oluyor, PC de güncellemeniz halinde sıfırdan 11 kat çıkmış gibi oluyor". Konu ile ilgili şikayet formu bıraktım ancak çözüm olacağını zannetmiyorum.

    SİZ SİZ OLUN İTUNES ÜZERİNDEN TELEFON GÜNCELLEMEYİN. BEDELİ 2GB. :-(







  • Kendin güncelle demişsin ne diye şikayet ediyorsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bir problem değil bence, ortada çözülmemiş bir şey yok. O kadar internet yemesi üzücü fakat tahmin edilebilir bence. Bir de sadece iTunes yememiş olabilir belki bilgisayar başka bir şeyleri de güncellemiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adem.oglu A kullanıcısına yanıt
    iTunes yeni yazılımı sıfırdan yükler,bu bilinen birşey.Cihazdan güncelleme gibi düşünmeyin.İnternete sadece mobilden bağlanıyorsanız,cihazdan güncellemeniz daha doğru olur.
  • Aslında itunes üzerinden inerken indirilen boyut ta yazılır ona dikkat etmiş olsaydınız daha iyi olurdu.
    İTunes sürümü en baştan indirir ve kurar.
    OTA ise sadece değişen dosya miktarını gösterir.Yükleme de dosyalar değişir.

    Tercihim direkt wifi bağlantısı doğrultusunda iTunes. OTA indirme&kurulum şarjı çok etkiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani ne bekliyordunuz ki, bu bilinen bir şey ayrıca zaten iTunes yazılım indirirken, üst kısımdaki barda ya da ayrıyetten "Downloads" kısmında indirilecek paketin boyutunu indirme hızını vs gösteriyor. Dikkatten kaçacak bir şey de değil. Hata burada sizde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine mağdur bir Apple müşterisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.