Şimdi Ara

İyi bir ekonomoi eğitimini hangi ülkede ve üniversitede alabilrim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, MEF Üniversitesinde 2 Yıllık YapıKredi'nin üstlendiği bankacılık eğitimini alıyorum.
    Ekonomiyi deli seviyorum fakat her ne kadar güzel bir eğitim alsakta sonuçta bankacılık okuyoırum, bitince bankacı olacağım. Merakım var seviyorum, becerebiliyorumda bu potansiyeli hiç etmek istemiyorum, ve ekonomi okumak istiyorum. 1-2 aylık çalışmayla IST-Marmara'da işletme,ticaret,ekonomi tutturacak DGS puanı hayli hayli çıkarırım, bunun denKliği nedir ? Ayrı bir konu ise bende saplantı derecesine gelmiş bir slav kültürü aşkı var, bir sovyet manyaklığı felan. Zaten eylül sonunda moskovaya gidiyorum ama gezmek için 1-2 haftalık. Neyse, bölüm bitince yurtışında okumak istiyorum ekonomi üzerine dediğim gibi. Bu eğitimi rusyada güzel alabilir miyim ? veya ukrayna, polonya, belarus, çekya ?
    Uzun süredir yazmıyordum ama şuan deli yardıma ihtiyacım var.



  • Ben olsam dediğin o ülkeleri aklımdan çıkarırdım

    Bu arada ekonomi hakkında bana bilgi verebilirmisin ben sadece ismen biliyorum ayrınıt bilmiyorum napar bu adamlar ne ederler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patrick Yıldız kullanıcısına yanıt
    İşi kitabına uydurursak ekonomistlerin işi şudur ; Dünyanın kaynakları kıt (sınırlı) ama insanların istekleri sınırsızdır, ekonomi ise kıt kaynakların insanlarıon sınırsız istekleri doğrultusunda doğru dağıtımı bilimidir.
    Bu kağıt üzerinde yazan ortalama bir tanımı.
    Fakat mezun olduğunda devlet dairesine girersen ve üst kademelere gelirsen yapacağın iş, Türkiyenin ekonomik kararlarında rol oynamak olur, bakarsın Yurtiçi Milli Hasıla (ülkenin hasılatı) nasıl gidiyor, azsa neden şirketler yatırım yapmıyor, neler yapılabilir ? Gereken desteği verirsin. Onun dışında bankaları kontrol edersin bu adamların faiz oranları ne kadar, insanları söğüşlüyorlar mı yoksa onların ekonomide aktif birer oyuncuya mı çeviriyor.
    Eğer özel bir şirketteysen iş daha zor ama yaptığın iş tanımı çok daha basit : minimum maliyetle üretip en çok kârı elde edecek ürünü sağlamak.
  • Vault Man kullanıcısına yanıt
    İyi bir eğitim almak istiyorsan gerçekten de söylediğin ülkelerin hepsini unut. Ekonomi alanında iyi eğitim alabileceğin ülkeler, ABD, İngiltere, Kanada ve anadil seviyesinde Almanca biliyorsan Almanya. Çok çok iyi bir eğitim istiyorsan direk ABD ve İngiltere'deki dünyaca büyük üniversitelere bakman lazım, maddi olarak karşılayabiliyorsan veya burs bulabiliyorsan düşünmeden tercihini yap ABD ve İngiltere için.
  • Danilo Thann kullanıcısına yanıt
    maddi olarak karşılayamam, ve abd başta olmak üzere ingiltere deki okullar da sokaktan geçene burs vermiyor diye biliyorum. Acayip uçuk gereksinimleri var.
  • Vault Man kullanıcısına yanıt
    O kadar uçuk gereksinimleri yok aslında sadece o alanda başarılı ve ilgili kişilere burs vermek istiyorlar. Eğer gelişmiş bir ülkede yaşamak ve akademik kariyer yapmak istiyorsan lisansını tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktora programlarına bakabilirsin. Bazı üniversiteler ve bazı bölümler lisanstan sonra direk doktoraya başvurma imkanı tanıyor, hatta bu yolla şu an Amerika'da doktorasını yapan arkadaşım var. Kendisi aynı zamanda asistanlık yaptığı için okula para vermiyor ve aylık 1500$ alıyor okuldan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vault Man

    maddi olarak karşılayamam, ve abd başta olmak üzere ingiltere deki okullar da sokaktan geçene burs vermiyor diye biliyorum. Acayip uçuk gereksinimleri var.

    Lisans için almanyaya bak okul ücretleri yok varsada yıllık maks 800-900 euro

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.