Şimdi Ara

İyi gece çekimi gerekli özellik nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    elime bir arkadaşın canon eos50d'si geçmişti. geceleyin çok az ışıkta flaşsız olarak çektiğimde kendinden çok güzel ve parlak olarak çekiyor. fakat bende 14mp digital bir makine var onla flaşsız çekersem zifiri karanlık çıkıyor.

    Bu flaşsız kendinden parlatma özelliği nedir, makine alırken bunla ilgili hangi özelliğe dikkat etmeliyim?



  • merhaba, gece çekimi için gövdede aranan özellik ISO değerleridir. 100-200-400-600-800-1600-3200 vs diye gider. bu oran arttıkça düşük ışıklı ortamlarda çekim becerisi de artar ancak iso oranını yükseldikçe fotoğrafın kalitesinde de bir bozulma yaşanır.

    düşük ışık ortamında çekimin kalitesini belirleyen diğer faktör ise lensin f değeri (diyafram aralığı) dir. lensin üzerinde yazan f değeri (1,2- 1,8 - 3,5- 4,5- 6,5 gibi rakamlar) ne kadar küçükse düşük ışıklı ortamlarda o kadar başarılı sonuçlar elde edersiniz.
  • Makinenin ISO başarısı ve flaş gece çekimlerinde etkilidir. Ancak gece çekimi dediğiniz şey çok dar bir kavram. Mesela gece şehir görünümü tarzında fotoğraflar çekilecekse devreye enstantane, diyafram ve üçayak da girer.
  • Lens ve iso başarısı yüksek fotoğraf makinesi.
    Lens : diyafram değeri düşük keskin bir lens.
    ISO : Bundan kastım 25600 lara dayanan makine değil. Mesela 6400 de 800 iso da cihaz noise yaratmaz. Ama 12800 cihaz vardır 800 e gelmeden noise yaratmaya başlar. Noise başarısı yüksek bir cihaz bak.

    http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_550D-vs-Nikon_D90

    550D 12,800 ISO; D90 6,400 ISO ama D90 977 ISO de noise başlarken; 550D 784 ISO da noise başlıyor.
  • Elinizdeki makinenin kompakt olduğunu varsayıyorum, diğer arkadaşların verdiği bilgilere ek olarak elinizdeki makine de gece aydınlık fotoğraf çeker ama makineyi tripod üzerinde sabitleyip uzun pozlama(3-4 sn. gibi) yapmanız gerekir, elde öyle aydınlık net çekim yapamazsınız. Hatta üst düzey kompaktlar hariç hiçbir kompakt ve dslr-like ile bu tarz elde çekim yapamazsınız. Elde gece net çekim için büyük sensörlü makine şart, dslr veya aynasız gibi
  • düşük diyafram değerine inen ve tercihen geniş açıya yaklaşan bir lens, ayrıca olduğu kadar geniş bir sensör. ( elde çekim için )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.