Şimdi Ara

izmir'de kombi için tavsiye.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar.apartmanımıza nihayet doğalgaz tesisatı döşendi ve artık bizde bu konfora geçiş yapmak istiyoruz. fakat kafama takılan bazı sorular var,kimseden net bir cevap alamadığım için sizlere sormak istiyorum.

    1- havalar soğudu malum,şimdi doğalgaza geçiş yapmakmı yoksa yazı beklemekmi daha iyidir?(hem fiyat hemde firmaların yoğunluğu açısından)
    2- yoğuşmalımı yoksa yoğuşmasız bir kombimi tercih etmeliyiz?(kimi illaki yoğuşmalı olsun dedi,kimiyse petek metrajı az cihaz yoğuşma yapamaz hermetik al dedi)
    3- iç tesisatı zemindenmi(yerler laminat) yoksa duvar kenarındanmı tavsiye edersiniz?
    4- deneyimlerinize dayanarak kombide (2000 TL'yi geçmemek kaydıyla) hangi markayı tavsiye edersiniz.

    evimiz izmir gaziemir'de,90 m2 9 katlı binanın 5. katındayız.doğramalar ısıcamlı pvc,kuzey doğuya bakıyor,binada mantolama veya benzeri yalıtım yok.salon 22 m2,ç.odası 12 m2, y.odası 15 m2,koridor 8 m2,banyo 5m2,mutfak 8m2 tavan yüksekliği 2,50mt. bu bilgiler ışığında tavsiyelerinizi bekliyorum,saygılar.







  • Yoğuşmalı kombi alacaksanız eğer buderus,viesmann vs ürünlein yoğuşmalı kombilerini deneyebilirsiniz ama bunların fiyatları sizin bütçenizi aşarsa eğerki ECA confeo premix ecanın yoğuşmalı modeliydi kombinin yani bunun fiyatı gayet uygundur borularınıza gelince yerden laminat altı yaptırırsanız en azından yerleriniz ısınır hafiften olsa bile boru kirlilğini önlemiş olursunuz zaten nereden bakarsanız çoğu binalarda kalorifer hattı yer altından geçiyor..

    Peteklere gelince Termodinamik,ECA yada Maktek olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_macho

    selam . doğalgaz işiyle uğraşıyorum bende sizin gibi kafama takılan bazı soruları cevaplamak için forumda dolaşıyorum müşterilere yanlış bilgi aktarmamak için.ama size yardımcı olmaya çalışcam.çağırdığınız firmaların herhangi bir marka bayiliği varsa mesela viessman bayiliği olan viessman önerir vaillant bayiliği olan firma vaillant önerir . yoğuşmalı kombi izmir için gerçekten gereklimi tam emin olmamakla birlikte yoğuşmalı kombi düşünürseniz Baymak Star Bridge modelini tavsiye ederim , premix kombi değildir . genel tabirle yarı yoğuşmalı kombidir. ama ekstrası olarak kombi üzerinde istediğiniz ortama montajı yapılabilen digital kontrol panelli oda termostatı vardır.yoğusmasız kombilerde tavsiyemi sorarsanız Ariston kombinin genus modelini ve ECA kombinin confeo plus modelini tercih etmenizi öneririm.Radyatör markasında Termodinamik veya maktek radyatör kullanılabilir.Radyatör ölçüleri ise ;
    Salon : 600x160
    Ç. Odası : 600x100
    Y. Odası : 600x100
    Koridor :600x80
    Mutfak :600x80
    Banyo :5x10 havlupan
    Söylemiş olduğum ECA ve ARİSTON yoğuşmasız kombi ve radyatörlerle ortalama 3.750 Tl gibi bir fiyat çıkıyor.Abonelik hariç fiyattır.Axess , Maximum , Bonus Kredi kartlarına peşin fiyatına 12ay taksit imkanı vardır.
    Detaylı bilgi için ;
    TEL: 0537 710 38 19

    kombi ve tesisat işlerimizi bahar sonu veya yaz başı olacak şekilde erteledik. zamanı gelince tekrar fikrinizi almak isterim,yorumlarınız için teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Se_co

    Yoğuşmalı kombi alacaksanız eğer buderus,viesmann vs ürünlein yoğuşmalı kombilerini deneyebilirsiniz ama bunların fiyatları sizin bütçenizi aşarsa eğerki ECA confeo premix ecanın yoğuşmalı modeliydi kombinin yani bunun fiyatı gayet uygundur borularınıza gelince yerden laminat altı yaptırırsanız en azından yerleriniz ısınır hafiften olsa bile boru kirlilğini önlemiş olursunuz zaten nereden bakarsanız çoğu binalarda kalorifer hattı yer altından geçiyor..

    Peteklere gelince Termodinamik,ECA yada Maktek olabilir.

    sizin de bahsettiğiniz iki kombi markası,Buderus ve ECA confeo premix kafama yatan iki marka oldu. yukarıdaki mesajımda da dediğim gibi evdeki inşaat işlerini yaza yapmanın daha uygun olacağını düşündüğüm için ertelemeye karar verdim. teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er35han -- 25 Aralık 2011; 21:03:56 >




  • SELAM; SORDUĞUNUZ SORULARA CEVAP VEREMEYECEĞİM AMA GAZİEMİR'DE OTURDUĞUN İÇİN BİR UYARI YAPMAK İSTEDİM. BEN DE GAZİEMİR'DE OTURAN BİR KİRACIYIM. BUNDAN YAKLAŞIK 2 AY ÖNCE EV SAHİBİNİN BULMASI SONUCU "YEŞİLOVALI MÜHENDİSLİK" İLE BAYMAK MARKA KOMBİ TAKTIRMAK ÜZERE ANLAŞTIK. FİRMA SORUMLUSU MURAT "BEY" BİR HAFTA - ON GÜN İÇERİSİNDE TESİSATIN TAMAMLANACAĞINI BİR O KADAR SÜRE İÇERİSİNDE DE DOĞALGAZIN AÇILACAĞINI SÖYLEDİ. ANCAK TÜM BU VAATLER SÖZLEŞMEYİ VE SENETLERİ İMZALATANA KADARMIŞ. SENETLERİ İMZALADIKTAN AKLAŞIK 1 AY SONRA LÜTFEDİP BİR SIHHİ TESİSAT EKİBİ GELDİ. TESİSAT VE PETEKLERİN MEVCUT OLDUĞU EVDE SABAH 10'DAN GECE 10'A KADAR SADECE KOMBİYİ VE BİRKAÇ BORU TAKABİLDİLER. SAVAŞ ALANI GİBİ OLAN EVDE 2 GÜN TEMİZLİK YAPTIK. BUNDAN 3-4 GÜN SONRA BAŞKA BİR EKİP GELDİ VE KOMBİNİN ELEKTRİK BAĞLANTISINI YAPACAKLARINI SÖYLEDİ. BAĞLANTIYI YAPARKEN ELEKTRİĞİ ALDIKLARI PRİZ ELLERİNDE KALDI VE BANA "EVDE YEDEK BİR PRİZ VARSA DEĞİŞTİRELİM" GİBİ SAÇMA BİR TEKLİF YAPTILAR. EKİBİ GÖNDERDİKTEN SONRA GİDİP YENİ PRİZ ALDIM VE KENDİM DEĞİŞTİRDİM. BU ARADA GELEN EKİP UNUTTUĞU VEYA MEVCUT OLMADIĞI İÇİN TERMOSTATI TAKMADI. BİRKAÇ GÜN BEKLEYİP "YEŞİLOVALI MÜHENDİSLİĞİN" BÜROSUNA GİTTİM. TAKILAN BORULARDA SU KAÇAĞI OLDUĞUNU, TERMOSTATIN UNUTULDUĞUNU, DOLABI TAKILMAYAN KOMBİNİN BALKONDA YAĞMURA MARUZ KALDIĞINI SÖYLEDİM VE BİRAN ÖNCE BUNLARIN TAMAMLANMASINI İSTEDİM. DAHA SONRA MÜTEKAİP DEFALAR YAPTIĞIMIZ TELEFON ARAMALARINDA YA TELEFON AÇILMADI YA DA OYALAMA TAKTİKLERİNE GİDİLDİ. VE SON BOMBA OLARAK BUGÜN, BU KADAR SÜRE GEÇMESİNE RAĞMEN HALA İZMİRGAZ'A ABONELİK MÜRACAATI YAPMADIKLARINI ÖĞRENDİK. SİZE TAVSİYEM; HANGİ KOMBİYİ ALIRSANIZ ALIN HANGİ FİRMAYLA ANLAŞIRSANIZ ANLAŞIN AMA "YEŞİLOVALI MÜHENDİSLİK" FİRMASINDAN VE SORUMLUSU MURAT BEY'DEN UZAK DURUN. SAYGILARIMLA...




  • Yaklaşık 100 m2 daire yön kuzey ve doğu. Petek uzunluğu toplamı 8 mt. Kombi, Bosch Condens 2000 W yoğuşmalı (24 kW), fiyat 4.400 TL
  • Selamunaleyküm. Arkadaşlar.
    Yorumlarınızı ve fikirlerinizi okudum. Benimde bir katkım olabilir diye bunları yazıyorum.
    26 Ağustos 2011 tarihinden beri Baymak STAR BRIDGE 240 Fİ modelini kullanıyorum. Ev 80 metre kare, camlar çift cam. Ev korumalı. Petek 5,5 metre kombi 24 saat açık. Aralık sonuna kadar günlük 5,5 metre küp gaz kullanıyordum. Ocak ayının başlarından itibaren günlük 8,8 metre küpe çıktı.
    Kombi ayarı tek bir cihazdan yapılıyor. Gündüz 24.1 C derece. Gece yatarken 22.5-22.9 arasında yapıyorum.
    Not: üst kat komşumuz ECA yoğuşmasız kombi günlük ortalama 9 metre küp gaz yakıyorlar.
    Alt komşumuz Ferroli yoğuşmalı kombi, oda 9 metre küp civarı yakıyor. Evlerin özellikleri aynı. Bugünlerde komşuların kombileri kaç metre küp yakıyor ona bakmadım.
    Kombim bu linkte:http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/kombi_/baymak-brotje-heizung-star-bridge-yogusmali-kombi__.baymak?c=672&m=310




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.